Doorgaan naar hoofdcontent

Weekmenu 37-38: aMuse zkt. ritme

De afgelopen twee weken haalden we een keer pizza en een keer Chinees. Hoe dat kwam, vertelde ik in deze blogpost. Daarnaast ging ik eten bij Aniline, waar ik overschotjes meekreeg voor de volgende dag. M’n vriend en ik waren ook een avond uitgenodigd bij een van m’n ex-collegaatjes. En we gingen uit eten om m’n vriend z’n verjaardag te vieren. Als je dat allemaal optelt, hebt ik niet zoveel tijd in de keuken doorgebracht. Des te meer achter m’n computer (schooltaken, schooltaken, schooltaken!). Ik hoop daar de komende weken een beter ritme in te vinden, want koken is een beetje als zuurstof voor mij en mijn hele lichaam begint het al te missen.

Panini Caprese


Dit is zo’n typisch ik-heb-eigenlijk-geen-tijd-om-te-koken-avondmaal. Gelukkig is het best lekker en al niet helemaal slecht voor je, in vergelijking met afhaalpizza dan.

Pompoenbrood


Dit wilde ik al een tijdje eens maken en aangezien we net een pompoen hadden gekregen van één van m’n mama’s buurvrouwen, besloot ik om er eens tijd voor te maken. Ik volgde een recept uit Powerfood van Rens Kroes, maar helaas was het niet zo’n succes. Er was niets mis met de smaak, maar het was veel te droog. Het feit dat het na enkele dagen quasi-onaangeroerd in de vuilbak is beland, zegt genoeg. Jammer! Misschien moet ik nog eens een poging wagen met hier en daar wat aanpassingen om het smeuïger te maken?

Rijst met kip in currysaus


Nog een beetje van de pompoen verdween in deze kip curry. Enkele instructies van mij buiten beschouwing gelaten, heeft m’n vriend dit gerecht alleen klaargemaakt. Een primeur in onze keuken!

Goulash met krielpatatjes


‘Wat? Nog eens patatjes op het menu?’ Ik hoor het je wel denken! De nonkel en tante van m’n vriend – die bij ons om de hoek wonen – kwamen voordat ze op reis vertrokken wat eten dat best die week gebruikt kon worden bij ons afzetten. Enkele krielpatatjes maakten deel uit van het ‘voedselpakket’. Heirkracht noemen ze dat bij ons. Nu ja, het smaakte wel. Heel goed zelfs! De goulash zelf maakte ik uiteraard aan de hand van m’n eigen recept. De krieltjes gaarde ik gewoon in de saus.

Caprese


Altijd een goed lunchidee, zeker wanneer het weer je toelaat om nog eens buiten te eten. Eventjes alle schooltaken bannen uit je hoofd en enkel zomergevoelens toelaten. Zalig!

Pasta chili con carne met mango


Het hoogtepunt van de week, vind ik! Het recept deelde ik dan ook meteen. Je hebt het toch al gemaakt?

Wraps met ei


Brood vermijd ik zoveel mogelijk. Mijn standaardlunch is zelfgemaakte soep, vaak met wat crackers erbij. Dat is helaas geen optie wanneer ik een hele dag les heb omdat er op m’n school geen ijskast of microgolfoven is, althans niet voor de studenten. Om de broodjesval te vermijden, moet ik dus creatief zijn. Deze wraps zijn alvast een goede optie!

Pasta met mangosalsa


Een veggie variant van dit recept met een super dressing erbij. Een perfect voorbeeld van hoe je op tien minuutjes een gezond en lekker avondmaal op tafel kan toveren.

Bruschetta

Om mijn schoonmoeder en haar vriend te bedanken voor de prachtige reis naar Italië, gaven we een Italiaans etentje. Dat is overigens ook de reden dat dit weekmenu een dagje later online is. Ik wilde de foto's van het etentje er graag nog bij. Deze bruschetta maakte ik als voorgerecht.

Tagliatelle al ragù


Daarna echte tagliatelle al ragù…

Tiramisu


En (een lichtere versie van) tiramisu als afsluiter.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Kalkoenstoofvlees met kriekbier

Dit maakte ik met kerst bij m’n mama, maar ik vergat het simpelweg te bloggen. Aangezien volgende week de Vasten beginnen (wat voor mij betekent: Dagen Zonder Vlees), krijg je het receptje nu nog van mij. Je hebt nog een week de tijd om dit te maken. Ren maar snel naar de winkel, want het is de moeite! Stoofvlees maak je meestal niet voor twee, hé. Dit recept is voor een hele pot, genoeg voor zes personen. Of voor meerdere dagen met minder personen. Wat heb je nodig (6 personen)? 1,2 kg kalkoenstoofvlees 6 rode uien 6 teentjes knoflook 3 el lichte cassonade ( Kinnekessuiker .) 6 el rode wijnazijn 4 el maïzena 2 x 25 cl kriekbier 500 ml kippenbouillon 3 sneetjes peperkoek Mosterd 3 takjes verse tijm 3 blaadjes verse of gedroogde laurier Stoofvleeskruiden Peper & zout Bakboter Wat moet je doen? 1. Smelt een klont bakboter in een stoofpot en bak er het kalkoenstoofvlees in aan. Zorg ervoor dat het vlees niet op elkaar ligt, anders stooft het in

Kerstrecept: Varkenshaasje met druivensaus

Koken in een andere keuken dan de mijne, ik doe dat niet zo graag. Je weet niets staan. Je kan je eigen vertrouwde gerief niet gebruiken. En het ergst van al: je moet koken op een vreemd vuur. Soms heb je echter geen keuze. Op kerstavond bij de familie van je lief bijvoorbeeld. Normaal ben ik zen in de keuken, maar het kerstmaal – nu ja, het kersthoofdgerecht – voor zeven man bereiden op een vreemd vuur, dat bezorgt mij toch een beetje zenuwen. Zeker als het zo’n vuur is zonder vuur, een inductiekookplaat. *insert evil music* Ik zie graag een vlam. Ik heb voeling met een vlam. Ik weet precies hoe groot mijn vlam moet zijn om witloof te stoven. Bijvoorbeeld. Wat ik echter niet weet, is welke nummer ik daarvoor moet kiezen. Het witloof dat mijn kerstgerecht vergezelde, was dan ook niet hoe ik het wilde hebben. Ik hou van stronkjes die intact blijven, mooi gekarameliseerd zijn en hier en daar een bruin kleurtje hebben. Zeker op kerstavond. Maar Merlot zegt dat ik moet stoppen

Review kookboek Gino’s Pasta – Gino D’Acampo

Wanneer deze review online komt, zit ik nog onder de zuiderse zon te genieten van het beste wat Italië te bieden heeft. Daarom vond ik het wel toepasselijk om deze keer mijn favoriete Italiaanse kookboek te reviewen. Een boek vol pasta’s, mijn nummer één favoriete gerecht! Ik kocht Gino’s Pasta in 2011 op de Boekenbeurs. Toen ik het toonde aan vrienden en familie dachten ze allemaal dat ik het voor de looks van de schrijver had gekocht. Heel eerlijk? Neen! Hij doet mij zelfs niets eens iets. Ik vermeld dit er maar bij zodat je weet dat mijn lovende woorden helemaal niets met den Gino te maken hebben. Dit is gewoon één van die zeldzame kookboeken waaruit je letterlijk àlles zou willen maken. Indeling & inhoud Zoals wel meer kookboeken, begint ook dit met een korte inleiding van de auteur. Daarna volgen enkele bladzijden geschreven door voedingsdeskundige Juliette Kellow. Zij legt uit waarom pasta best past binnen een evenwichtig eetpatroon. Veel mensen hebben schri