Doorgaan naar hoofdcontent

Instagram Autumn 2014

Ondertussen is het weer eventjes geleden dat ik nog eens een overzichtje gaf van wat Instagram-fotootjes. Nu de herfst toch echt wel in de winter is veranderd, vond ik het tijd om Instagram-gewijs het vorige seizoen af te sluiten. Kijk je mee?


Mijn herfst begon wondermooi, met een verrassingsdag die m'n liefje had gepland omdat ik eigenlijk al meer dan vier jaar samen was met een student, wat niet altijd even makkelijk was, zeker niet tijdens examens. Na zijn allerlaatste examen nam mijn lieve ex-student mij dan ook mee naar de cinema en daarna naar Lakonia, een soort van privé-eiland met zwembad, sauna, stoombad, rooftop bubbelbad De hemel! Het ‘grappige’ is dat we daarna eigenlijk gewoon van rol zijn veranderd, nu gaat hij werken en ben ík eventjes terug de student.


Tijdens een leuke shopdag in Antwerpen maakten lief vriendinnetje Ettie en ikzelf een tussenstop bij Wok-A-Way voor een lekkere lunch. Ik zei het al eens eerder: allen daarheen als je in Antwerpen bent! Deze keer nam ik het wokgerecht ‘Bollywood Beauty’, met kalkoen en een pikante mangosaus. Yum!


Ik plande een avondje voor mezelf, met chocolade-ijs en de film ‘Magic Mike’, o my!


En daarna moest ik gewoon deze afbeelding pinnen. Ken jij de scène nog niet? O, how you should!


Speciaal voor m’n studies, en ook wel gewoon omdat m’n vijf jaar oude laptop tergend traag begon te worden, schafte ik een nieuwe computer aan. Volgens mij is dit mijn beste aankoop van het jaar geweest. Ik verlies zoveel minder tijd sindsdien! Het scherm is bovendien gigàntisch, wat zoveel aangenamer werkt dan een klein laptopscherm.


Het Blogboek van Lilith is wijs. Heb je m'n twee #projectblogboek-postjes al zien voorbijkomen? Klik en klik!


M’n vriend was uitgenodigd voor de lancering van de collectie die Cesar Casier heeft ontworpen voor Essentiel. Zelf vond ik het uitzicht indrukwekkender dan de collectie, maar dat kan er ook iets mee te maken hebben dat mijn hoofd eigenlijk meer stond naar mijn allereerste les die ik de dag daarna moest geven. Omdat ik m’n les nog eens wilde oefenen en op tijd wilde gaan slapen, ging ik dan ook vroeger door op het event. Helaas had m’n vriend geen sleutel bij en was hij dat vergeten. Hij kwam pas heel laat thuis, waardoor ook ik pas heel laat kon gaan slapen, waardoor ik een beetje ‘kribbig’ was. 


De volgende ochtend vond ik echter dit briefje op onze ijskast, waardoor ik weer helemaal smolt. Gelukkig ging mijn les, ondanks wat minder uurtjes slaap, ook echt heel goed!


Plots vonden we een bus in onze stad met daarin een soort van expositie over de Eerste Wereldoorlog. Zo leer je nog eens wat tijdens een avondwandeling.


Ik had gekookt voor twee dagen... dacht ik. Mijn vriend zijn maag dacht er anders over. Maar eigenlijk is dat wel een complimentje, en zie eens hoe braaf hij zit te eten!


Mijn eerste inzending voor de Libelle Lekker! foodbloggers-wedstrijd viel gelukkig net zo goed in de smaak bij Libelle Lekker! als bij m’n vriend.


M’n eerste visgraatvlecht gemaakt bij een vriendinnetje! Jammer genoeg ben ik lang niet zo goed met m’n eigen haar als met dat van anderen.


Brunchen met zelfgemaakte pompoenpannenkoekjes! 


Yummy yoghurtcake met appeltjes! Heb jij ‘m al gemaakt?


Oktober en november stonden in het teken van mijn studie tot Afslankingsconsulente. Ondertussen heb ik examen afgelegd en wacht ik in spanning op het resultaat!


Die wilde ik al heel lang eens proeven. De zilveren Magnum Marc de Champagne die speciaal werd gelanceerd om het 25-jarig bestaan van het ijsmerk te vieren. Eerlijk? Ik vond hem niet zo lekker… Oeps!


Mijn herfstsalade op de website van Libelle Lekker! Een trots momentje.


Elk jaar kijken wij ontzettend uit naar de Boekenbeurs. Wij kunnen allebei úren rondlopen tussen de boeken. Gewoon bladeren en kijken, zalig! Deze Iron Throne die op de Boekenbeurs stond, konden we ook niet zomaar voorbijlopen. Grappig feitje: terwijl ik deze foto stond te nemen, ontwikkelde zich spontaan een hele rij achter ons, terwijl voor ons niemand naar de troon omkeek.


November betekent: kermis in Lier. Hoewel ik kermisattracties op zich eigenlijk maar niks vind, houd ik wel de sfeer die er dan hangt in de stad. Iedereen komt op straat, overal waar je kijkt, zie je lichtjes. Het hoort hier gewoon bij de winter, al zolang ik me kan herinneren.


Tijdens het studeren voor afslankingsconsulente genoot ik van deze gezonde snack. Zeg nu zelf: je kan moeilijk over calorieën zitten leren met een hele zak chips erbij, toch?


Bij deze foto hoort een mooi verhaal: om te vieren dat ik m’n rijbewijs had gehaald (yay!), ging ik op een vrijdagavond samen met m’n vriend en zijn broertje naar de cinema (Mockingjay). We gingen te voet trouwens, wat – nu ik erover nadenk – wel een beetje ironisch is gezien we mijn rijbewijs gingen vieren. Maar goed, toen we terugkwamen, zagen we plots deze lieve poes die duidelijk haar weg kwijt was. Aangezien ze bij een drukke baan rondliep, leidden we haar een beetje verder, naar de struiken die langs de Nete groeien. De poes, die we ondertussen al Schaduw hadden genoemd, bleef ons echter maar volgen. Na een tijdje waren we al zo aan haar gehecht dat we besloten om haar mee naar huis te nemen. Aangezien wij nooit een kat hebben gehad, hadden we echter niets voor haar in huis om te eten. We besloten langs de nonkel en tante van m’n vriend te gaan, die om onze hoek wonen en die een heel groot hart voor poezen hebben. Zij hadden gelukkig wel katteneten in huis. Schaduw begon dankbaar spinnend te eten. Twee dagen later zijn de nonkel en tante erin geslaagd om via-via de baasjes van Schaduw – die eigenlijk Lorelei bleek te heten – te vinden. De deugniet was al sinds dinsdag verdwaald.


Dit was ‘een restje’ Chinees. Mijn vriend had trouwens ook zo’n portie. Heb jij ook altijd twee dagen eten wanneer je gewoon één gerecht per persoon bestelt bij de Chinees?

Reacties

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Libelle Lekker! foodbloggers-wedstrijd: hapje in een glaasje

Ik ben bij de laatste tien in de wedstrijd!!! De laatste tien! 10! Zo, dat moest er even uit.
Oké, wacht, het is nog niet helemaal uit mijn systeem. Echt waar: er zijn nog maar tien bloggers die Libelle Lekker! ervan trachten te overtuigen dat zij de meest inspirerende en gepassioneerde foodblogger van Vlaanderen zijn, EN IK BEN ER EENTJE VAN!
Nu, ik doe ook effectief alles met passie, en ik ben heel blij dat ik dat blijkbaar ook zo kan overbrengen. Ik ben nooit zomaar enthousiast, ik ben jumping up and down-enthousiast. En vandaag sta ik te springen om je mijn derde gerechtje voor de wedstrijd te tonen: een hapje in een glaasje, want dat was de opdracht.
Zoals steeds, blijf ik trouw aan mijn eigen kookstijl: met een beperkt aantal ingrediënten die je makkelijk vindt een eenvoudige bereiding maken waar je zonder schuldgevoel van kan smullen. De verrassing zit hem bij mij vaak in de combinatie, en dat is hier niet anders. Verder is het hapje helemaal veggie, wat dan weer niet zo verrassen…