Iedereen
die weleens een Pumpkin Spice
Latte – bijvoorbeeld van Starbucks – heeft geproefd weet dat de combinatie
van kruiden het hem echt doen. Omdat het internet al volstaat met Pumpkin
Spice koffierecepten, wilde ik eens wat anders doen met de kruidenmengeling,
bijvoorbeeld gezond gaan bakken. Zoals jullie dat ondertussen al wel van mij
gewend zijn: zonder bloem, suiker of vetstof.
Dit
pompoenbrood vult je huis met de heerlijke Pumpkin Spice-geur en je buik met de heerlijke Pumpkin Spice-smaak,
maar zonder al die verraderlijke vloeibare Starbucks-calorieën.
Wat heb je nodig?
Droge ingrediënten
- 75 g havermout, tot havermeel gemalen in de blender
- 75 g amandelpoeder
- 1 zakje (16 g) bakpoeder
- 100 g gepelde walnoten, grof gehakt
- 100 g rozijntjes
- 25 g lijnzaad
- 2 kl kaneelpoeder
- 2 kl gemberpoeder
- 1 kl gemalen nootmuskaat
- 5 kruidnagels, gemalen in de vijzel
- Snuifje zout
Natte ingrediënten
- 250 g pompoen, geschild en in blokjes gesneden
- 3 eieren
- 6 el lopende honing
Wat moet je doen?
1.
Verzamel alle droge ingrediënten en stort ze allemaal bij elkaar in een
mengkom.
2.
Kook de blokjes pompoen tot ze zacht zijn. Giet ze af, laat ze goed uitlekken
en mix ze in de blender tot een fijne pompoenpuree.
3.
Doe de pompoenpuree, samen met de eitjes en honing bij de droge ingrediënten in
de mengkom en meng alles goed onder elkaar (dat kan zelfs met een gewone lepel)
tot een smeuïg cakebeslag.
4. Stort
dat beslag uit in een met bakpapier beklede bakvorm en bak het pompoenbrood
gedurende 1 uur in een voorverwarmde oven op 180 °C. Laat het daarna zo’n 10-15 minuutjes afkoelen in de vorm, dan
krijg je het er makkelijker uit. Laat het Pumpkin
Spice pompoenbrood verder afkoelen op een rooster.
Reacties
Een reactie posten