Doorgaan naar hoofdcontent

Pizza met Griekse yoghurt

De Pinterest-pizza… Pizzadeeg met maar twee ingrediënten, dat moest ik pinnen en proberen. Ik heb de hoeveelheden omgezet naar het metrisch systeem en de porties verkleind van Amerikaanse naar Europese normen. En uiteraard heb ik ook zelf de toppings gekozen in functie van wat ik lekker vind. Maar dat was alles! Een Pinterest-recept dat werkt, begot!

Geniet ervan, maar niet al te vaak. Een pizza blijft immers een pizza, of er nu yoghurt in zit of niet…


Wat heb je nodig (2 personen)?

Pizzadeeg
  • 400 g zelfrijzende bloem
  • 200 g Griekse yoghurt
Toppings
  • 6 el tomatenpassata, vb. Tomato frito
  • 2 tomaten
  • 1 rode ui
  • 1 blik tonijn in eigen nat
  • 1 bol mozzarella
  • 100 g gemalen kaas, vb. Emmental
  • 2 kl gedroogde oregano
  • 1 kl gedroogde tijm
  • Peper & zout 
Wat moet je doen?

1. Doe de bloem en Griekse yoghurt in een mengkom en kneed met je handen tot een deeg. In het begin lijkt het alsof het nooit goed komt, maar dat doet het wel. Eerst lijkt het alsof je niet voldoende yoghurt hebt, daarna lijkt het alsof het deeg nooit aan elkaar gaat kleven, maar dan heb je plots een mooie deegbal. De truc is om lang genoeg door te zetten.

2. Rol het deeg met behulp van een deegroller uit. Je kan er een ronde van maken, maar dat heb ik zelf niet gedaan omdat onze oven niet zo groot is. Om geen verlies te hebben, heb ik het deeg gewoon even groot als onze ovenplaat gemaakt.

3. Leg het pizzadeeg op een vel bakpapier op een ovenplaat en bestrijk het met de tomatenpassata. Strooi daarop de gedroogde oregano en tijm.

4. Verwarm de oven voor op 220 °C, heteluchtstand. Let op dat er geen los bakpapier in de oven ligt. Dat waait omhoog door de hete lucht, waardoor er brand kan ontstaan!

5. Pel de ui en snijd hem in fijne (halve) ringetjes. Pel de tomaten en snijd ze in schijfjes. Snijd ook de mozzarella in schijfjes. Laat de tonijn uitlekken. Beleg de pizza met de uien, tomaten en tonijn. Eindig met de mozzarella en de gemalen kaas. Kruid de pizza met peper en zout.

6. Bak de pizza gedurende 20 minuten in de heteluchtoven op 220 °C. Maar begin hem na 15 minuten al in de gaten te houden zodat hij niet verbrandt. In sommige ovens gaat dat sneller dan in andere.


Reacties

  1. Ah kijk, als ik zelf pizzadeeg maak, gebruik ik dit recept met zelfrijzende bloem en gewone natuuryoghurt (http://verbeelding.org/2013/08/26/foccacciawitte-pizza/?utm_source=feedly). Eens uittesten ook met Griekse yoghurt dan :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oh, dat kende ik nog niet! Zal wel een beetje hetzelfde principe zijn. Wanneer je dit deeg niet zo plat uitrolt, kan je er inderdaad ook wel focaccia van maken, denk ik. :-)

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Kalkoenstoofvlees met kriekbier

Dit maakte ik met kerst bij m’n mama, maar ik vergat het simpelweg te bloggen. Aangezien volgende week de Vasten beginnen (wat voor mij betekent: Dagen Zonder Vlees), krijg je het receptje nu nog van mij. Je hebt nog een week de tijd om dit te maken. Ren maar snel naar de winkel, want het is de moeite! Stoofvlees maak je meestal niet voor twee, hé. Dit recept is voor een hele pot, genoeg voor zes personen. Of voor meerdere dagen met minder personen. Wat heb je nodig (6 personen)? 1,2 kg kalkoenstoofvlees 6 rode uien 6 teentjes knoflook 3 el lichte cassonade ( Kinnekessuiker .) 6 el rode wijnazijn 4 el maïzena 2 x 25 cl kriekbier 500 ml kippenbouillon 3 sneetjes peperkoek Mosterd 3 takjes verse tijm 3 blaadjes verse of gedroogde laurier Stoofvleeskruiden Peper & zout Bakboter Wat moet je doen? 1. Smelt een klont bakboter in een stoofpot en bak er het kalkoenstoofvlees in aan. Zorg ervoor dat het vlees niet op elkaar ligt, anders stooft het in

De beste veggie spaghetti bolognaise #DZV2015

O jee, al een hoogtepunt op dag twee van DZV! Vorige week maakte ik dé beste veggie spaghettisaus zonder vleesvervangers als quorn of seitan. Serieus! Alleen maar groentjes. Oké, en noten ook (het geheim ingrediënt!). Nog een voordeel is dat deze spaghetti belachelijk snel op tafel staat omdat de blender het meeste werk doet. Zowel m’n vriend, zijn broer als ikzelf vonden het op deze manier echt perfect, maar natuurlijk mag je variëren met de groentjes. Wat paprika of selder zouden hier zeker ook niet in misstaan. En als je geen fan bent van champignons bijvoorbeeld, dan kan je die gewoon weglaten. Enkel de bloemkool moet er echt in. Vooraleer je daardoor wordt afgeschrikt: ze verliest haar smaak compleet, ik beloof het! Mijn vriend en zijn broer konden zelfs niet geloven dat er bloemkool in zat. Maar samen met de noten zorgt zij voor het ‘gehakt-gevoel’ (onmisbaar dus!), en natuurlijk ook voor volume en vitamientjes. Let op de hoeveelheden: onderstaand recept

Salade met scampi’s en mangodressing (no carbs)

Vooraleer je eraan begint te twijfelen of het hier wel kookblog is: vandaag nog eens een receptje! Slaatjestijd komt er weer aan, en ik heb er vandaag een goe’ke. Het is nog iets meer dan een maand wachten op het mooiste seizoen van het jaar, maar dankzij dit recept kan je de zomer al proeven. Dankzij de gezonde vetten van de avocado en de (weliswaar iets minder gezonde) vetten van de spekblokjes, vult deze salade voldoende zonder koolhydraten. Wat heb je nodig (2 personen)? 20-tal scampi’s, gepeld en schoongemaakt 100 g spekjes Gemengde sla ½ komkommer 1 avocado 1 kleine rode ui ½ citroen Zout Optioneel: ½ Granny Smith-appel Optioneel: verse basilicum Mangodressing ½ mango 4 el zonnebloemolie 2 el witte wijnazijn 1 kl currypoeder Snuifje pili-pili of chilipoeder Zout Wat moet je doen? 1. Was de sla en zwier hem droog. Was ook de halve komkommer en snijd die in fijne plakjes. Pel de rode ui en snijd hem in flinterdunne ringen. 2.