De
afgelopen twee weken haalden we een keer pizza en een keer Chinees. Hoe dat
kwam, vertelde ik in deze blogpost. Daarnaast ging ik eten bij Aniline, waar ik
overschotjes meekreeg voor de volgende dag. M’n vriend en ik waren ook een
avond uitgenodigd bij een van m’n ex-collegaatjes. En we gingen uit eten om m’n
vriend z’n verjaardag te vieren. Als je dat allemaal optelt, hebt ik niet
zoveel tijd in de keuken doorgebracht. Des te meer achter m’n computer
(schooltaken, schooltaken, schooltaken!). Ik hoop daar de komende weken een
beter ritme in te vinden, want koken is een beetje als zuurstof voor mij en
mijn hele lichaam begint het al te missen.
Panini Caprese
Dit
is zo’n typisch ik-heb-eigenlijk-geen-tijd-om-te-koken-avondmaal. Gelukkig is
het best lekker en al niet helemaal slecht voor je, in vergelijking met
afhaalpizza dan.
Pompoenbrood
Dit
wilde ik al een tijdje eens maken en aangezien we net een pompoen hadden
gekregen van één van m’n mama’s buurvrouwen, besloot ik om er eens tijd voor te
maken. Ik volgde een recept uit Powerfood
van Rens Kroes, maar helaas was het niet zo’n succes. Er was niets mis met de
smaak, maar het was veel te droog. Het feit dat het na enkele dagen
quasi-onaangeroerd in de vuilbak is beland, zegt genoeg. Jammer! Misschien moet
ik nog eens een poging wagen met hier en daar wat aanpassingen om het smeuïger
te maken?
Rijst met kip in
currysaus
Nog
een beetje van de pompoen verdween in deze kip curry. Enkele instructies van
mij buiten beschouwing gelaten, heeft m’n vriend dit gerecht alleen
klaargemaakt. Een primeur in onze keuken!
Goulash met
krielpatatjes
‘Wat?
Nog eens patatjes op het menu?’ Ik hoor het je wel denken! De nonkel en tante
van m’n vriend – die bij ons om de hoek wonen – kwamen voordat ze op reis
vertrokken wat eten dat best die week gebruikt kon worden bij ons afzetten.
Enkele krielpatatjes maakten deel uit van het ‘voedselpakket’. Heirkracht
noemen ze dat bij ons. Nu ja, het smaakte wel. Heel goed zelfs! De goulash zelf
maakte ik uiteraard aan de hand van m’n eigen recept. De krieltjes gaarde ik
gewoon in de saus.
Caprese
Altijd
een goed lunchidee, zeker wanneer het weer je toelaat om nog eens buiten te
eten. Eventjes alle schooltaken bannen uit je hoofd en enkel zomergevoelens
toelaten. Zalig!
Pasta chili con
carne met mango
Het
hoogtepunt van de week, vind ik! Het recept deelde ik dan ook meteen. Je hebt
het toch al gemaakt?
Wraps met ei
Brood
vermijd ik zoveel mogelijk. Mijn standaardlunch is zelfgemaakte soep, vaak met
wat crackers erbij. Dat is helaas geen optie wanneer ik een hele dag les heb
omdat er op m’n school geen ijskast of microgolfoven is, althans niet voor de
studenten. Om de broodjesval te vermijden, moet ik dus creatief zijn. Deze wraps
zijn alvast een goede optie!
Pasta met
mangosalsa
Een veggie
variant van dit recept met een super dressing erbij. Een perfect voorbeeld van
hoe je op tien minuutjes een gezond en lekker avondmaal op tafel kan toveren.
Bruschetta
Om mijn
schoonmoeder en haar vriend te bedanken voor de prachtige reis naar Italië,
gaven we een Italiaans etentje. Dat is overigens ook de reden dat dit weekmenu een dagje later online is. Ik wilde de foto's van het etentje er graag nog bij. Deze bruschetta maakte ik als voorgerecht.
Tagliatelle al
ragù
Daarna echte
tagliatelle al ragù…
Tiramisu
En (een
lichtere versie van) tiramisu als afsluiter.
Reacties
Een reactie posten