Doorgaan naar hoofdcontent

Dit was kerst

Het overvalt me elk jaar opnieuw: ondanks de dagen vol veel te volle magen, blijf ik altijd zitten met een knagend leeg gevoel na Kerstmis. Hoewel ik de mensen met wie ik kerst vier ook tijdens het jaar gewoon heel vaak zie, kan niets voor mij tippen aan de automatische gezelligheid die er eind december heerst en ben ik telkens een beetje triest wanneer ik daar weer een heel jaar op moet wachten. Gelukkig heb ik nieuwe warme herinneringen gemaakt en vastgelegd op foto. Die kunnen de leegte vast een beetje opvullen. Samen met de cadeautjes natuurlijk! O, de cadeautjes…

Wil je mij blij krijgen? Geef me dan iets met een papiertje errond! Mijn vriend weet dat als geen ander. Daarom had hij tientallen (!) cadeautjes allemaal apart ingepakt. En wàt voor een cadeautjes: borden, kommen, schaaltjes in allerlei kleuren en formaten. Speciaal voor m’n blog, zodat ik gerechtjes telkens op een andere ondergrond kan presenteren en fotograferen. Ge-wel-dig!

Ik voelde me na het uitpakken van de duizend cadeautjes zelfs een beetje slecht over wat ik voor hem had gekocht, namelijk twee bordspellen: Carcassonne en De Kolonisten van Catan. Hij was er ook wel blij mee, hoor. Maar toch, wat hij mij gegeven heeft, is denk ik wel het beste cadeau dat ik ooit heb gehad!

Ik bedoel: kijk nu!

Zo VEEL!

Na het uitpakken van de cadeautjes was het tijd om naar het kerstfeestje bij mijn schoonmoeder te gaan. Hier zie je iedereen behalve ikzelf.

Twee broertjes voor een kerstboom.

Ook wij ontsnapten niet aan de obligate kerstboomfoto.

Maar we maakten er wel ons eigen ding van!

Normaal op de foto staan, is overrated.

De selfie is generatieoverschrijdend.

En ook op gek doen staat geen leeftijd: moeder en zoon!

We gingen dit jaar voor een traditioneel kerstfeest, waar ik eens niets aan heb gedaan/moeten doen. Er was garnaalcocktail en tomatenroomsoep met balletjes. Gevulde kalkoenrollade was het hoofdgerecht en als nagerecht (na middernacht, oeps!) aten we kerststronk. Ik heb helaas geen goede fotootjes van het eten naast de garnaalcocktail.

Mijn liefje kreeg (onder andere) een teddybeer van z’n mama. Omdat… waarom ook niet? Waarvan ik trouwens geen foto heb, zijn de twee super cadeaus die ik van haar (zij had m’n naam getrokken) kreeg: een smoothiemaker en het 7de seizoen van Dexter. Zij had duidelijk mijn blogje gelezen!

Je kan wel zien dat Rolf de teddybeer meteen met veel liefde werd opgenomen in de familie.

Er volgen amper nog foto’s waar hij niet opstaat.

Wat zei ik?

Achter de schermen van een foto.

Die twee zijn zo grappig samen!

En die twee ook!

De paparazzi van de avond!

En dan het etentje bij mijn mama. We gingen er al van ’s morgens naartoe aangezien je vanaf de namiddag Lier niet meer door kon omwille van de kerstparade die door onze stad trok. Ik moest de hele dag voor eten zorgen. Mijn missie? Mijn mama uit haar comfortzone krijgen. Ik heb het nog al vermeld: mijn moeder is helemaal niet avontuurlijk op vlak van eten. Zij maakt eigenlijk altijd groenten-vlees-patatjes, en er zijn heel veel ingrediënten die zij nog nooit heeft geproefd. Ik wilde haar tonen dat ‘anders’ koken ook heel lekker kan uitdraaien. Als lunch maakte ik een soort van ‘pollo tonnato’-salade, lekk-eur!

Dit moest het dessert worden, maar mijn mama vroeg of ik dit alsjebliiieeef niet in de namiddag al wilde maken: appelstrudel met speculaasijs. O my!

’s Avonds maakte ik courgettesoep met tijm en zure room, waarvan de foto helaas onscherp uitdraaide, en mijn Parmigiana di Melanzane. Het verdicht? Ik had het heel hard gehoopt, maar niet verwacht: MIJN MOEDER VOND ALLES VINGERLIKKEND LEKKER! Een beter cadeau kon zij mij alvast niet geven.

Reacties

  1. Waw, mooie kommetjes! Ben al benieuwd naar de foto's die dat gaat opleveren!

    Ik snap het helemaal, een ouder die niet verder geraakt dan vlees-groenten-patatjes. Mijn vader eet ook niet liever dan dat en staat totaal niet open voor andere dingen (jouw moeder valt dus nog wel mee ;-) Moest hij elke dag mee moeten eten van wat ik op tafel zet, hij zou verhongeren denk ik.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Kalkoenstoofvlees met kriekbier

Dit maakte ik met kerst bij m’n mama, maar ik vergat het simpelweg te bloggen. Aangezien volgende week de Vasten beginnen (wat voor mij betekent: Dagen Zonder Vlees), krijg je het receptje nu nog van mij. Je hebt nog een week de tijd om dit te maken. Ren maar snel naar de winkel, want het is de moeite! Stoofvlees maak je meestal niet voor twee, hé. Dit recept is voor een hele pot, genoeg voor zes personen. Of voor meerdere dagen met minder personen. Wat heb je nodig (6 personen)? 1,2 kg kalkoenstoofvlees 6 rode uien 6 teentjes knoflook 3 el lichte cassonade ( Kinnekessuiker .) 6 el rode wijnazijn 4 el maïzena 2 x 25 cl kriekbier 500 ml kippenbouillon 3 sneetjes peperkoek Mosterd 3 takjes verse tijm 3 blaadjes verse of gedroogde laurier Stoofvleeskruiden Peper & zout Bakboter Wat moet je doen? 1. Smelt een klont bakboter in een stoofpot en bak er het kalkoenstoofvlees in aan. Zorg ervoor dat het vlees niet op elkaar ligt, anders stooft het in ...

Review kookboek Gino’s Pasta – Gino D’Acampo

Wanneer deze review online komt, zit ik nog onder de zuiderse zon te genieten van het beste wat Italië te bieden heeft. Daarom vond ik het wel toepasselijk om deze keer mijn favoriete Italiaanse kookboek te reviewen. Een boek vol pasta’s, mijn nummer één favoriete gerecht! Ik kocht Gino’s Pasta in 2011 op de Boekenbeurs. Toen ik het toonde aan vrienden en familie dachten ze allemaal dat ik het voor de looks van de schrijver had gekocht. Heel eerlijk? Neen! Hij doet mij zelfs niets eens iets. Ik vermeld dit er maar bij zodat je weet dat mijn lovende woorden helemaal niets met den Gino te maken hebben. Dit is gewoon één van die zeldzame kookboeken waaruit je letterlijk àlles zou willen maken. Indeling & inhoud Zoals wel meer kookboeken, begint ook dit met een korte inleiding van de auteur. Daarna volgen enkele bladzijden geschreven door voedingsdeskundige Juliette Kellow. Zij legt uit waarom pasta best past binnen een evenwichtig eetpatroon. Veel mensen hebben schri...

Kerstrecept: Varkenshaasje met druivensaus

Koken in een andere keuken dan de mijne, ik doe dat niet zo graag. Je weet niets staan. Je kan je eigen vertrouwde gerief niet gebruiken. En het ergst van al: je moet koken op een vreemd vuur. Soms heb je echter geen keuze. Op kerstavond bij de familie van je lief bijvoorbeeld. Normaal ben ik zen in de keuken, maar het kerstmaal – nu ja, het kersthoofdgerecht – voor zeven man bereiden op een vreemd vuur, dat bezorgt mij toch een beetje zenuwen. Zeker als het zo’n vuur is zonder vuur, een inductiekookplaat. *insert evil music* Ik zie graag een vlam. Ik heb voeling met een vlam. Ik weet precies hoe groot mijn vlam moet zijn om witloof te stoven. Bijvoorbeeld. Wat ik echter niet weet, is welke nummer ik daarvoor moet kiezen. Het witloof dat mijn kerstgerecht vergezelde, was dan ook niet hoe ik het wilde hebben. Ik hou van stronkjes die intact blijven, mooi gekarameliseerd zijn en hier en daar een bruin kleurtje hebben. Zeker op kerstavond. Maar Merlot zegt dat ik moet stoppen ...