Doorgaan naar hoofdcontent

Zin in gerechten voor twee dagen?

Je hebt misschien al gemerkt dat er niet meer elke weekdag een blogpost online komt hier op aMuse Rouge. Het heeft er alles mee te maken dat ik anderhalve week geleden ben gestart met een lerarenopleiding en ik al meteen om de oren werd geslagen met taken die ik zelfs op m’n beide handen én voeten niet meer kan tellen. Voor nu is mijn streefdoel dus eventjes drie in plaats van vijf blogposts per week.

Een ander gevolg is dat ik minder tijd heb om te koken. Wij hebben de afgelopen week zelfs een keertje pizza besteld en Chinees afgehaald. Om je een idee te geven van wat dat betekent in mijn wereld: pizza bestellen doen wij nooit, Chinees afhalen zo’n twee keer per jaar. Alvorens ik in het frituur sta (stel je vóór!), moet er iets veranderen. Ik heb enkele ideeën die mij een beetje meer tijd kopen doorheen de week.

Het eerste is om mijn vriend af en toe te laten koken. Op zich is dat vrij riskant. De kans is groot dat hij dan elke keer een kaastafel ‘maakt’. Of een boterham met choco. Maar ook om dat te vermijden heb ik een idee: hij kan elke week een recept maken dat al op m’n blog staat. Stap-voor-stapinstructies voor hem, de garantie op warm eten en groentjes voor mij! En daarnaast kan ik hem (denk ik toch) ook wel vertrouwen met groenten-vlees-patatjeskost.

Een tweede idee is om elke week minstens één gerecht te maken voor twee dagen, en een derde om onze diepvriezer vol te proppen met soep en een wekelijkse soepdag in te lassen.

Op die manier koop ik enkele avonden tijd voor mezelf, maar blijven er ook nog voldoende dagen over om mij uit te leven achter het fornuis, zodat ik m’n blog gevuld blijf krijgen met recepten.

Ik doe m’n best om er je vrijdag weer een gloednieuw te geven, maar voor nu krijg je alvast wat inspiratie voor uiteenlopende gerechten die de tweede dag alleen maar lekkerder zijn!

Lasagne Parmigiana (Let op: dit gerecht staat uitgeschreven voor twee personen. Verdubbel dus de hoeveelheden!)

Reacties

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Wraps met aspergesla

Dit was voor ons het laatste aspergegerecht van dit seizoen. En weer eens eentje anders dan anders. Erg geschikt voor een warme zomerdag. Geniet er nog van!

Wat heb je nodig (2 personen)? 4 wraps½ pak (250 g) witte asperges½ komkommer200 g hesp3 eieren2 el mayonaise2 el Griekse yoghurtPeterselie, vers of diepvriesPeper & zoutWat moet je doen?
1. Kook de eieren hard in 10 minuten. Laat ze daarna afkoelen in koud water.
2. Schil de asperges en snijd ze in plakjes van ongeveer een centimeter dik. Kook de aspergeplakjes beetgaar in 2 minuten. Laat ze daarna afkoelen.
3. Pel de eieren en plet ze met een vork. Snijd de hesp in plakjes en de komkommer in kleine blokjes.
4. Meng de mayonaise en de Griekse yoghurt in een grote kom. Roer de asperges, komkommer, eieren en hesp eronder en werk af met (verse) peterselie, peper en zout.
5. Verwarm de wraps in een pan. Schep er wat van de aspergesla op. Rol de wraps op en snijd ze doormidden.