Doorgaan naar hoofdcontent

Zin in gerechten voor twee dagen?

Je hebt misschien al gemerkt dat er niet meer elke weekdag een blogpost online komt hier op aMuse Rouge. Het heeft er alles mee te maken dat ik anderhalve week geleden ben gestart met een lerarenopleiding en ik al meteen om de oren werd geslagen met taken die ik zelfs op m’n beide handen én voeten niet meer kan tellen. Voor nu is mijn streefdoel dus eventjes drie in plaats van vijf blogposts per week.

Een ander gevolg is dat ik minder tijd heb om te koken. Wij hebben de afgelopen week zelfs een keertje pizza besteld en Chinees afgehaald. Om je een idee te geven van wat dat betekent in mijn wereld: pizza bestellen doen wij nooit, Chinees afhalen zo’n twee keer per jaar. Alvorens ik in het frituur sta (stel je vóór!), moet er iets veranderen. Ik heb enkele ideeën die mij een beetje meer tijd kopen doorheen de week.

Het eerste is om mijn vriend af en toe te laten koken. Op zich is dat vrij riskant. De kans is groot dat hij dan elke keer een kaastafel ‘maakt’. Of een boterham met choco. Maar ook om dat te vermijden heb ik een idee: hij kan elke week een recept maken dat al op m’n blog staat. Stap-voor-stapinstructies voor hem, de garantie op warm eten en groentjes voor mij! En daarnaast kan ik hem (denk ik toch) ook wel vertrouwen met groenten-vlees-patatjeskost.

Een tweede idee is om elke week minstens één gerecht te maken voor twee dagen, en een derde om onze diepvriezer vol te proppen met soep en een wekelijkse soepdag in te lassen.

Op die manier koop ik enkele avonden tijd voor mezelf, maar blijven er ook nog voldoende dagen over om mij uit te leven achter het fornuis, zodat ik m’n blog gevuld blijf krijgen met recepten.

Ik doe m’n best om er je vrijdag weer een gloednieuw te geven, maar voor nu krijg je alvast wat inspiratie voor uiteenlopende gerechten die de tweede dag alleen maar lekkerder zijn!

Lasagne Parmigiana (Let op: dit gerecht staat uitgeschreven voor twee personen. Verdubbel dus de hoeveelheden!)

Reacties

Populaire posts van deze blog

Libelle Lekker! foodbloggers-wedstrijd: hapje in een glaasje

Ik ben bij de laatste tien in de wedstrijd!!! De laatste tien! 10! Zo, dat moest er even uit.
Oké, wacht, het is nog niet helemaal uit mijn systeem. Echt waar: er zijn nog maar tien bloggers die Libelle Lekker! ervan trachten te overtuigen dat zij de meest inspirerende en gepassioneerde foodblogger van Vlaanderen zijn, EN IK BEN ER EENTJE VAN!
Nu, ik doe ook effectief alles met passie, en ik ben heel blij dat ik dat blijkbaar ook zo kan overbrengen. Ik ben nooit zomaar enthousiast, ik ben jumping up and down-enthousiast. En vandaag sta ik te springen om je mijn derde gerechtje voor de wedstrijd te tonen: een hapje in een glaasje, want dat was de opdracht.
Zoals steeds, blijf ik trouw aan mijn eigen kookstijl: met een beperkt aantal ingrediënten die je makkelijk vindt een eenvoudige bereiding maken waar je zonder schuldgevoel van kan smullen. De verrassing zit hem bij mij vaak in de combinatie, en dat is hier niet anders. Verder is het hapje helemaal veggie, wat dan weer niet zo verrassen…

Vitamine K-recept: asperges met peterseliepasta

Toen ik een recept voor de vitamine K ging bedenken, wist ik algauw dat ik iets met peterselie wilde doen. De andere vitamine K-bronnen had ik immers al in andere vitaminerecepten gebruikt. Wanneer je in de lente met peterselie in je hoofd zit, is de gedachtesprong naar asperges nog maar heel klein. We kunnen er immers maar zo kort van genieten!
Haal nog maar snel een pak asperges in huis. Je wil toch niet tot volgend jaar moeten wachten om dit recept te kunnen uitproberen?
Wacht, hier is wat lopend eigeel om je helemaal over de streep te trekken!

Wat heb je nodig (2 personen)? 500 g witte asperges200 g gepelde garnalen½ citroen2 eierenScheut natuurazijnPeper & zout 160-180 g kleine pastasoortPeterseliepesto Bron van vitamine K: 1 bosje verse peterselieBron van vitamine K: handvol verse spinazie50 g Grana Padano (of Parmezaan)125 g Griekse yoghurtPeper & zoutBron van vitamine K: olijfolieWat moet je doen?
1. Begin met de peterseliesaus. Doe daarvoor alle ingrediënten in een blender e…

Bloemkoolrijst met zalm en yoghurtsaus (no carbs)

O, wat wou ik dat ik een bloemkoolhater kende!
Dit gerecht is eigenlijk niet veel meer dan een opgeleukte bloemkoolberg, maar toch is het o zo smakelijk en vullend. En van de bloemkoolsmaak blijft raar maar waar niks over. Vandaar: kende ik maar iemand die geen bloemkool lust, dan kon ik hem het tegendeel bewijzen!

Wat heb je nodig (2 personen)? 2 zalmfilets400 g bloemkool250 g champignons½ citroen2 el verse peterselie, fijngesnipperdPeper & zoutBakboterYoghurtsaus 150 ml Griekse yoghurt1 el mosterd½ el honing1 kleine sjalot2 eieren2 grote zoetzure augurken1 el kappertjes1 el verse dragon, fijngesnipperd1 el verse peterselie, fijngesnipperdPeper & zoutWat moet je doen?
1. Prik een gaatje in de eieren en kook ze hard in 10 minuten.
2. Roer de mosterd los met de honing en voeg de Griekse yoghurt toe. Pel de sjalot en snipper hem zo fijn mogelijk. Snijd de augurken in kleine blokjes. Pel de eieren en prak ze fijn met een vork. Roer het ei, de sjalot, augurken, kappertjes, dragon en pet…