De
Pinterest-pizza… Pizzadeeg met maar twee ingrediënten, dat moest ik pinnen en
proberen. Ik heb de hoeveelheden omgezet naar het metrisch systeem en de
porties verkleind van Amerikaanse naar Europese normen. En uiteraard heb ik ook
zelf de toppings gekozen in functie van wat ik lekker vind. Maar dat was alles!
Een Pinterest-recept dat werkt, begot!
Geniet
ervan, maar niet al te vaak. Een pizza blijft immers een pizza, of er nu
yoghurt in zit of niet…
Pizzadeeg
- 400 g zelfrijzende bloem
- 200 g Griekse yoghurt
Toppings
- 6 el tomatenpassata, vb. Tomato frito
- 2 tomaten
- 1 rode ui
- 1 blik tonijn in eigen nat
- 1 bol mozzarella
- 100 g gemalen kaas, vb. Emmental
- 2 kl gedroogde oregano
- 1 kl gedroogde tijm
- Peper & zout
Wat moet je doen?
1.
Doe de bloem en Griekse yoghurt in een mengkom en kneed met je handen tot een
deeg. In het begin lijkt het alsof het nooit goed komt, maar dat doet het wel. Eerst
lijkt het alsof je niet voldoende yoghurt hebt, daarna lijkt het alsof het deeg
nooit aan elkaar gaat kleven, maar dan heb je plots een mooie deegbal. De truc
is om lang genoeg door te zetten.
2.
Rol het deeg met behulp van een deegroller uit. Je kan er een ronde van maken,
maar dat heb ik zelf niet gedaan omdat onze oven niet zo groot is. Om geen
verlies te hebben, heb ik het deeg gewoon even groot als onze ovenplaat gemaakt.
3.
Leg het pizzadeeg op een vel bakpapier op een ovenplaat en bestrijk het met de
tomatenpassata. Strooi daarop de gedroogde oregano en tijm.
4.
Verwarm de oven voor op 220 °C, heteluchtstand. Let op dat er geen los bakpapier in de oven ligt. Dat waait omhoog door de hete lucht, waardoor er brand kan
ontstaan!
5.
Pel de ui en snijd hem in fijne (halve) ringetjes. Pel de tomaten en snijd ze
in schijfjes. Snijd ook de mozzarella in schijfjes. Laat de tonijn uitlekken. Beleg
de pizza met de uien, tomaten en tonijn. Eindig met de mozzarella en de gemalen
kaas. Kruid de pizza met peper en zout.
Ah kijk, als ik zelf pizzadeeg maak, gebruik ik dit recept met zelfrijzende bloem en gewone natuuryoghurt (http://verbeelding.org/2013/08/26/foccacciawitte-pizza/?utm_source=feedly). Eens uittesten ook met Griekse yoghurt dan :-)
BeantwoordenVerwijderenOh, dat kende ik nog niet! Zal wel een beetje hetzelfde principe zijn. Wanneer je dit deeg niet zo plat uitrolt, kan je er inderdaad ook wel focaccia van maken, denk ik. :-)
Verwijderen