Doorgaan naar hoofdcontent

Indian summer faves

Tijdens de nazomer – die stiekem mooier was dan de zomer zelf en die nog altijd niet écht lijkt te willen opgeven – kwamen er 24 blogposts online. Eventjes wat minder dan je lange tijd van mij gewend was, en dat heeft alles te maken met hooi en een vork en zo. In mijn eerste blogpost na de blogstilte vertel ik er wat meer over. Over naar de orde van de dag! In deze blogpost deel ik jullie en mijn favoriete posts van september en oktober.


Jullie nazomer-favorietjes

Goede keuze! Hier is mijn selectie.

Mijn nazomer-aanraders
1. Libelle Lekker! foodbloggers-wedstrijd: dessert – de rauwe brownie, gezonde Snickers, maakt niet uit hoe je het wil noemen, het gaat om de smaak. En o, die smaak. Ik heb al heimwee als ik eraan terugdenk…
2. Gezonde snack: appeltjes uit de oven – nog zo eentje uit de categorie ‘gezond snoepen’ en ook wel uit de categorie receptjes-die-geen-receptjes-zijn. Dit kan je zomaar maken tijdens de reclame tussen een film. En tegen de volgende reclame is het klaar.
3. Pasta chili con carne met mango – Chili con carne. Oké. Maar chili con carne met mango… Yuhum! Dat doet echt iets, zo’n mango.
4. 25 dingen die jullie niet over mij wisten #projectblogboek – Liefde voor Het blogboek. En voor persoonlijke posts. En lijstjes.
5. BBQ kipsalade (no carbs!) – Oké, oké, het past niet meer écht bij het seizoen. Maar al deze lekkerheid zonder koolhydraten verdiende nog eens een plekje in de schijnwerpers!

Misschien vind je dit ook leuk:

Reacties

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Wraps met aspergesla

Dit was voor ons het laatste aspergegerecht van dit seizoen. En weer eens eentje anders dan anders. Erg geschikt voor een warme zomerdag. Geniet er nog van!

Wat heb je nodig (2 personen)? 4 wraps½ pak (250 g) witte asperges½ komkommer200 g hesp3 eieren2 el mayonaise2 el Griekse yoghurtPeterselie, vers of diepvriesPeper & zoutWat moet je doen?
1. Kook de eieren hard in 10 minuten. Laat ze daarna afkoelen in koud water.
2. Schil de asperges en snijd ze in plakjes van ongeveer een centimeter dik. Kook de aspergeplakjes beetgaar in 2 minuten. Laat ze daarna afkoelen.
3. Pel de eieren en plet ze met een vork. Snijd de hesp in plakjes en de komkommer in kleine blokjes.
4. Meng de mayonaise en de Griekse yoghurt in een grote kom. Roer de asperges, komkommer, eieren en hesp eronder en werk af met (verse) peterselie, peper en zout.
5. Verwarm de wraps in een pan. Schep er wat van de aspergesla op. Rol de wraps op en snijd ze doormidden.