Doorgaan naar hoofdcontent

Weekmenu 52: want tussen al het vreten moest er ook nog worden gegeten

Wat we aten met kerst heb ik al verteld/getoond in deze blogpost, maar voor en na die feestjes moet er natuurlijk ook nog worden gegeten. En naar mijn ervaring doe je dat best zo normaal mogelijk. In dit huis betekent dat vooral: pasta!

Ik ben stiekem al een tijdje de voorraadkasten en diepvriezer aan het leegeten. ’t Zal wel iets met het nieuwe jaar te maken hebben. En daarnaast waren er natuurlijk ook nog de kerstkliekjes die in het weekmenu moesten worden verwerkt. In dit overzicht zie je dus voornamelijk samenraapseltjes voorbijkomen. Maar lekker dat die waren!

Pasta met kip en tomatensaus


De foto doet ’t gerecht niet echt eer aan. Ik haalde twee stukken gebraden kip uit onze diepvriezer en verwerkte die in een overheerlijke snelle pasta, eigenlijk een minder uitgebreide versie van dit recept.

Spaghetti roombolognaise


Er stond wat kippengehakt in de diepvriezer, en een half potje tomatensaus en een likje room in onze ijskast… Ik deed wat ik moest doen. Wat bruschettakruiden met mango van Oil&Vinegar gaven dit gerecht een aparte toets.

Garnaalcocktail


Er was nog een heel leger garnalen over van met kerstmis. Hélemaal geen straf als je ’t mij vraagt! Ik weet niet hoe dat bij u zit, maar garnalen voor iets anders gebruiken dan een garnaalcocktail, ik vind dat een beetje zonde. ZO LEKKER! Uiteraard met zelfgemaakte cocktailsaus. Ik maak écht de allerbeste cocktailsaus! (Ik heb veel ervaring aangezien ik dat werkelijk overal bij at toen ik nog bij mijn moeder woonde).

Tomatenrisotto met aubergine (veggie)


Na het kerstfeestje bij mijn mama bleef er onder andere een aubergine over. Nóg eens Parmigiana maken leek zelfs mij een beetje te veel van het goede. Daarom bedacht ik deze tomatenrisotto met aubergine. Lekker! En dit is trouwens de allereerste foto met de nieuwe kommetjes die ik voor kerst van m’n lieve Merlot kreeg. O!

Pasta pesto met ei (veggie)


De laatste kerstrestjes van bij het feestje bij mijn moeder waren een plantje basilicum en een avocado. Ik wilde dan ook pasta pesto met avocado maken. Helaas ben ik de avocado vergeten tot nu ik dit zit te typen. Het grappige is dat nog dacht: pesto alleen is ook maar zo povertjes, ik zal er nog een eitje bij bakken. Terwijl dus de hele tijd die avocado om aandacht lag te vragen!

Zo, sluit nu je computer maar af en ga keihard knallend van start met het nieuwe jaar. Ik wens iedereen een heel fijn feest toe!

Reacties

  1. En wat is dan het geheim van jouw allerlekkerste cocktailsaus? :-)
    Hier was de kerstvakantie er compleet over qua eten: doordat we zoveel mogelijk mensen wilden bezoeken (ah ja, we waren dan eens twee weken in België) en quasi iedereen redeneerde "Kerstperiode, dus die gaan zeker feesteten willen", heb ik bijna geen enkele keer normaal gegeten. De keren tussendoor waren dan ook allemaal bij mijn ouders, wat gelijk staat aan vlees. Mijn lichaam kan daar dus echt niet meer zo goed tegen: regelmatig mijn maag overhoop en, ondanks al bij al nog regelmatig sporten, anderhalve kilo bijgekomen.
    Na een week terug thuis is die gelukkig weer weg, maar amai, puur qua eten ben ik blij dat die feestdagen voorbij zijn :-)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Kalkoenstoofvlees met kriekbier

Dit maakte ik met kerst bij m’n mama, maar ik vergat het simpelweg te bloggen. Aangezien volgende week de Vasten beginnen (wat voor mij betekent: Dagen Zonder Vlees), krijg je het receptje nu nog van mij. Je hebt nog een week de tijd om dit te maken. Ren maar snel naar de winkel, want het is de moeite! Stoofvlees maak je meestal niet voor twee, hé. Dit recept is voor een hele pot, genoeg voor zes personen. Of voor meerdere dagen met minder personen. Wat heb je nodig (6 personen)? 1,2 kg kalkoenstoofvlees 6 rode uien 6 teentjes knoflook 3 el lichte cassonade ( Kinnekessuiker .) 6 el rode wijnazijn 4 el maïzena 2 x 25 cl kriekbier 500 ml kippenbouillon 3 sneetjes peperkoek Mosterd 3 takjes verse tijm 3 blaadjes verse of gedroogde laurier Stoofvleeskruiden Peper & zout Bakboter Wat moet je doen? 1. Smelt een klont bakboter in een stoofpot en bak er het kalkoenstoofvlees in aan. Zorg ervoor dat het vlees niet op elkaar ligt, anders stooft het in

Kerstrecept: Varkenshaasje met druivensaus

Koken in een andere keuken dan de mijne, ik doe dat niet zo graag. Je weet niets staan. Je kan je eigen vertrouwde gerief niet gebruiken. En het ergst van al: je moet koken op een vreemd vuur. Soms heb je echter geen keuze. Op kerstavond bij de familie van je lief bijvoorbeeld. Normaal ben ik zen in de keuken, maar het kerstmaal – nu ja, het kersthoofdgerecht – voor zeven man bereiden op een vreemd vuur, dat bezorgt mij toch een beetje zenuwen. Zeker als het zo’n vuur is zonder vuur, een inductiekookplaat. *insert evil music* Ik zie graag een vlam. Ik heb voeling met een vlam. Ik weet precies hoe groot mijn vlam moet zijn om witloof te stoven. Bijvoorbeeld. Wat ik echter niet weet, is welke nummer ik daarvoor moet kiezen. Het witloof dat mijn kerstgerecht vergezelde, was dan ook niet hoe ik het wilde hebben. Ik hou van stronkjes die intact blijven, mooi gekarameliseerd zijn en hier en daar een bruin kleurtje hebben. Zeker op kerstavond. Maar Merlot zegt dat ik moet stoppen

Review kookboek Gino’s Pasta – Gino D’Acampo

Wanneer deze review online komt, zit ik nog onder de zuiderse zon te genieten van het beste wat Italië te bieden heeft. Daarom vond ik het wel toepasselijk om deze keer mijn favoriete Italiaanse kookboek te reviewen. Een boek vol pasta’s, mijn nummer één favoriete gerecht! Ik kocht Gino’s Pasta in 2011 op de Boekenbeurs. Toen ik het toonde aan vrienden en familie dachten ze allemaal dat ik het voor de looks van de schrijver had gekocht. Heel eerlijk? Neen! Hij doet mij zelfs niets eens iets. Ik vermeld dit er maar bij zodat je weet dat mijn lovende woorden helemaal niets met den Gino te maken hebben. Dit is gewoon één van die zeldzame kookboeken waaruit je letterlijk àlles zou willen maken. Indeling & inhoud Zoals wel meer kookboeken, begint ook dit met een korte inleiding van de auteur. Daarna volgen enkele bladzijden geschreven door voedingsdeskundige Juliette Kellow. Zij legt uit waarom pasta best past binnen een evenwichtig eetpatroon. Veel mensen hebben schri