Een kort overzichtje van twee weken koken. Ons
tripje naar Metz viel hier middenin, daar komt nog een apart verslagje van. Het
aantal foto’s is daarom redelijk beperkt, maar hopelijk kunnen ze je toch
inspireren voor je eigen weekmenu!
Preirisotto met dragon
Dat
prei en dragon een super combinatie is, wist ik al langer (klik!). Yum!
Vol-au-vent met
ovenfrietjes
Af
en toe probeer ik de diepvriezer wat leger te maken. Ik haalde er vol-au-vent
en frietjes uit en in geen tijd stond deze maaltijd op tafel.
Avocadomousse met
fruitsalsa (veggie)
Mijn
derde inzending in de wedstrijd van Libelle Lekker! Klik voor het recept! Dankzij mijn twee vorige
inzendingen ben ik bij de laatste tien deelnemers geraakt. Binnenkort blijven
er nog vijf over, spannend!
Sloppy Joes met
linzen (veggie)
Ik
was op zoek naar het perfecte linzengerecht dat dienst kon doen als vitamine B11-recept.
Ik maakte een veggie versie van de typische Amerikaanse ‘smos’hamburgers Sloppy
Joes. Het receptje was een goede kanshebber, maar ik denk dat ik het volgende
ga delen als B11-recept.
Dahl met rijst
(veggie)
Ik
maakte mijn eigen versie van de Indiase linzenklassieker. Lekker vullend,
lekker winters en lekker veggie!
Spaghetti met
spinazie en spekjes
Dit
gerecht maakte ik toen ik eigenlijk geen tijd had om te koken. Klaar op 10
minuutjes, o, zo lekker, en voedzaam!
Pasta met kip in
pittige tomatensaus
Spaghetti all’Amatriciana
O, wat een afsluiter! Niet te geloven dat ik deze Italiaanse klassieker nog nooit had gemaakt… Dit maak ik zeker weten nog eens! Al doe ik dat best niet te vaak, want het is niet het meest lijnvriendelijke recept dat bestaat. Maar o. Die Italianen, wat doen ze me toch aan!
Reacties
Een reactie posten