Doorgaan naar hoofdcontent

Weekmenu 39-40: aMuse ontwaakt in oktober

Na een kleine twee weken verdrinken in schooltaken heb ik me opnieuw naar de oppervlakte weten te spartelen, en weet je wat? Het is al volop oktober! De hoogste tijd om nog eens te delen wat we de afgelopen tijd zoal hebben gegeten.

Pasta met dillepesto, courgette en zalm


In dit bord kwamen heel veel smaken samen. Als je erg van dille houdt, is dit een aanrader!

Snijbonen met cordon bleu en patatjes


De reden waarom ik nog eens patatjes kocht: een plotse craving voor snijbonen. Om één of andere reden is dat een groente die ik volledig over het hoofd heb gezien in al die tijd dat mijn vriend en ik al samenwonen (ondertussen al 2 jaar en 9 maanden). De laatste keer dat ik snijbonen at, was toen ik nog thuis woonde. En dan was op exact deze manier: met patatjes en een cordon bleu bij. Ik deed hier trouwens nog ketchup en mayonaise bij, zoals ik vroeger ook altijd deed. Ik was vergeten hoe lekker ik dit vond! Op welke manier maak jij snijboontjes klaar?

Spaghetti ‘Lady en de Vagebond’ met veggie balletjes (veggie)


Ik vind dat de tomatensaus er op de foto heel artificieel en niet zo lekker uitziet als ze was, maar dat komt volgens mij door het licht, want ze zit echt boordevol verse tomaten. Ik deed er maar een klein scheutje passata bij, en dan alleen maar omdat dat een restje was dat op moest. Lekker! En de veggie balletjes (die ik gewoon kocht in de supermarkt) bewijzen dat vlees af en toe best nepvlees mag zijn. De Vagebond zelf zou het verschil niet proeven.

Pasta met tomatenroomsaus (veggie)


Dit at ik twee keer. Ik maakte het voor mezelf toen ik alleen thuis was en de overschot verdween in een potje in de diepvriezer. Later die week mocht dat potje er weer uit omdat het o zo lekker was en ik geen zin had om naar de winkel te gaan.

Pasta pesto tonno


Ik stelde nog een laatste keer de boodschappen uit door te koken uit de voorraadkast.

Witloofrolletjes met gegratineerde puree


Nadat ik dan toch eindelijk boodschappen had gedaan, maakte ik één van m’n vriend z’n lievelingsmaaltjes: ‘witloof met hesp en kaassaus’. Met extra veel kaas, omdat dat hier in huis een maatstaf is voor hoe graag ik hem zie.

Zelfgemaakte pizza
Comfort food in het weekend!

Appeltjes uit de oven


Met daarna een filmpje, een fleece’je en deze gezonde avondsnack. Op zo’n momenten weet ik weer waarom ik toch wel van de herfst houd.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Wraps met aspergesla

Dit was voor ons het laatste aspergegerecht van dit seizoen. En weer eens eentje anders dan anders. Erg geschikt voor een warme zomerdag. Geniet er nog van!

Wat heb je nodig (2 personen)? 4 wraps½ pak (250 g) witte asperges½ komkommer200 g hesp3 eieren2 el mayonaise2 el Griekse yoghurtPeterselie, vers of diepvriesPeper & zoutWat moet je doen?
1. Kook de eieren hard in 10 minuten. Laat ze daarna afkoelen in koud water.
2. Schil de asperges en snijd ze in plakjes van ongeveer een centimeter dik. Kook de aspergeplakjes beetgaar in 2 minuten. Laat ze daarna afkoelen.
3. Pel de eieren en plet ze met een vork. Snijd de hesp in plakjes en de komkommer in kleine blokjes.
4. Meng de mayonaise en de Griekse yoghurt in een grote kom. Roer de asperges, komkommer, eieren en hesp eronder en werk af met (verse) peterselie, peper en zout.
5. Verwarm de wraps in een pan. Schep er wat van de aspergesla op. Rol de wraps op en snijd ze doormidden.