Doorgaan naar hoofdcontent

Weekmenu 37-38: aMuse zkt. ritme

De afgelopen twee weken haalden we een keer pizza en een keer Chinees. Hoe dat kwam, vertelde ik in deze blogpost. Daarnaast ging ik eten bij Aniline, waar ik overschotjes meekreeg voor de volgende dag. M’n vriend en ik waren ook een avond uitgenodigd bij een van m’n ex-collegaatjes. En we gingen uit eten om m’n vriend z’n verjaardag te vieren. Als je dat allemaal optelt, hebt ik niet zoveel tijd in de keuken doorgebracht. Des te meer achter m’n computer (schooltaken, schooltaken, schooltaken!). Ik hoop daar de komende weken een beter ritme in te vinden, want koken is een beetje als zuurstof voor mij en mijn hele lichaam begint het al te missen.

Panini Caprese


Dit is zo’n typisch ik-heb-eigenlijk-geen-tijd-om-te-koken-avondmaal. Gelukkig is het best lekker en al niet helemaal slecht voor je, in vergelijking met afhaalpizza dan.

Pompoenbrood


Dit wilde ik al een tijdje eens maken en aangezien we net een pompoen hadden gekregen van één van m’n mama’s buurvrouwen, besloot ik om er eens tijd voor te maken. Ik volgde een recept uit Powerfood van Rens Kroes, maar helaas was het niet zo’n succes. Er was niets mis met de smaak, maar het was veel te droog. Het feit dat het na enkele dagen quasi-onaangeroerd in de vuilbak is beland, zegt genoeg. Jammer! Misschien moet ik nog eens een poging wagen met hier en daar wat aanpassingen om het smeuïger te maken?

Rijst met kip in currysaus


Nog een beetje van de pompoen verdween in deze kip curry. Enkele instructies van mij buiten beschouwing gelaten, heeft m’n vriend dit gerecht alleen klaargemaakt. Een primeur in onze keuken!

Goulash met krielpatatjes


‘Wat? Nog eens patatjes op het menu?’ Ik hoor het je wel denken! De nonkel en tante van m’n vriend – die bij ons om de hoek wonen – kwamen voordat ze op reis vertrokken wat eten dat best die week gebruikt kon worden bij ons afzetten. Enkele krielpatatjes maakten deel uit van het ‘voedselpakket’. Heirkracht noemen ze dat bij ons. Nu ja, het smaakte wel. Heel goed zelfs! De goulash zelf maakte ik uiteraard aan de hand van m’n eigen recept. De krieltjes gaarde ik gewoon in de saus.

Caprese


Altijd een goed lunchidee, zeker wanneer het weer je toelaat om nog eens buiten te eten. Eventjes alle schooltaken bannen uit je hoofd en enkel zomergevoelens toelaten. Zalig!

Pasta chili con carne met mango


Het hoogtepunt van de week, vind ik! Het recept deelde ik dan ook meteen. Je hebt het toch al gemaakt?

Wraps met ei


Brood vermijd ik zoveel mogelijk. Mijn standaardlunch is zelfgemaakte soep, vaak met wat crackers erbij. Dat is helaas geen optie wanneer ik een hele dag les heb omdat er op m’n school geen ijskast of microgolfoven is, althans niet voor de studenten. Om de broodjesval te vermijden, moet ik dus creatief zijn. Deze wraps zijn alvast een goede optie!

Pasta met mangosalsa


Een veggie variant van dit recept met een super dressing erbij. Een perfect voorbeeld van hoe je op tien minuutjes een gezond en lekker avondmaal op tafel kan toveren.

Bruschetta

Om mijn schoonmoeder en haar vriend te bedanken voor de prachtige reis naar Italië, gaven we een Italiaans etentje. Dat is overigens ook de reden dat dit weekmenu een dagje later online is. Ik wilde de foto's van het etentje er graag nog bij. Deze bruschetta maakte ik als voorgerecht.

Tagliatelle al ragù


Daarna echte tagliatelle al ragù…

Tiramisu


En (een lichtere versie van) tiramisu als afsluiter.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Wraps met aspergesla

Dit was voor ons het laatste aspergegerecht van dit seizoen. En weer eens eentje anders dan anders. Erg geschikt voor een warme zomerdag. Geniet er nog van!

Wat heb je nodig (2 personen)? 4 wraps½ pak (250 g) witte asperges½ komkommer200 g hesp3 eieren2 el mayonaise2 el Griekse yoghurtPeterselie, vers of diepvriesPeper & zoutWat moet je doen?
1. Kook de eieren hard in 10 minuten. Laat ze daarna afkoelen in koud water.
2. Schil de asperges en snijd ze in plakjes van ongeveer een centimeter dik. Kook de aspergeplakjes beetgaar in 2 minuten. Laat ze daarna afkoelen.
3. Pel de eieren en plet ze met een vork. Snijd de hesp in plakjes en de komkommer in kleine blokjes.
4. Meng de mayonaise en de Griekse yoghurt in een grote kom. Roer de asperges, komkommer, eieren en hesp eronder en werk af met (verse) peterselie, peper en zout.
5. Verwarm de wraps in een pan. Schep er wat van de aspergesla op. Rol de wraps op en snijd ze doormidden.