Doorgaan naar hoofdcontent

Weekmenu 43: aMuse belooft betere beelden

Met de intrede van het winteruur, haalde ik eindelijk de flitsset weer van onder het stof. Vanaf het volgend weekmenu zien de fotootjes er dus weer veel smakelijker uit. Deze week moeten jullie het nog met iets minder goede beelden doen. Mijn excuses! Het ligt niet aan de gerechten, maar aan het crappy onnatuurlijk licht (en mijn uitstelgedrag wat betreft het bovenhalen van de studioflitser).

Pasta met tonijn in curry-tomatensaus


Best lekker, behoorlijk gezond en héél snel klaar, maar niet speciaal. Dat vat dit gerecht zowat samen.

Pumpkin Spice Latte


Eigenlijk wilde ik dit al eerder maken, zodat ik meerdere keuzes zou hebben wat betreft de eerste opdracht van de Libelle Lekker! foodbloggers-wedstrijd. Maar mijn eerste poging – de herfstsalade met pompoen – bleek zo’n succes dat meerdere keuzes echt niet nodig waren. Enkele dagen later dan gepland ging ik dan toch maar aan de slag met mijn eigen versie van het populaire Starbucks-drankje. En het verdict luidde: een beetje apart maar best lekker!

’s Avonds gingen we eten bij mijn schoonbroertje Nankin en schoonmoeder Myrtille. Aangezien zij zelf nogal laat thuis zou zijn, zou ik iets ineengooien met wat ik in haar kasten en diepvriezer vond. Het werd een ovenschotel met vis, prei en puree. Omdat iedereen uitgehongerd aanviel, vergat ik helaas een foto te nemen.

Romige pasta met kip en prei


Ook de volgende dag stond er iets met prei op het menu. Niet helemaal gepland dus, aangezien ik niet wist dat we dat de vorige dag ook al gingen eten. Gelukkig leek het gerecht op zich in niets op de winterse ovenschotel van de dag daarvoor. Deze pasta was heel licht, fris en tegelijk romig. Het is een gerechtje dat ik best vaker zou willen maken.

Spinaziepuree met cordon bleu


In de winter durven er hier al wel eens vaker patatjes op ons bord verschijnen. Vooral omdat m’n vriend fan is van patatjes met iets onder, stoemp zoals wij dat hier thuis als echte Vlamingen noemen. Deze keer kregen de patatjes gezelschap van spinazie en een (niet zelfgemaakte) cordon bleu.

Groentesoep met balletjes


Wanneer mijn vriend niet thuis is, eet ik vaak nog simpeler dan ik normaal al doe. Een kom soep bijvoorbeeld. Deze keer maakte ik courgette-preisoep (die rood ziet door tomatenpassata) met pastaatjes in, en natuurlijk balletjes. Met een restje gemalen kaas maakte ik m’n avondmaal voor één af. Dat en enkele afleveringen van Desperate Housewives. Meer moet dat niet zijn op een herfstavond.

Rauwe brownie


Het stressmoment én hoogtepunt van de week. En ook de reden waarom dit weekmenu niet op maandag online kwam. Op zaterdag maakte Libelle Lekker! de tweede opdracht van hun wedstrijd bekend: dessert. Deadline: maandag 27 oktober. Oftewel: over twee dagen!

Hoewel vijf minuten (en ongetwijfeld talloze verontwaardigde mails van bloggers) later de deadline met een dagje werd verlengd, nam ik het zekere voor het onzekere en ging ik meteen aan de slag. Gelukkig had ik meteen inspiratie en kon ik – dankzij de markt die op zaterdag staat in mijn stad – ook nog eens heel snel aan de juiste ingrediënten geraken. Om het helemaal af te maken, was mijn idee ook nog eens een fameus schot in de roos. Laat ik het zo stellen: ik heb geluk dat ik erin ben geslaagd om the pretties op foto te zetten voor ze helemaal in de buik van m’n vriend verdwenen. Maken, die handel!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Kalkoenstoofvlees met kriekbier

Dit maakte ik met kerst bij m’n mama, maar ik vergat het simpelweg te bloggen. Aangezien volgende week de Vasten beginnen (wat voor mij betekent: Dagen Zonder Vlees), krijg je het receptje nu nog van mij. Je hebt nog een week de tijd om dit te maken. Ren maar snel naar de winkel, want het is de moeite! Stoofvlees maak je meestal niet voor twee, hé. Dit recept is voor een hele pot, genoeg voor zes personen. Of voor meerdere dagen met minder personen. Wat heb je nodig (6 personen)? 1,2 kg kalkoenstoofvlees 6 rode uien 6 teentjes knoflook 3 el lichte cassonade ( Kinnekessuiker .) 6 el rode wijnazijn 4 el maïzena 2 x 25 cl kriekbier 500 ml kippenbouillon 3 sneetjes peperkoek Mosterd 3 takjes verse tijm 3 blaadjes verse of gedroogde laurier Stoofvleeskruiden Peper & zout Bakboter Wat moet je doen? 1. Smelt een klont bakboter in een stoofpot en bak er het kalkoenstoofvlees in aan. Zorg ervoor dat het vlees niet op elkaar ligt, anders stooft het in

Review kookboek Gino’s Pasta – Gino D’Acampo

Wanneer deze review online komt, zit ik nog onder de zuiderse zon te genieten van het beste wat Italië te bieden heeft. Daarom vond ik het wel toepasselijk om deze keer mijn favoriete Italiaanse kookboek te reviewen. Een boek vol pasta’s, mijn nummer één favoriete gerecht! Ik kocht Gino’s Pasta in 2011 op de Boekenbeurs. Toen ik het toonde aan vrienden en familie dachten ze allemaal dat ik het voor de looks van de schrijver had gekocht. Heel eerlijk? Neen! Hij doet mij zelfs niets eens iets. Ik vermeld dit er maar bij zodat je weet dat mijn lovende woorden helemaal niets met den Gino te maken hebben. Dit is gewoon één van die zeldzame kookboeken waaruit je letterlijk àlles zou willen maken. Indeling & inhoud Zoals wel meer kookboeken, begint ook dit met een korte inleiding van de auteur. Daarna volgen enkele bladzijden geschreven door voedingsdeskundige Juliette Kellow. Zij legt uit waarom pasta best past binnen een evenwichtig eetpatroon. Veel mensen hebben schri

Kerstrecept: Varkenshaasje met druivensaus

Koken in een andere keuken dan de mijne, ik doe dat niet zo graag. Je weet niets staan. Je kan je eigen vertrouwde gerief niet gebruiken. En het ergst van al: je moet koken op een vreemd vuur. Soms heb je echter geen keuze. Op kerstavond bij de familie van je lief bijvoorbeeld. Normaal ben ik zen in de keuken, maar het kerstmaal – nu ja, het kersthoofdgerecht – voor zeven man bereiden op een vreemd vuur, dat bezorgt mij toch een beetje zenuwen. Zeker als het zo’n vuur is zonder vuur, een inductiekookplaat. *insert evil music* Ik zie graag een vlam. Ik heb voeling met een vlam. Ik weet precies hoe groot mijn vlam moet zijn om witloof te stoven. Bijvoorbeeld. Wat ik echter niet weet, is welke nummer ik daarvoor moet kiezen. Het witloof dat mijn kerstgerecht vergezelde, was dan ook niet hoe ik het wilde hebben. Ik hou van stronkjes die intact blijven, mooi gekarameliseerd zijn en hier en daar een bruin kleurtje hebben. Zeker op kerstavond. Maar Merlot zegt dat ik moet stoppen