Doorgaan naar hoofdcontent

Currently {2015/1}

Joepie, nog eens een Currently! Vorig jaar schreef ik er vijf en het jaar daarvoor ook al vier. Onderaan deze blogpost plaats ik linkjes naar ze allemaal. Ik vind het zelf leuk om Currently-posts te schrijven én later terug te lezen. Ze geven een goed beeld van waarrond mijn leven op dat moment draait.


Playing: Carcassonne. Dit jaar (her)ontdekten mijn vriend en ik de bordspellen! Ik gaf er hem twee cadeau voor kerst: Carcassonne en De Kolonisten van Catan. Helaas moet je voor dat laatste minstens met drie zijn, maar Carcasonne hebben we ondertussen al ontelbare keren gespeeld! Wanneer er een paar dagen tussen zitten, begint het echt te kriebelen om weer te gaan spelen met de landtegels en onze horigen. Dikke vette aanrader!

Watching: Breaking Bad en seizoen 4 van Game of Thrones. Van Breaking Bad had ik al meer dan een jaar de volledige boxset liggen en vorige week zijn we er eindelijk aan begonnen. En màn, waarom zijn we er nu pas aan begonnen? Iedereen had gelijk: de serie is zó goed. We zitten momenteel al in midden in seizoen 2. Compleet verslaafd hier!


En daarnaast is eindelijk het vierde seizoen van Game of Thrones begonnen op tv. Geen moment te vroeg, want aangezien iedereen dat al lang heeft gedownload, was het een helse opdracht om spoilers buiten te houden. Helaas is het niet volledig gelukt, mede door de ‘You’re welcome’-tweet van George R.R. Martin. Gelukkig is het kijkplezier er niet minder om!

Excited about: mijn kijkstages in het middelbaar. Ik mag vanaf vandaag de hele week lessen Nederlands, Engels en Frans gaan observeren en ik kijk er zó naar uit. Het is ook spannend, want aan enkele van de klassen die ik ga observeren, moet ik later dit jaar zélf les gaan geven. Ik duim dus heel hard voor toffe, brave leerlingen!

Working on: een eigen eetpatroon. Ik speelde heel lang met het idee en nu ben ik er eindelijk aan begonnen: een gezond eetschema met recepten voor elke maaltijd gedurende een hele maand. Ik ben van plan om twee versies te maken: een lente/zomer- en een herfst/winter-versie. Het is geen dieet, maar een gewoon gezond eetpatroon dat je in principe voor altijd kan aanhouden.

Wanting: vers leesvoer. Momenteel ben ik bezig in What a Carve Up! Van Jonathan Coe. Ik heb het boek geleend van mijn vriend, die het heel goed vond. Hoewel ik al ongeveer een derde heb gelezen, zit ik nog altijd niet in het verhaal. Normaal zou ik het boek opzijleggen, maar mijn vriend beweert dat het echt wel goed wordt. Ik zet dus nog even door, maar hierna wil ik wel weer een boek lezen waarbij ik vanaf bladzijde 1 compleet in het verhaal wordt meegezogen! Het is helaas al eventjes geleden dat ik nog zo’n boek ben tegengekomen.

Daarom kan ik dus tips gebruiken! Welke boek moet moet MOET iedereen hebben gelezen? Ik houd trouwens van spannende verhalen. Mijn absolute aanraders van de laatste tijd zijn ‘De waarheid over de zaak Harry Quebert’, op de voet gevolgd door ‘Ik ben Pelgrim’. Wat zijn die van jou?

Misschien vind je dit ook leuk:

Reacties

 1. Ik hou wel van de boeken van Karin Slaughter.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha, ik ging net hetzelfde typen C*. Daarbij komen ook nog: Jo Nesbo, de laatste reeks van Nicci French (de maandag, dinsdag,...) en Jussi Adler Olssen. Allemaal van het spannende genre.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuke tips! Sommige van de auteurs kende ik nog niet. Moet ik me eens in verdiepen... :-)

   Verwijderen
 3. Breaking bad staat hier ook klaar, dus je bent zeker niet de enige die er nu "pas" naar kijkt. Tegelijk zit ik al ongeduldig te wachten op seizoen vijf van Game of Thrones!
  Boekentips gaf ik je al op mijn blog, al zaten daar wel niet echt spannende boeken tussen denk ik. Dat lees ik eigenlijk weinig, al staat nu wel Bird box op mijn leeslijstje; zou naar het schijnt de moeite zijn.

  Veel succes en plezier met de kijkstages!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Begin maar snél aan Breaking Bad, 't is zo goed!

   Ik heb eventjes een korte inhoud van Bird box opgezocht, klinkt inderdaad veelbelovend... :-)

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Libelle Lekker! foodbloggers-wedstrijd: hapje in een glaasje

Ik ben bij de laatste tien in de wedstrijd!!! De laatste tien! 10! Zo, dat moest er even uit.
Oké, wacht, het is nog niet helemaal uit mijn systeem. Echt waar: er zijn nog maar tien bloggers die Libelle Lekker! ervan trachten te overtuigen dat zij de meest inspirerende en gepassioneerde foodblogger van Vlaanderen zijn, EN IK BEN ER EENTJE VAN!
Nu, ik doe ook effectief alles met passie, en ik ben heel blij dat ik dat blijkbaar ook zo kan overbrengen. Ik ben nooit zomaar enthousiast, ik ben jumping up and down-enthousiast. En vandaag sta ik te springen om je mijn derde gerechtje voor de wedstrijd te tonen: een hapje in een glaasje, want dat was de opdracht.
Zoals steeds, blijf ik trouw aan mijn eigen kookstijl: met een beperkt aantal ingrediënten die je makkelijk vindt een eenvoudige bereiding maken waar je zonder schuldgevoel van kan smullen. De verrassing zit hem bij mij vaak in de combinatie, en dat is hier niet anders. Verder is het hapje helemaal veggie, wat dan weer niet zo verrassen…