Doorgaan naar hoofdcontent

aMuse Rouge en de doodgewone dingen

Omdat zij ernaar vroeg: ziehier een lijstje met doodgewone dingen die m’n hart doen zingen.

  • Moeten schrijven of mijn hoofd ontploft, het achteraf teruglezen en denken: ‘heb ik dat geschreven?’
  • Een boek ontdekken dat zo goed is dat ik tegelijkertijd sneller (want ik wil weten hoe het verdergaat) en trager (want ik wil niet dat het ooit eindigt) zou willen lezen.
  • Mijn lief die mij regelmatig zo hard laat lachen dat ik in ademnood kom.
  • Beseffen hoeveel geluk ik heb met een lief die mij zo hard kan laten lachen dat ik in ademnood kom.
  • Mezelf horen zeggen dat ik voedingsconsulente ben en beseffen dat dat ondertussen echt wel waar is en niet langer een droom. Mihihi!
  • Les krijgen van medecursisten in mijn lerarenopleiding. (Ja, echt.)
  • Terugblikken naar exact één jaar geleden en beseffen dat ik nu duizend keer gelukkiger ben.
  • Vaststellen dat ik iemand ben die voor verandering durft te kiezen, zelfs als dat betekent dat ik ervoor in het onbekende moet springen.
  • Het feit dat er zoiets bestaat als International Kiss a Ginger Day. Op 12 januari, voor de geïnteresseerden.
  • Voor de eerste keer in jaren rode lippenstift dragen en merken dat ik ’t nu wél vind staan bij mezelf.
  • Aan de kassa in de supermarkt gokken hoeveel de weekboodschappen gaan kosten en uiteindelijk een lager bedrag moeten betalen dan ik had verwacht.
  • Mijn mama die bereid is om te proeven van mijn gerechten vol dingen die zij ‘niet lust’ (lees: nog nooit heeft geproefd) en ze vervolgens zo lekker vindt dat ze ze vanaf dan wekelijks zelf maakt.
  • Onverwacht een hondje tegenkomen om mee te knuffelen.
  • De tintelingen in mijn lichaam wanneer ik vanuit de koude de warmte binnenstap.
  • Lord of the Rings opzetten in de kerstperiode.
  • Voor de zevende (of was het nu 37ste?) keer in de Harry Potter-boeken beginnen.
  • Chocola! (Chocola heeft geen extra uitleg nodig, toch?)
Wat maakt jouw hart blij?

Reacties

  1. Leuke lijst en vooral dat zevende en achtste puntje, zo goed dat je het durft en dan ook echt merkt wat een verschil het maakt!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je! Ik had er zelf eigenlijk nog niet echt bij stilgestaan voor ik aan deze lijst begon. Zo leuk dat het je doet stilstaan bij de dingen die je als vanzelfsprekend neemt. :-)

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Libelle Lekker! foodbloggers-wedstrijd: hapje in een glaasje

Ik ben bij de laatste tien in de wedstrijd!!! De laatste tien! 10! Zo, dat moest er even uit.
Oké, wacht, het is nog niet helemaal uit mijn systeem. Echt waar: er zijn nog maar tien bloggers die Libelle Lekker! ervan trachten te overtuigen dat zij de meest inspirerende en gepassioneerde foodblogger van Vlaanderen zijn, EN IK BEN ER EENTJE VAN!
Nu, ik doe ook effectief alles met passie, en ik ben heel blij dat ik dat blijkbaar ook zo kan overbrengen. Ik ben nooit zomaar enthousiast, ik ben jumping up and down-enthousiast. En vandaag sta ik te springen om je mijn derde gerechtje voor de wedstrijd te tonen: een hapje in een glaasje, want dat was de opdracht.
Zoals steeds, blijf ik trouw aan mijn eigen kookstijl: met een beperkt aantal ingrediënten die je makkelijk vindt een eenvoudige bereiding maken waar je zonder schuldgevoel van kan smullen. De verrassing zit hem bij mij vaak in de combinatie, en dat is hier niet anders. Verder is het hapje helemaal veggie, wat dan weer niet zo verrassen…

Bloemkoolrijst met zalm en yoghurtsaus (no carbs)

O, wat wou ik dat ik een bloemkoolhater kende!
Dit gerecht is eigenlijk niet veel meer dan een opgeleukte bloemkoolberg, maar toch is het o zo smakelijk en vullend. En van de bloemkoolsmaak blijft raar maar waar niks over. Vandaar: kende ik maar iemand die geen bloemkool lust, dan kon ik hem het tegendeel bewijzen!

Wat heb je nodig (2 personen)? 2 zalmfilets400 g bloemkool250 g champignons½ citroen2 el verse peterselie, fijngesnipperdPeper & zoutBakboterYoghurtsaus 150 ml Griekse yoghurt1 el mosterd½ el honing1 kleine sjalot2 eieren2 grote zoetzure augurken1 el kappertjes1 el verse dragon, fijngesnipperd1 el verse peterselie, fijngesnipperdPeper & zoutWat moet je doen?
1. Prik een gaatje in de eieren en kook ze hard in 10 minuten.
2. Roer de mosterd los met de honing en voeg de Griekse yoghurt toe. Pel de sjalot en snipper hem zo fijn mogelijk. Snijd de augurken in kleine blokjes. Pel de eieren en prak ze fijn met een vork. Roer het ei, de sjalot, augurken, kappertjes, dragon en pet…

Vitamine K-recept: asperges met peterseliepasta

Toen ik een recept voor de vitamine K ging bedenken, wist ik algauw dat ik iets met peterselie wilde doen. De andere vitamine K-bronnen had ik immers al in andere vitaminerecepten gebruikt. Wanneer je in de lente met peterselie in je hoofd zit, is de gedachtesprong naar asperges nog maar heel klein. We kunnen er immers maar zo kort van genieten!
Haal nog maar snel een pak asperges in huis. Je wil toch niet tot volgend jaar moeten wachten om dit recept te kunnen uitproberen?
Wacht, hier is wat lopend eigeel om je helemaal over de streep te trekken!

Wat heb je nodig (2 personen)? 500 g witte asperges200 g gepelde garnalen½ citroen2 eierenScheut natuurazijnPeper & zout 160-180 g kleine pastasoortPeterseliepesto Bron van vitamine K: 1 bosje verse peterselieBron van vitamine K: handvol verse spinazie50 g Grana Padano (of Parmezaan)125 g Griekse yoghurtPeper & zoutBron van vitamine K: olijfolieWat moet je doen?
1. Begin met de peterseliesaus. Doe daarvoor alle ingrediënten in een blender e…