Je hebt misschien al gemerkt dat er niet
meer elke weekdag een blogpost online komt hier op aMuse Rouge. Het heeft er
alles mee te maken dat ik anderhalve week geleden ben gestart met een
lerarenopleiding en ik al meteen om de oren werd geslagen met taken die ik
zelfs op m’n beide handen én voeten niet meer kan tellen. Voor nu is mijn
streefdoel dus eventjes drie in plaats van vijf blogposts per week.
Een ander gevolg is dat ik minder tijd
heb om te koken. Wij hebben de afgelopen week zelfs een keertje pizza besteld
en Chinees afgehaald. Om je een idee te geven van wat dat betekent in mijn
wereld: pizza bestellen doen wij nooit, Chinees afhalen zo’n twee keer per
jaar. Alvorens ik in het frituur sta (stel je vóór!), moet er iets veranderen. Ik
heb enkele ideeën die mij een beetje meer tijd kopen doorheen de week.
Het eerste is om mijn vriend af en toe
te laten koken. Op zich is dat vrij riskant. De kans is groot dat hij dan elke
keer een kaastafel ‘maakt’. Of een boterham met choco. Maar ook om dat te
vermijden heb ik een idee: hij kan elke week een recept maken dat al op m’n
blog staat. Stap-voor-stapinstructies voor hem, de garantie op warm eten en groentjes
voor mij! En daarnaast kan ik hem (denk ik toch) ook wel vertrouwen met groenten-vlees-patatjeskost.
Een tweede idee is om elke week minstens
één gerecht te maken voor twee dagen, en een derde om onze diepvriezer vol te
proppen met soep en een wekelijkse soepdag in te lassen.
Op die manier koop ik enkele avonden
tijd voor mezelf, maar blijven er ook nog voldoende dagen over om mij uit te
leven achter het fornuis, zodat ik m’n blog gevuld blijf krijgen met recepten.
Ik doe m’n best om er je vrijdag weer een
gloednieuw te geven, maar voor nu krijg je alvast wat inspiratie voor uiteenlopende gerechten die de tweede dag alleen maar lekkerder zijn!
Lasagne Parmigiana (Let op: dit gerecht staat uitgeschreven voor twee
personen. Verdubbel dus de hoeveelheden!)
Reacties
Een reactie posten