Dit is een aangepast recept
van Amber Albarda. Een quiche op basis van zoete aardappel is echt een heel lekker
en gezond alternatief voor een ‘normale’ quiche.
Dit is een recept waarop je naar hartenlust kan variëren. Gebruik eens kip in plaats van spekjes. Of houd de quiche veggie en voeg nog wat extra groentjes toe, bijvoorbeeld prei of champignons. Ook verse kruiden, zoals peterselie of bieslook, zouden het goed doen in deze quiche. Experimenteer, varieer,jouïsseer geniet!
Dit is een recept waarop je naar hartenlust kan variëren. Gebruik eens kip in plaats van spekjes. Of houd de quiche veggie en voeg nog wat extra groentjes toe, bijvoorbeeld prei of champignons. Ook verse kruiden, zoals peterselie of bieslook, zouden het goed doen in deze quiche. Experimenteer, varieer,
Wat heb je nodig (2 personen)?
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 2 zoete aardappelen
- 2 wortelen
- 1 rode paprika
- 200 g verse spinazie
- 100 g spekjes
- 3 eieren
- Scheutje melk
- Peper & zout
Wat moet je doen?
1.
Schil de zoete aardappelen en de wortelen. Snijd ze in stukjes en kook of stoom
ze gaar. Stamp tot een gezonde oranje puree. Het is overigens helemaal niet erg als er nog wat herkenbare stukjes wortel of zoete aardappel in zitten.
2.
Bak de spekjes aan in een antikleefpan. Normaal laten die genoeg vet los zodat
je geen extra vetstof nodig hebt. Schil ondertussen de ui en snijd hem in halve
ringen. Doe hem bij de spekjes. Was en schil de rode paprika, en snijd hem in
reepjes. Ook die mogen mee worden aangebakken. Schil het teentje knoflook en
pers het of snijd het heel fijn. Doe het bij in de pan. Als laatste mag de
spinazie erbij. Wanneer die is geslonken, mag het vuur uit.
3.
Roer het spek-groentemengsel onder de oranje puree. Roer de eieren los met een
scheutje melk, en meng ook die onder al de rest. Kruid het mengsel met peper en
zout.
4. Bekleed een
quichevorm met bakpapier en stort het mengsel erin. Bak de zoete
aardappelquiche gedurende 30 minuten in een oven van 200°.
Reacties
Een reactie posten