Doorgaan naar hoofdcontent

Weekmenu 45-46: voor en na Metz

Een kort overzichtje van twee weken koken. Ons tripje naar Metz viel hier middenin, daar komt nog een apart verslagje van. Het aantal foto’s is daarom redelijk beperkt, maar hopelijk kunnen ze je toch inspireren voor je eigen weekmenu!

Preirisotto met dragon


Dat prei en dragon een super combinatie is, wist ik al langer (klik!). Yum!

Vol-au-vent met ovenfrietjes


Af en toe probeer ik de diepvriezer wat leger te maken. Ik haalde er vol-au-vent en frietjes uit en in geen tijd stond deze maaltijd op tafel.

Avocadomousse met fruitsalsa (veggie)


Mijn derde inzending in de wedstrijd van Libelle Lekker! Klik voor het recept! Dankzij mijn twee vorige inzendingen ben ik bij de laatste tien deelnemers geraakt. Binnenkort blijven er nog vijf over, spannend!

Sloppy Joes met linzen (veggie)


Ik was op zoek naar het perfecte linzengerecht dat dienst kon doen als vitamine B11-recept. Ik maakte een veggie versie van de typische Amerikaanse ‘smos’hamburgers Sloppy Joes. Het receptje was een goede kanshebber, maar ik denk dat ik het volgende ga delen als B11-recept.

Dahl met rijst (veggie)


Ik maakte mijn eigen versie van de Indiase linzenklassieker. Lekker vullend, lekker winters en lekker veggie!

Spaghetti met spinazie en spekjes


Dit gerecht maakte ik toen ik eigenlijk geen tijd had om te koken. Klaar op 10 minuutjes, o, zo lekker, en voedzaam!

Pasta met kip in pittige tomatensaus


Nog eens dit, maar dan met Griekse yoghurt in de plaats van mascarpone. Zo lekker, echt! Dit is trouwens quinoapasta, vandaar de groenige kleur.

Spaghetti all’Amatriciana


O, wat een afsluiter! Niet te geloven dat ik deze Italiaanse klassieker nog nooit had gemaakt… Dit maak ik zeker weten nog eens! Al doe ik dat best niet te vaak, want het is niet het meest lijnvriendelijke recept dat bestaat. Maar o. Die Italianen, wat doen ze me toch aan!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Wraps met aspergesla

Dit was voor ons het laatste aspergegerecht van dit seizoen. En weer eens eentje anders dan anders. Erg geschikt voor een warme zomerdag. Geniet er nog van!

Wat heb je nodig (2 personen)? 4 wraps½ pak (250 g) witte asperges½ komkommer200 g hesp3 eieren2 el mayonaise2 el Griekse yoghurtPeterselie, vers of diepvriesPeper & zoutWat moet je doen?
1. Kook de eieren hard in 10 minuten. Laat ze daarna afkoelen in koud water.
2. Schil de asperges en snijd ze in plakjes van ongeveer een centimeter dik. Kook de aspergeplakjes beetgaar in 2 minuten. Laat ze daarna afkoelen.
3. Pel de eieren en plet ze met een vork. Snijd de hesp in plakjes en de komkommer in kleine blokjes.
4. Meng de mayonaise en de Griekse yoghurt in een grote kom. Roer de asperges, komkommer, eieren en hesp eronder en werk af met (verse) peterselie, peper en zout.
5. Verwarm de wraps in een pan. Schep er wat van de aspergesla op. Rol de wraps op en snijd ze doormidden.