Er was
nog wat tonnatosaus over van kerst bij m’n mama, waar ik dit gerecht maakte.
Omdat ik een paar dagen later alleen thuis was, en dus iets makkelijk in mekaar
wilde flansen voor mezelf, verwerkte ik het restje saus in een snelle pasta die
zó lekker uitdraaide dat ik jullie het recept niet kan onthouden! Na vandaag
stopt het trouwens eventjes met de tonnato-gerelateerde gerechten, hoor, ik
beloof het.
Het ‘probleem’
is wel dat je de saus niet in een kleine portie kan maken. Gelukkig blijft ze
minstens een week goed wanneer je ze in een afgesloten potje in de ijskast
bewaart. Je zal die week dus nog een ander gerecht met deze saus ‘moeten’ eten,
ofwel moet je enkele vrienden uitnodigen… Inspiratie nodig? Klik en klik!
Wat heb je nodig (1 persoon)?
- Restje tonnatosaus (zie recept hieronder)
- 60-80 g van een kleine (volkoren) pastasoort, vb. spirelli
- 1 tomaat
- 1 ei
- Enkele halfzongedroogde tomaatjes
- Peper & zout
Tonnatosaus
- 1 ei
- 1 el mosterd
- 2-2,5 dl maïsolie
- 1 blikje tonijn in eigen nat
- ½ citroen
- Peper & zout
Doe het ei en de mosterd in een smalle
maatbeker en mix met de staafmixer. Voeg, terwijl je blijft mixen, in een dun
straaltje de maïsolie toe tot wanneer je mayonaise de gewenste dikte heeft.
Voeg dan het blikje tonijn toe (zonder het vocht!) en het sap van een halve
citroen. Mix opnieuw. Kruid de tonnatosaus met peper en zout.
Wat moet je doen?
1.
Kook de pasta beetgaar in ruim gezouten water. Giet hem daarna af, spoel hem
onder de koude kraan en laat hem verder afkoelen in het vergiet.
2.
Prik een gaatje in het ei, breng water aan de kook, leg het ei erin en kook het
hard in 8-9 minuten. Laat het daarna afkoelen in koud water.
3.
Ontvel de tomaat en snijd ze in blokjes. Neem de halfzongedroogde tomaatjes
erbij
4.
Meng de pasta met de tomaat en roer het
restje tonnatosaus eronder. Pel het ei en snijd het in twee. Leg het op de
pasta en kruid het met wat peper en zout. Werk het bordje af met de halfzongedroogde tomaatjes. Smakelijk!
Reacties
Een reactie posten