Doorgaan naar hoofdcontent

Zoete aardappelquiche

Dit is een aangepast recept van Amber Albarda. Een quiche op basis van zoete aardappel is echt een heel lekker en gezond alternatief voor een ‘normale’ quiche.

Dit is een recept waarop je naar hartenlust kan variëren. Gebruik eens kip in plaats van spekjes. Of houd de quiche veggie en voeg nog wat extra groentjes toe, bijvoorbeeld prei of champignons. Ook verse kruiden, zoals peterselie of bieslook, zouden het goed doen in deze quiche. Experimenteer, varieer, jouïsseer geniet!


Wat heb je nodig (2 personen)?
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 zoete aardappelen
  • 2 wortelen
  • 1 rode paprika
  • 200 g verse spinazie
  • 100 g spekjes
  • 3 eieren
  • Scheutje melk
  • Peper & zout
 Wat moet je doen?

1. Schil de zoete aardappelen en de wortelen. Snijd ze in stukjes en kook of stoom ze gaar. Stamp tot een gezonde oranje puree. Het is overigens helemaal niet erg als er nog wat herkenbare stukjes wortel of zoete aardappel in zitten.

2. Bak de spekjes aan in een antikleefpan. Normaal laten die genoeg vet los zodat je geen extra vetstof nodig hebt. Schil ondertussen de ui en snijd hem in halve ringen. Doe hem bij de spekjes. Was en schil de rode paprika, en snijd hem in reepjes. Ook die mogen mee worden aangebakken. Schil het teentje knoflook en pers het of snijd het heel fijn. Doe het bij in de pan. Als laatste mag de spinazie erbij. Wanneer die is geslonken, mag het vuur uit.

3. Roer het spek-groentemengsel onder de oranje puree. Roer de eieren los met een scheutje melk, en meng ook die onder al de rest. Kruid het mengsel met peper en zout.

4. Bekleed een quichevorm met bakpapier en stort het mengsel erin. Bak de zoete aardappelquiche gedurende 30 minuten in een oven van 200°.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Wraps met aspergesla

Dit was voor ons het laatste aspergegerecht van dit seizoen. En weer eens eentje anders dan anders. Erg geschikt voor een warme zomerdag. Geniet er nog van!

Wat heb je nodig (2 personen)? 4 wraps½ pak (250 g) witte asperges½ komkommer200 g hesp3 eieren2 el mayonaise2 el Griekse yoghurtPeterselie, vers of diepvriesPeper & zoutWat moet je doen?
1. Kook de eieren hard in 10 minuten. Laat ze daarna afkoelen in koud water.
2. Schil de asperges en snijd ze in plakjes van ongeveer een centimeter dik. Kook de aspergeplakjes beetgaar in 2 minuten. Laat ze daarna afkoelen.
3. Pel de eieren en plet ze met een vork. Snijd de hesp in plakjes en de komkommer in kleine blokjes.
4. Meng de mayonaise en de Griekse yoghurt in een grote kom. Roer de asperges, komkommer, eieren en hesp eronder en werk af met (verse) peterselie, peper en zout.
5. Verwarm de wraps in een pan. Schep er wat van de aspergesla op. Rol de wraps op en snijd ze doormidden.