Doorgaan naar hoofdcontent

Pizza met Griekse yoghurt

De Pinterest-pizza… Pizzadeeg met maar twee ingrediënten, dat moest ik pinnen en proberen. Ik heb de hoeveelheden omgezet naar het metrisch systeem en de porties verkleind van Amerikaanse naar Europese normen. En uiteraard heb ik ook zelf de toppings gekozen in functie van wat ik lekker vind. Maar dat was alles! Een Pinterest-recept dat werkt, begot!

Geniet ervan, maar niet al te vaak. Een pizza blijft immers een pizza, of er nu yoghurt in zit of niet…


Wat heb je nodig (2 personen)?

Pizzadeeg
  • 400 g zelfrijzende bloem
  • 200 g Griekse yoghurt
Toppings
  • 6 el tomatenpassata, vb. Tomato frito
  • 2 tomaten
  • 1 rode ui
  • 1 blik tonijn in eigen nat
  • 1 bol mozzarella
  • 100 g gemalen kaas, vb. Emmental
  • 2 kl gedroogde oregano
  • 1 kl gedroogde tijm
  • Peper & zout 
Wat moet je doen?

1. Doe de bloem en Griekse yoghurt in een mengkom en kneed met je handen tot een deeg. In het begin lijkt het alsof het nooit goed komt, maar dat doet het wel. Eerst lijkt het alsof je niet voldoende yoghurt hebt, daarna lijkt het alsof het deeg nooit aan elkaar gaat kleven, maar dan heb je plots een mooie deegbal. De truc is om lang genoeg door te zetten.

2. Rol het deeg met behulp van een deegroller uit. Je kan er een ronde van maken, maar dat heb ik zelf niet gedaan omdat onze oven niet zo groot is. Om geen verlies te hebben, heb ik het deeg gewoon even groot als onze ovenplaat gemaakt.

3. Leg het pizzadeeg op een vel bakpapier op een ovenplaat en bestrijk het met de tomatenpassata. Strooi daarop de gedroogde oregano en tijm.

4. Verwarm de oven voor op 220 °C, heteluchtstand. Let op dat er geen los bakpapier in de oven ligt. Dat waait omhoog door de hete lucht, waardoor er brand kan ontstaan!

5. Pel de ui en snijd hem in fijne (halve) ringetjes. Pel de tomaten en snijd ze in schijfjes. Snijd ook de mozzarella in schijfjes. Laat de tonijn uitlekken. Beleg de pizza met de uien, tomaten en tonijn. Eindig met de mozzarella en de gemalen kaas. Kruid de pizza met peper en zout.

6. Bak de pizza gedurende 20 minuten in de heteluchtoven op 220 °C. Maar begin hem na 15 minuten al in de gaten te houden zodat hij niet verbrandt. In sommige ovens gaat dat sneller dan in andere.


Reacties

  1. Ah kijk, als ik zelf pizzadeeg maak, gebruik ik dit recept met zelfrijzende bloem en gewone natuuryoghurt (http://verbeelding.org/2013/08/26/foccacciawitte-pizza/?utm_source=feedly). Eens uittesten ook met Griekse yoghurt dan :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oh, dat kende ik nog niet! Zal wel een beetje hetzelfde principe zijn. Wanneer je dit deeg niet zo plat uitrolt, kan je er inderdaad ook wel focaccia van maken, denk ik. :-)

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Wraps met aspergesla

Dit was voor ons het laatste aspergegerecht van dit seizoen. En weer eens eentje anders dan anders. Erg geschikt voor een warme zomerdag. Geniet er nog van!

Wat heb je nodig (2 personen)? 4 wraps½ pak (250 g) witte asperges½ komkommer200 g hesp3 eieren2 el mayonaise2 el Griekse yoghurtPeterselie, vers of diepvriesPeper & zoutWat moet je doen?
1. Kook de eieren hard in 10 minuten. Laat ze daarna afkoelen in koud water.
2. Schil de asperges en snijd ze in plakjes van ongeveer een centimeter dik. Kook de aspergeplakjes beetgaar in 2 minuten. Laat ze daarna afkoelen.
3. Pel de eieren en plet ze met een vork. Snijd de hesp in plakjes en de komkommer in kleine blokjes.
4. Meng de mayonaise en de Griekse yoghurt in een grote kom. Roer de asperges, komkommer, eieren en hesp eronder en werk af met (verse) peterselie, peper en zout.
5. Verwarm de wraps in een pan. Schep er wat van de aspergesla op. Rol de wraps op en snijd ze doormidden.