Doorgaan naar hoofdcontent

Pumpkin Spice pompoenbrood

Iedereen die weleens een Pumpkin Spice Latte – bijvoorbeeld van Starbucks – heeft geproefd weet dat de combinatie van kruiden het hem echt doen. Omdat het internet al volstaat met Pumpkin Spice koffierecepten, wilde ik eens wat anders doen met de kruidenmengeling, bijvoorbeeld gezond gaan bakken. Zoals jullie dat ondertussen al wel van mij gewend zijn: zonder bloem, suiker of vetstof.

Dit pompoenbrood vult je huis met de heerlijke Pumpkin Spice-geur en je buik met de heerlijke Pumpkin Spice-smaak, maar zonder al die verraderlijke vloeibare Starbucks-calorieën.


Wat heb je nodig?

Droge ingrediënten
  • 75 g havermout, tot havermeel gemalen in de blender
  • 75 g amandelpoeder
  • 1 zakje (16 g) bakpoeder
  • 100 g gepelde walnoten, grof gehakt
  • 100 g rozijntjes
  • 25 g lijnzaad
  • 2 kl kaneelpoeder
  • 2 kl gemberpoeder
  • 1 kl gemalen nootmuskaat
  • 5 kruidnagels, gemalen in de vijzel
  • Snuifje zout
 Natte ingrediënten
  • 250 g pompoen, geschild en in blokjes gesneden
  • 3 eieren
  • 6 el lopende honing
Wat moet je doen?

1. Verzamel alle droge ingrediënten en stort ze allemaal bij elkaar in een mengkom.

2. Kook de blokjes pompoen tot ze zacht zijn. Giet ze af, laat ze goed uitlekken en mix ze in de blender tot een fijne pompoenpuree.

3. Doe de pompoenpuree, samen met de eitjes en honing bij de droge ingrediënten in de mengkom en meng alles goed onder elkaar (dat kan zelfs met een gewone lepel) tot een smeuïg cakebeslag.

4. Stort dat beslag uit in een met bakpapier beklede bakvorm en bak het pompoenbrood gedurende 1 uur in een voorverwarmde oven op 180 °C. Laat het daarna zo’n 10-15 minuutjes afkoelen in de vorm, dan krijg je het er makkelijker uit. Laat het Pumpkin Spice pompoenbrood verder afkoelen op een rooster.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Wraps met aspergesla

Dit was voor ons het laatste aspergegerecht van dit seizoen. En weer eens eentje anders dan anders. Erg geschikt voor een warme zomerdag. Geniet er nog van!

Wat heb je nodig (2 personen)? 4 wraps½ pak (250 g) witte asperges½ komkommer200 g hesp3 eieren2 el mayonaise2 el Griekse yoghurtPeterselie, vers of diepvriesPeper & zoutWat moet je doen?
1. Kook de eieren hard in 10 minuten. Laat ze daarna afkoelen in koud water.
2. Schil de asperges en snijd ze in plakjes van ongeveer een centimeter dik. Kook de aspergeplakjes beetgaar in 2 minuten. Laat ze daarna afkoelen.
3. Pel de eieren en plet ze met een vork. Snijd de hesp in plakjes en de komkommer in kleine blokjes.
4. Meng de mayonaise en de Griekse yoghurt in een grote kom. Roer de asperges, komkommer, eieren en hesp eronder en werk af met (verse) peterselie, peper en zout.
5. Verwarm de wraps in een pan. Schep er wat van de aspergesla op. Rol de wraps op en snijd ze doormidden.