Doorgaan naar hoofdcontent

Courgettesoep met tijm en zure room

Deze soep maakte ik ondertussen al enkele jaren geleden voor het eerst. Ik snap zelf niet dat ik ze nog niet heb geblogd. Ik maak ze voor iedereen die bij ons komt eten minstens een keertje, want iedereen MOET deze combinatie leren kennen. Zo simpel en toch zo bizar speciaal door de combinatie van smaken. Courgette loves tijm loves zure room of zo, denk ik. Ik begrijp zelf niet hoe het komt, maar deze soep is magisch.

Je bent intussen toch wel naar de winkel gerend om de ingrediënten te gaan halen, mag ik hopen? Hier komt het recept, enjoy!

Geloof me, de foto doet de soep geen eer aan. Mooie soepfoto’s nemen is een helse taak.

Wat heb je nodig?
  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 courgettes
  • 1 potje (2,5 dl) zure room
  • 1,7 l kippenbouillon, vb. 1,7 l water + 3 kippenbouillonblokjes
  • 1 el verse tijm
  • Peper & zout
  • Bakboter
Wat moet je doen?

1. Pel de uien en de knoflook, en snijd ze grof. Bak ze aan in wat bakboter. Was ondertussen de courgettes en snijd ze in stukken. Dat mag best grof zijn, de soep wordt toch gemixt. Bak de courgettes mee aan. Ze mogen echt een bruin randje krijgen, dat geeft alleen maar meer smaak.

2. Rits ondertussen wat verse tijm tot je zo’n eetlepel aan tijmblaadjes hebt. Doe die bij in de pot en roer even om. Giet de kippenbouillon op de soep, zet een deksel op de pot en laat zo’n 20-30 minuten koken.

3. Mix de soep en roer er een heel potje zure room onder.

4. Mmmm!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Wraps met aspergesla

Dit was voor ons het laatste aspergegerecht van dit seizoen. En weer eens eentje anders dan anders. Erg geschikt voor een warme zomerdag. Geniet er nog van!

Wat heb je nodig (2 personen)? 4 wraps½ pak (250 g) witte asperges½ komkommer200 g hesp3 eieren2 el mayonaise2 el Griekse yoghurtPeterselie, vers of diepvriesPeper & zoutWat moet je doen?
1. Kook de eieren hard in 10 minuten. Laat ze daarna afkoelen in koud water.
2. Schil de asperges en snijd ze in plakjes van ongeveer een centimeter dik. Kook de aspergeplakjes beetgaar in 2 minuten. Laat ze daarna afkoelen.
3. Pel de eieren en plet ze met een vork. Snijd de hesp in plakjes en de komkommer in kleine blokjes.
4. Meng de mayonaise en de Griekse yoghurt in een grote kom. Roer de asperges, komkommer, eieren en hesp eronder en werk af met (verse) peterselie, peper en zout.
5. Verwarm de wraps in een pan. Schep er wat van de aspergesla op. Rol de wraps op en snijd ze doormidden.