Om tijdens de herfst en de
winter elke week minstens één keer te maken! Alleen al omdat je hele huis wordt
gevuld met de geur van appeltjes met kaneel. Mmm!
Wat heb je nodig (1 persoon)?
- 1 zoete appel
- 25 g rozijntjes
- Scheutje amaretto of water
- ½ kl kaneelpoeder
- Optioneel: 1 el lopende honing
Wat moet je doen?
1.
Doe de rozijntjes enkele uren tot een dag op voorhand in een klein kopje en zet
ze net onder met amaretto en/of water. Zo worden ze lekker sappig.
2.
Verwarm de oven voor op 180°.
3.
Was de appel, verwijder het klokhuis en snijd hem in blokjes. Doe de
appelblokjes in een klein kommetje dat in de oven mag en doe de gewelde
rozijntjes erbij. Ook het vocht mag erbij als je niet te veel hebt gebruikt.
Kruid de appeltjes met kaneel, roer de honing eronder als je van extra zoet houdt en
zet het kommetje in de oven. Een halfuurtje later ruikt je hele huis naar de
herfst en kan jij smullen van een super lekkere gezonde snack!
Reacties
Een reactie posten