Eentje van Pascale Naessens
aangepast op z’n aMuse Rouges. Gewoonlijk deel ik het recept letterlijk zoals
het in het kookboek staat en schrijf ik mijn aanpassingen er cursief bij, maar
omdat ik nu best wel veel anders heb gedaan, zou dat een rommeltje worden. Je
krijgt dus enkel mijn aangepaste versie (die trouwens super lekker is), en als
je dat niet goed genoeg vindt, moet je het boek maar kopen, hé!
Wat heb je nodig (2 personen)?
- 2 kipfilets
- 2 zoete appels, type Jonagold
- Handjevol gepelde walnoten
- 1 kl komijnpoeder
- 1 kl kaneelpoeder
- Peper & zout
- Olijfolie
- 2 stronkjes witloof
- 1 el mayonaise
- Citroensap
- Peper & zout
- 6-8 kleine (!) aardappeltjes
- Grof zeezout
- Olijfolie
Wat moet je doen?
1. Verwarm de
oven voor op 180 °C, hetelucht. Zorg er wel voor dat er geen los bakpapier in
de oven ligt. Dat kan omhoog vliegen en vuur vatten.
2. Leg de kipfilets
in een ovenschaal. Was de appels, snijd ze in kwarten en haal het klokhuis
eruit. Snijd elk kwartje nog eens doormidden. Leg de appelpartjes bij de kip.
Strooi ook de walnoten erbij. Besprenkel alles met olijfolie en kruid met
komijn, kaneel, peper en zout.
3.
Was de aardappeltjes en leg ze in een andere ovenschaal. Besprenkel ook die met
olijfolie en strooi er wat grof zeezout over.
4.
Zet beide ovenschotels in de oven. De schotel met de kip en de appeltjes mag er
na 30 minuten uit. Houd ze warm onder wat aluminiumfolie. Verhoog de
oventemperatuur naar 250 °C. Laat de aardappelen nog zo’n 10-15 minuten staan.
5.
Maak een witloofslaatje voor erbij. Haal de buitenste blaadjes van het witloof
en snijd het fijn. Meng er wat mayonaise en citroensap onder en kruid het met
peper en zout.
6. Leg de kip,
appeltjes en walnoten op een bord. Schik er wat ovenaardappeltjes en witloof
bij.
PS Uiteraard gaat Pascale Naessens enkel
voor kip met appels, zonder meer.
Reacties
Een reactie posten