Doorgaan naar hoofdcontent

aMuse Rouge en de doodgewone dingen

Omdat zij ernaar vroeg: ziehier een lijstje met doodgewone dingen die m’n hart doen zingen.

  • Moeten schrijven of mijn hoofd ontploft, het achteraf teruglezen en denken: ‘heb ik dat geschreven?’
  • Een boek ontdekken dat zo goed is dat ik tegelijkertijd sneller (want ik wil weten hoe het verdergaat) en trager (want ik wil niet dat het ooit eindigt) zou willen lezen.
  • Mijn lief die mij regelmatig zo hard laat lachen dat ik in ademnood kom.
  • Beseffen hoeveel geluk ik heb met een lief die mij zo hard kan laten lachen dat ik in ademnood kom.
  • Mezelf horen zeggen dat ik voedingsconsulente ben en beseffen dat dat ondertussen echt wel waar is en niet langer een droom. Mihihi!
  • Les krijgen van medecursisten in mijn lerarenopleiding. (Ja, echt.)
  • Terugblikken naar exact één jaar geleden en beseffen dat ik nu duizend keer gelukkiger ben.
  • Vaststellen dat ik iemand ben die voor verandering durft te kiezen, zelfs als dat betekent dat ik ervoor in het onbekende moet springen.
  • Het feit dat er zoiets bestaat als International Kiss a Ginger Day. Op 12 januari, voor de geïnteresseerden.
  • Voor de eerste keer in jaren rode lippenstift dragen en merken dat ik ’t nu wél vind staan bij mezelf.
  • Aan de kassa in de supermarkt gokken hoeveel de weekboodschappen gaan kosten en uiteindelijk een lager bedrag moeten betalen dan ik had verwacht.
  • Mijn mama die bereid is om te proeven van mijn gerechten vol dingen die zij ‘niet lust’ (lees: nog nooit heeft geproefd) en ze vervolgens zo lekker vindt dat ze ze vanaf dan wekelijks zelf maakt.
  • Onverwacht een hondje tegenkomen om mee te knuffelen.
  • De tintelingen in mijn lichaam wanneer ik vanuit de koude de warmte binnenstap.
  • Lord of the Rings opzetten in de kerstperiode.
  • Voor de zevende (of was het nu 37ste?) keer in de Harry Potter-boeken beginnen.
  • Chocola! (Chocola heeft geen extra uitleg nodig, toch?)
Wat maakt jouw hart blij?

Reacties

  1. Leuke lijst en vooral dat zevende en achtste puntje, zo goed dat je het durft en dan ook echt merkt wat een verschil het maakt!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je! Ik had er zelf eigenlijk nog niet echt bij stilgestaan voor ik aan deze lijst begon. Zo leuk dat het je doet stilstaan bij de dingen die je als vanzelfsprekend neemt. :-)

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Kalkoenstoofvlees met kriekbier

Dit maakte ik met kerst bij m’n mama, maar ik vergat het simpelweg te bloggen. Aangezien volgende week de Vasten beginnen (wat voor mij betekent: Dagen Zonder Vlees), krijg je het receptje nu nog van mij. Je hebt nog een week de tijd om dit te maken. Ren maar snel naar de winkel, want het is de moeite! Stoofvlees maak je meestal niet voor twee, hé. Dit recept is voor een hele pot, genoeg voor zes personen. Of voor meerdere dagen met minder personen. Wat heb je nodig (6 personen)? 1,2 kg kalkoenstoofvlees 6 rode uien 6 teentjes knoflook 3 el lichte cassonade ( Kinnekessuiker .) 6 el rode wijnazijn 4 el maïzena 2 x 25 cl kriekbier 500 ml kippenbouillon 3 sneetjes peperkoek Mosterd 3 takjes verse tijm 3 blaadjes verse of gedroogde laurier Stoofvleeskruiden Peper & zout Bakboter Wat moet je doen? 1. Smelt een klont bakboter in een stoofpot en bak er het kalkoenstoofvlees in aan. Zorg ervoor dat het vlees niet op elkaar ligt, anders stooft het in

Recept Puur genieten: kip met appels en walnoten

Eentje van Pascale Naessens aangepast op z’n aMuse Rouges. Gewoonlijk deel ik het recept letterlijk zoals het in het kookboek staat en schrijf ik mijn aanpassingen er cursief bij, maar omdat ik nu best wel veel anders heb gedaan, zou dat een rommeltje worden. Je krijgt dus enkel mijn aangepaste versie (die trouwens super lekker is), en als je dat niet goed genoeg vindt, moet je het boek maar kopen, hé! Wat heb je nodig (2 personen)? 2 kipfilets 2 zoete appels, type Jonagold Handjevol gepelde walnoten 1 kl komijnpoeder 1 kl kaneelpoeder Peper & zout Olijfolie 2 stronkjes witloof 1 el mayonaise Citroensap Peper & zout 6-8 kleine (!) aardappeltjes Grof zeezout Olijfolie Wat moet je doen? 1. Verwarm de oven voor op 180 °C, hetelucht. Zorg er wel voor dat er geen los bakpapier in de oven ligt. Dat kan omhoog vliegen en vuur vatten. 2. Leg de kipfilets in een ovenschaal. Was de appels, snijd ze in kwarten en haal het klokhuis eruit. Sni

Hoe zou het nog met de nieuwe blog zijn?

Goed omdat: het thema in orde is (it's sooo pretty!) het logo is gemaakt de lettertypes- en groottes zijn gekozen de knopen over de kleuren zijn doorgehakt mijn ondertussen-meer-dan-500-blogposts mét commentaren succesvol zijn overgezet van Blogger naar Wordpress #vreugdedansje Niet goed omdat: ik mijn ondertussen-meer-dan-500-blogposts nog allemaal moet redirecten van Blogger naar Wordpress ik de SEO van mijn ondertussen-meer-dan-500-blogposts nog op punt moet stellen en vooral: omdat ik de lay-out van die ondertussen-meer-dan-500-blogposts ÉÉN VOOR ÉÉN  HANDMATIG moet aanpassen Met dat laatste ben ik de afgelopen week grotendeels bezig geweest. De status? 125 blogposts gedaan, 376 te gaan EN IK WORD GEK! Aan dit tempo zou ik klaar zijn binnen een drietal weken, wat nog enigszins oké lijkt, maar het ‘probleem’ is dat het schooljaar volgende week begint en ik mijn blog dus een aantal plekjes ga moeten laten zakken op de prioriteitenranglijst. Mijn