Met de intrede van het winteruur, haalde ik
eindelijk de flitsset weer van onder het stof. Vanaf het volgend weekmenu zien
de fotootjes er dus weer veel smakelijker uit. Deze week moeten jullie het nog
met iets minder goede beelden doen. Mijn excuses! Het ligt niet aan de
gerechten, maar aan het crappy
onnatuurlijk licht (en mijn uitstelgedrag wat betreft het bovenhalen van de
studioflitser).
Pasta met tonijn in curry-tomatensaus
Best
lekker, behoorlijk gezond en héél snel klaar, maar niet speciaal. Dat vat dit
gerecht zowat samen.
Pumpkin Spice Latte
Eigenlijk
wilde ik dit al eerder maken, zodat ik meerdere keuzes zou hebben wat betreft
de eerste opdracht van de Libelle Lekker! foodbloggers-wedstrijd. Maar mijn
eerste poging – de herfstsalade met pompoen – bleek zo’n succes dat meerdere
keuzes echt niet nodig waren. Enkele dagen later dan gepland ging ik dan toch
maar aan de slag met mijn eigen versie van het populaire Starbucks-drankje. En
het verdict luidde: een beetje apart maar best lekker!
’s
Avonds gingen we eten bij mijn schoonbroertje Nankin en schoonmoeder Myrtille.
Aangezien zij zelf nogal laat thuis zou zijn, zou ik iets ineengooien met wat
ik in haar kasten en diepvriezer vond. Het werd een ovenschotel met vis, prei
en puree. Omdat iedereen uitgehongerd aanviel, vergat ik helaas een foto te
nemen.
Romige pasta met
kip en prei
Ook
de volgende dag stond er iets met prei op het menu. Niet helemaal gepland dus,
aangezien ik niet wist dat we dat de vorige dag ook al gingen eten. Gelukkig
leek het gerecht op zich in niets op de winterse ovenschotel van de dag daarvoor.
Deze pasta was heel licht, fris en tegelijk romig. Het is een gerechtje dat ik
best vaker zou willen maken.
Spinaziepuree met
cordon bleu
In
de winter durven er hier al wel eens vaker patatjes op ons bord verschijnen. Vooral
omdat m’n vriend fan is van patatjes met iets onder, stoemp zoals wij dat hier thuis als echte Vlamingen noemen. Deze keer kregen de
patatjes gezelschap van spinazie en een (niet zelfgemaakte) cordon bleu.
Groentesoep met
balletjes
Wanneer
mijn vriend niet thuis is, eet ik vaak nog simpeler dan ik normaal al doe.
Een kom soep bijvoorbeeld. Deze keer maakte ik courgette-preisoep (die rood
ziet door tomatenpassata) met pastaatjes in, en natuurlijk balletjes. Met een
restje gemalen kaas maakte ik m’n avondmaal voor één af. Dat en enkele
afleveringen van Desperate Housewives.
Meer moet dat niet zijn op een herfstavond.
Rauwe brownie
Het
stressmoment én hoogtepunt van de week. En ook de reden waarom dit weekmenu
niet op maandag online kwam. Op zaterdag maakte Libelle Lekker! de tweede
opdracht van hun wedstrijd bekend: dessert. Deadline: maandag 27 oktober.
Oftewel: over twee dagen!
Hoewel vijf minuten (en ongetwijfeld talloze verontwaardigde mails van bloggers) later de deadline met een dagje werd verlengd, nam ik het zekere voor het onzekere en ging ik meteen aan de slag. Gelukkig had ik meteen inspiratie en kon ik – dankzij de markt die op zaterdag staat in mijn stad – ook nog eens heel snel aan de juiste ingrediënten geraken. Om het helemaal af te maken, was mijn idee ook nog eens een fameus schot in de roos. Laat ik het zo stellen: ik heb geluk dat ik erin ben geslaagd om the pretties op foto te zetten voor ze helemaal in de buik van m’n vriend verdwenen. Maken, die handel!
Hoewel vijf minuten (en ongetwijfeld talloze verontwaardigde mails van bloggers) later de deadline met een dagje werd verlengd, nam ik het zekere voor het onzekere en ging ik meteen aan de slag. Gelukkig had ik meteen inspiratie en kon ik – dankzij de markt die op zaterdag staat in mijn stad – ook nog eens heel snel aan de juiste ingrediënten geraken. Om het helemaal af te maken, was mijn idee ook nog eens een fameus schot in de roos. Laat ik het zo stellen: ik heb geluk dat ik erin ben geslaagd om the pretties op foto te zetten voor ze helemaal in de buik van m’n vriend verdwenen. Maken, die handel!
Reacties
Een reactie posten