Doorgaan naar hoofdcontent

Currently {2015/1}

Joepie, nog eens een Currently! Vorig jaar schreef ik er vijf en het jaar daarvoor ook al vier. Onderaan deze blogpost plaats ik linkjes naar ze allemaal. Ik vind het zelf leuk om Currently-posts te schrijven én later terug te lezen. Ze geven een goed beeld van waarrond mijn leven op dat moment draait.


Playing: Carcassonne. Dit jaar (her)ontdekten mijn vriend en ik de bordspellen! Ik gaf er hem twee cadeau voor kerst: Carcassonne en De Kolonisten van Catan. Helaas moet je voor dat laatste minstens met drie zijn, maar Carcasonne hebben we ondertussen al ontelbare keren gespeeld! Wanneer er een paar dagen tussen zitten, begint het echt te kriebelen om weer te gaan spelen met de landtegels en onze horigen. Dikke vette aanrader!

Watching: Breaking Bad en seizoen 4 van Game of Thrones. Van Breaking Bad had ik al meer dan een jaar de volledige boxset liggen en vorige week zijn we er eindelijk aan begonnen. En màn, waarom zijn we er nu pas aan begonnen? Iedereen had gelijk: de serie is zó goed. We zitten momenteel al in midden in seizoen 2. Compleet verslaafd hier!


En daarnaast is eindelijk het vierde seizoen van Game of Thrones begonnen op tv. Geen moment te vroeg, want aangezien iedereen dat al lang heeft gedownload, was het een helse opdracht om spoilers buiten te houden. Helaas is het niet volledig gelukt, mede door de ‘You’re welcome’-tweet van George R.R. Martin. Gelukkig is het kijkplezier er niet minder om!

Excited about: mijn kijkstages in het middelbaar. Ik mag vanaf vandaag de hele week lessen Nederlands, Engels en Frans gaan observeren en ik kijk er zó naar uit. Het is ook spannend, want aan enkele van de klassen die ik ga observeren, moet ik later dit jaar zélf les gaan geven. Ik duim dus heel hard voor toffe, brave leerlingen!

Working on: een eigen eetpatroon. Ik speelde heel lang met het idee en nu ben ik er eindelijk aan begonnen: een gezond eetschema met recepten voor elke maaltijd gedurende een hele maand. Ik ben van plan om twee versies te maken: een lente/zomer- en een herfst/winter-versie. Het is geen dieet, maar een gewoon gezond eetpatroon dat je in principe voor altijd kan aanhouden.

Wanting: vers leesvoer. Momenteel ben ik bezig in What a Carve Up! Van Jonathan Coe. Ik heb het boek geleend van mijn vriend, die het heel goed vond. Hoewel ik al ongeveer een derde heb gelezen, zit ik nog altijd niet in het verhaal. Normaal zou ik het boek opzijleggen, maar mijn vriend beweert dat het echt wel goed wordt. Ik zet dus nog even door, maar hierna wil ik wel weer een boek lezen waarbij ik vanaf bladzijde 1 compleet in het verhaal wordt meegezogen! Het is helaas al eventjes geleden dat ik nog zo’n boek ben tegengekomen.

Daarom kan ik dus tips gebruiken! Welke boek moet moet MOET iedereen hebben gelezen? Ik houd trouwens van spannende verhalen. Mijn absolute aanraders van de laatste tijd zijn ‘De waarheid over de zaak Harry Quebert’, op de voet gevolgd door ‘Ik ben Pelgrim’. Wat zijn die van jou?

Misschien vind je dit ook leuk:

Reacties

  1. Ik hou wel van de boeken van Karin Slaughter.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Haha, ik ging net hetzelfde typen C*. Daarbij komen ook nog: Jo Nesbo, de laatste reeks van Nicci French (de maandag, dinsdag,...) en Jussi Adler Olssen. Allemaal van het spannende genre.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Leuke tips! Sommige van de auteurs kende ik nog niet. Moet ik me eens in verdiepen... :-)

      Verwijderen
  3. Breaking bad staat hier ook klaar, dus je bent zeker niet de enige die er nu "pas" naar kijkt. Tegelijk zit ik al ongeduldig te wachten op seizoen vijf van Game of Thrones!
    Boekentips gaf ik je al op mijn blog, al zaten daar wel niet echt spannende boeken tussen denk ik. Dat lees ik eigenlijk weinig, al staat nu wel Bird box op mijn leeslijstje; zou naar het schijnt de moeite zijn.

    Veel succes en plezier met de kijkstages!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Begin maar snél aan Breaking Bad, 't is zo goed!

      Ik heb eventjes een korte inhoud van Bird box opgezocht, klinkt inderdaad veelbelovend... :-)

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Wraps met aspergesla

Dit was voor ons het laatste aspergegerecht van dit seizoen. En weer eens eentje anders dan anders. Erg geschikt voor een warme zomerdag. Geniet er nog van!

Wat heb je nodig (2 personen)? 4 wraps½ pak (250 g) witte asperges½ komkommer200 g hesp3 eieren2 el mayonaise2 el Griekse yoghurtPeterselie, vers of diepvriesPeper & zoutWat moet je doen?
1. Kook de eieren hard in 10 minuten. Laat ze daarna afkoelen in koud water.
2. Schil de asperges en snijd ze in plakjes van ongeveer een centimeter dik. Kook de aspergeplakjes beetgaar in 2 minuten. Laat ze daarna afkoelen.
3. Pel de eieren en plet ze met een vork. Snijd de hesp in plakjes en de komkommer in kleine blokjes.
4. Meng de mayonaise en de Griekse yoghurt in een grote kom. Roer de asperges, komkommer, eieren en hesp eronder en werk af met (verse) peterselie, peper en zout.
5. Verwarm de wraps in een pan. Schep er wat van de aspergesla op. Rol de wraps op en snijd ze doormidden.