Doorgaan naar hoofdcontent

Koken voor jezelf: pasta tonnato

Er was nog wat tonnatosaus over van kerst bij m’n mama, waar ik dit gerecht maakte. Omdat ik een paar dagen later alleen thuis was, en dus iets makkelijk in mekaar wilde flansen voor mezelf, verwerkte ik het restje saus in een snelle pasta die zó lekker uitdraaide dat ik jullie het recept niet kan onthouden! Na vandaag stopt het trouwens eventjes met de tonnato-gerelateerde gerechten, hoor, ik beloof het.

Het ‘probleem’ is wel dat je de saus niet in een kleine portie kan maken. Gelukkig blijft ze minstens een week goed wanneer je ze in een afgesloten potje in de ijskast bewaart. Je zal die week dus nog een ander gerecht met deze saus ‘moeten’ eten, ofwel moet je enkele vrienden uitnodigen… Inspiratie nodig? Klik en klik!


Wat heb je nodig (1 persoon)?
 • Restje tonnatosaus (zie recept hieronder)
 • 60-80 g van een kleine (volkoren) pastasoort, vb. spirelli
 • 1 tomaat
 • 1 ei
 • Enkele halfzongedroogde tomaatjes
 • Peper & zout
Tonnatosaus
 • 1 ei
 • 1 el mosterd
 • 2-2,5 dl maïsolie
 • 1 blikje tonijn in eigen nat
 • ½ citroen
 • Peper & zout
Doe het ei en de mosterd in een smalle maatbeker en mix met de staafmixer. Voeg, terwijl je blijft mixen, in een dun straaltje de maïsolie toe tot wanneer je mayonaise de gewenste dikte heeft. Voeg dan het blikje tonijn toe (zonder het vocht!) en het sap van een halve citroen. Mix opnieuw. Kruid de tonnatosaus met peper en zout.

Wat moet je doen?

1. Kook de pasta beetgaar in ruim gezouten water. Giet hem daarna af, spoel hem onder de koude kraan en laat hem verder afkoelen in het vergiet.

2. Prik een gaatje in het ei, breng water aan de kook, leg het ei erin en kook het hard in 8-9 minuten. Laat het daarna afkoelen in koud water.

3. Ontvel de tomaat en snijd ze in blokjes. Neem de halfzongedroogde tomaatjes erbij

4. Meng de pasta met de tomaat en roer het restje tonnatosaus eronder. Pel het ei en snijd het in twee. Leg het op de pasta en kruid het met wat peper en zout. Werk het bordje af met de halfzongedroogde tomaatjes. Smakelijk!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Libelle Lekker! foodbloggers-wedstrijd: hapje in een glaasje

Ik ben bij de laatste tien in de wedstrijd!!! De laatste tien! 10! Zo, dat moest er even uit.
Oké, wacht, het is nog niet helemaal uit mijn systeem. Echt waar: er zijn nog maar tien bloggers die Libelle Lekker! ervan trachten te overtuigen dat zij de meest inspirerende en gepassioneerde foodblogger van Vlaanderen zijn, EN IK BEN ER EENTJE VAN!
Nu, ik doe ook effectief alles met passie, en ik ben heel blij dat ik dat blijkbaar ook zo kan overbrengen. Ik ben nooit zomaar enthousiast, ik ben jumping up and down-enthousiast. En vandaag sta ik te springen om je mijn derde gerechtje voor de wedstrijd te tonen: een hapje in een glaasje, want dat was de opdracht.
Zoals steeds, blijf ik trouw aan mijn eigen kookstijl: met een beperkt aantal ingrediënten die je makkelijk vindt een eenvoudige bereiding maken waar je zonder schuldgevoel van kan smullen. De verrassing zit hem bij mij vaak in de combinatie, en dat is hier niet anders. Verder is het hapje helemaal veggie, wat dan weer niet zo verrassen…