Doorgaan naar hoofdcontent

aMuse Rouge en de doodgewone dingen

Omdat zij ernaar vroeg: ziehier een lijstje met doodgewone dingen die m’n hart doen zingen.

  • Moeten schrijven of mijn hoofd ontploft, het achteraf teruglezen en denken: ‘heb ik dat geschreven?’
  • Een boek ontdekken dat zo goed is dat ik tegelijkertijd sneller (want ik wil weten hoe het verdergaat) en trager (want ik wil niet dat het ooit eindigt) zou willen lezen.
  • Mijn lief die mij regelmatig zo hard laat lachen dat ik in ademnood kom.
  • Beseffen hoeveel geluk ik heb met een lief die mij zo hard kan laten lachen dat ik in ademnood kom.
  • Mezelf horen zeggen dat ik voedingsconsulente ben en beseffen dat dat ondertussen echt wel waar is en niet langer een droom. Mihihi!
  • Les krijgen van medecursisten in mijn lerarenopleiding. (Ja, echt.)
  • Terugblikken naar exact één jaar geleden en beseffen dat ik nu duizend keer gelukkiger ben.
  • Vaststellen dat ik iemand ben die voor verandering durft te kiezen, zelfs als dat betekent dat ik ervoor in het onbekende moet springen.
  • Het feit dat er zoiets bestaat als International Kiss a Ginger Day. Op 12 januari, voor de geïnteresseerden.
  • Voor de eerste keer in jaren rode lippenstift dragen en merken dat ik ’t nu wél vind staan bij mezelf.
  • Aan de kassa in de supermarkt gokken hoeveel de weekboodschappen gaan kosten en uiteindelijk een lager bedrag moeten betalen dan ik had verwacht.
  • Mijn mama die bereid is om te proeven van mijn gerechten vol dingen die zij ‘niet lust’ (lees: nog nooit heeft geproefd) en ze vervolgens zo lekker vindt dat ze ze vanaf dan wekelijks zelf maakt.
  • Onverwacht een hondje tegenkomen om mee te knuffelen.
  • De tintelingen in mijn lichaam wanneer ik vanuit de koude de warmte binnenstap.
  • Lord of the Rings opzetten in de kerstperiode.
  • Voor de zevende (of was het nu 37ste?) keer in de Harry Potter-boeken beginnen.
  • Chocola! (Chocola heeft geen extra uitleg nodig, toch?)
Wat maakt jouw hart blij?

Reacties

  1. Leuke lijst en vooral dat zevende en achtste puntje, zo goed dat je het durft en dan ook echt merkt wat een verschil het maakt!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je! Ik had er zelf eigenlijk nog niet echt bij stilgestaan voor ik aan deze lijst begon. Zo leuk dat het je doet stilstaan bij de dingen die je als vanzelfsprekend neemt. :-)

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Kalkoenstoofvlees met kriekbier

Dit maakte ik met kerst bij m’n mama, maar ik vergat het simpelweg te bloggen. Aangezien volgende week de Vasten beginnen (wat voor mij betekent: Dagen Zonder Vlees), krijg je het receptje nu nog van mij. Je hebt nog een week de tijd om dit te maken. Ren maar snel naar de winkel, want het is de moeite! Stoofvlees maak je meestal niet voor twee, hé. Dit recept is voor een hele pot, genoeg voor zes personen. Of voor meerdere dagen met minder personen. Wat heb je nodig (6 personen)? 1,2 kg kalkoenstoofvlees 6 rode uien 6 teentjes knoflook 3 el lichte cassonade ( Kinnekessuiker .) 6 el rode wijnazijn 4 el maïzena 2 x 25 cl kriekbier 500 ml kippenbouillon 3 sneetjes peperkoek Mosterd 3 takjes verse tijm 3 blaadjes verse of gedroogde laurier Stoofvleeskruiden Peper & zout Bakboter Wat moet je doen? 1. Smelt een klont bakboter in een stoofpot en bak er het kalkoenstoofvlees in aan. Zorg ervoor dat het vlees niet op elkaar ligt, anders stooft het in

Review kookboek Gino’s Pasta – Gino D’Acampo

Wanneer deze review online komt, zit ik nog onder de zuiderse zon te genieten van het beste wat Italië te bieden heeft. Daarom vond ik het wel toepasselijk om deze keer mijn favoriete Italiaanse kookboek te reviewen. Een boek vol pasta’s, mijn nummer één favoriete gerecht! Ik kocht Gino’s Pasta in 2011 op de Boekenbeurs. Toen ik het toonde aan vrienden en familie dachten ze allemaal dat ik het voor de looks van de schrijver had gekocht. Heel eerlijk? Neen! Hij doet mij zelfs niets eens iets. Ik vermeld dit er maar bij zodat je weet dat mijn lovende woorden helemaal niets met den Gino te maken hebben. Dit is gewoon één van die zeldzame kookboeken waaruit je letterlijk àlles zou willen maken. Indeling & inhoud Zoals wel meer kookboeken, begint ook dit met een korte inleiding van de auteur. Daarna volgen enkele bladzijden geschreven door voedingsdeskundige Juliette Kellow. Zij legt uit waarom pasta best past binnen een evenwichtig eetpatroon. Veel mensen hebben schri

Kerstrecept: Varkenshaasje met druivensaus

Koken in een andere keuken dan de mijne, ik doe dat niet zo graag. Je weet niets staan. Je kan je eigen vertrouwde gerief niet gebruiken. En het ergst van al: je moet koken op een vreemd vuur. Soms heb je echter geen keuze. Op kerstavond bij de familie van je lief bijvoorbeeld. Normaal ben ik zen in de keuken, maar het kerstmaal – nu ja, het kersthoofdgerecht – voor zeven man bereiden op een vreemd vuur, dat bezorgt mij toch een beetje zenuwen. Zeker als het zo’n vuur is zonder vuur, een inductiekookplaat. *insert evil music* Ik zie graag een vlam. Ik heb voeling met een vlam. Ik weet precies hoe groot mijn vlam moet zijn om witloof te stoven. Bijvoorbeeld. Wat ik echter niet weet, is welke nummer ik daarvoor moet kiezen. Het witloof dat mijn kerstgerecht vergezelde, was dan ook niet hoe ik het wilde hebben. Ik hou van stronkjes die intact blijven, mooi gekarameliseerd zijn en hier en daar een bruin kleurtje hebben. Zeker op kerstavond. Maar Merlot zegt dat ik moet stoppen