Twee
gerechtjes met zuurkool op één week posten, is eigenlijk een beetje te veel van
het goede, slechte, calorierijke… soit, ik weet dat wel. Maar
enkele lieve lezers vroegen erom, dus toen was ik meteen om.
Stiekem
had ik na de stamppot niet meteen meer zoveel zin in zuurkool, maar
uiteindelijk heb ik (een stuk van) deze quiche met heel veel smaak opgesmuld. Het
basisingrediënt is hetzelfde, maar toch smaakte deze quiche weer helemaal
anders dan de stamppot. Lekker! Als een hotdog maar dan beter.
Wat heb je nodig (2 personen)?
- 1 pak (230 g) kruimeldeel (of bladerdeeg)
- 1 ui
- 350 g zuurkool uit blik
- 100 g gerookte spekblokjes
- 6 knakworsten, type Zwan
- 4 eieren
- 1 dl melk
- Bakboter
- Peper & zout
- Optioneel: mosterd en/of ketchup
Wat moet je doen?
1.
Bekleed een quichevorm met bakpapier en schik het kruimeldeeg erin. Leg daarop
weer een vel bakpapier en vul de vorm met baklinzen of een ander ovenbestendig
gewicht. Zet het deeg 20-25 minuten in de oven op 180°. Neem de vorm daarna uit
de oven en haal het bakpapier met daarop de baklinzen eruit.
2.
Bereid terwijl het deeg aan het voorbakken is, de vulling van de quiche voor. Bak
de spekblokjes en pel ondertussen de ui. Snijd de ui in halve ringen en doe die
bij de spekblokjes wanneer ze knapperig zijn. Snijd de knakworsten in stukjes
van zo’n 2-3 centimeter lang en bak die mee aan in de pan.
3.
Wanneer het vlees en de ui een kleurtje heeft, mag ook de zuurkool nog enkele
minuutjes mee bakken. Roer terwijl de eitjes los met de melk en kruid dat
mengsel met peper en zout.
4.
Doe de zuurkool met het vlees in het voorgebakken quichedeeg en overgiet met
het eitjesmengsel. Zet de quiche in de oven gedurende 25 minuten op 180°.
5.
Serveer met wat mosterd en/of ketchup.
Reacties
Een reactie posten