Doorgaan naar hoofdcontent

3-tag

Ik werd getagd door Renilde van Mooi ding en de tag werd bedacht door Tiny. Omdat de liefde voor lijstjes groot is, vul ik hem in!

Liefde voor deze foto: mijn lief, zijn broertje en ik.

1. Welke 3 dingen zijn voor jou onmisbaar bij het bloggen?
 • Inspiratie. Bij mij zijn er twee mogelijkheden: ofwel vullen de woorden bijna sneller dan ik kan typen mijn computerscherm, ofwel blijft de knipperende cursor koppig ter plekke kamperen. Zwoegen op een tekst, werkt voor mij niet. Zonder inspiratie geen blogposts.
 • Mijn computer, een HP All-in-One. Een soort van kruising tussen een laptop en een desktop, met touchscreen. Ik kocht hem eind vorig jaar omdat m’n laptopje na vijf jaar echt wel trààg was geworden. Volgens mij m’n beste aankoop van 2014. Tenzij misschien…
 • M’n reflexcamera, een Canon 100D met de 50 mm f/1.8 lens. Plastic magic, they said. And boy, were they right.
2. Welke 3 dingen mogen niet op je blog ontbreken?
 • Smakelijk uitziende foto’s van de recepten.
 • Mijn persoonlijkheid die tussen de regels doorschemert.
 • Afwisseling. Er zijn foodbloggers die elke dag recepten posten. Prima, maar niet voor mij. Ik wil meer. Méér!
3. Over welke 3 onderwerpen schrijf je het liefst?
4. Wat zijn de 3 populairste posts op je blog?
Geen idee waarom, maar:
5. Welke 3 dingen wil jij uitstralen/bereiken met je blog?
 • Talent. Dat klinkt een beetje pocherig, maar ik bedoel het niet zo. Ik ben niet zo iemand met wie mensen meteen bevriend willen worden. Ik ben verlegen en val het liefst zo weinig mogelijk op. Ik vind dat heel jammer, want daarmee doe ik mezelf geen eer aan. Mensen zouden mij zomaar over het hoofd kunnen zien, terwijl het eigenlijk wel de moeite waard is om mij te leren kennen, want stiekem ben ik best grappig en getalenteerd. En ik hoop dat mijn blog mijn echte ik uitstraalt.
 • Mensen inspireren, voornamelijk met de recepten dan. Vandaar ook de keuze om de M en niet de A met een hoofdletter te schrijven in m’n blognaam: aMuse… a Muse… Ik vraag me altijd af of mensen dat wel doorhebben.
 • Centjes verdienen. Ik geef dat eerlijk toe: het is een van m’n grootste dromen. Ik stop heel wat uurtjes in m’n blog en zou het dan ook onwijs mooi vinden mocht ik daar ooit iets voor terugkrijgen.
6. Via welke 3 sociale media is jouw blog te volgen?
7. Wat zijn de 3 voor- of nadelen van bloggen?
 • Bloggen is een uitlaatklep. Ik vind het zo’n fijn gevoel om een eigen online plekje te hebben waar je alles kwijtkan.
 • Bloggen zorgt voor positiviteit. Mijn blog geeft me positieve energie, maar hoe dat komt? Geen idee. Misschien doordat ik anders naar de wereld kijk omdat ik steeds op zoek ben naar inspiratie. Misschien door de interactie met andere bloggers. Of misschien doordat ik met mijn blog elke dag een doel heb (een blogpost schrijven).
 • Bloggen is tijdsintensief. Dit laatste puntje is een beetje dubbel. Uiteraard kies ik er zelf voor om veel tijd te stoppen in het bloggen, omdat ik het zo leuk vind. Meestal vind ik dit dan ook positief, want ik ben heel veel bezig iets wat ik heel leuk vind en waar ik veel energie uit haal. Maar ik denk ook weleens dat ik de tijd die ik aan bloggen spendeer aan 1001 nuttigere dingen zou kunnen besteden, ‘want hoeveel mensen zouden er nu echt op mijn blogposts zitten te wachten?’
8. Welke 3 mensen laten de meeste reacties achter?
9. Wat zijn jouw 3 favoriete blogs van anderen?
Omdat Kelly al zo vaak genoemd is, staat ze bij mij eens niet in de lijst. Al heb ik ze er op deze manier toch een beetje in gesmokkeld.
 • Teske van teskuh.nl. Teske is vegetariër en houdt ontzettend veel van dieren. Ze is nog maar 18 (of 19?), maar komt heel erg volwassen over. Oorspronkelijk was Teske beautyblogster, maar het laatste jaar is haar blog inhoudelijk enorm gegroeid. Naast beauty verschijnen er nu ook heel veel persoonlijke en lifestyle-artikelen op haar blog. Ik vind het in ieder geval een boeiende meid met een heel mooi, warm karakter.
 • Shirley van mommytobe.nl. Hoewel ik zelf nog in een andere fase in mijn leven zit, behoort deze mamablog toch tot mijn favorieten, en dat is dan vooral dankzij de ontzettend leuke schrijfstijl van Shirley. De persoonlijke updates over haar en haar zoontje Skyler lezen zo vlot dat het bijna voelt alsof ik Shirley al jaren ken en ze mij haar verhalen persoonlijk vertelt.
 • Laurens van uptothenines.com. De blog van mijn liefje kon natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje. Hij is een van de weinige mannelijke modebloggers uit België. Hij is zo sterk met beelden én met woorden dat zijn blog leuk is om te volgen zelfs als je niets met mannenmode hebt (zoals ikzelf trouwens).
10. Over welke 3 onderwerpen lees je het liefst op andere blogs?
 • Persoonlijk
 • Koken/eten
 • Beauty
11. Welke 3 blogtips heb jij voor andere bloggers?
 • Zorg voor mooie foto’s. Voor mij zijn de beelden het eerste selectiecriterium. Wanneer ik op een blog terechtkom en de beelden me niet aanspreken, dan ben ik meteen weer weg. Nu ben ik zelf absoluut geen natuurlijk fototalent, maar met een beetje aandacht voor lichtinval, kom je volgens mij al een heel eind.
 • Kies af en toe persoonlijke onderwerpen. Wanneer de foto’s me op een blog hebben doen blijven, hangt het van de onderwerpen af of ik blijf of niet. Leer ik de persoon achter de blog niet op z’n minst een beetje kennen, dan ben ik terug weg.
 • Vermijd fouten. Hiermee kan je me alsnog kwijtraken als lezer. Ik begrijp de occasionele typfout – die maak ik ook! – maar wanneer het te vaak voorkomt, of – nog erger – wanneer blijkt dat je gewoon de spelregels niet kent, dan vind ik dat een reden om je blog te ontvolgen.
12. Nomineer 3 bloggers.
Wil je ’t stokje ook graag hebben? Vangen dan!

1. Welke 3 dingen zijn voor jou onmisbaar bij het bloggen?
2. Welke 3 dingen mogen niet op je blog ontbreken?
3. Over welke 3 onderwerpen schrijf je het liefst?
4. Wat zijn de 3 populairste posts op je blog?
5. Welke 3 dingen wil jij uitstralen/bereiken met je blog?
6. Via welke 3 sociale media is jouw blog te volgen?
7. Wat zijn de 3 voor- of nadelen van bloggen?
8. Welke 3 mensen laten de meeste reacties achter?
9. Wat zijn jouw 3 favoriete blogs van anderen?
10. Over welke 3 onderwerpen lees je het liefst op andere blogs?
11. Welke 3 blogtips heb jij voor andere bloggers?
12. Nomineer 3 bloggers.

Reacties

 1. Leuk!
  Alweer wat nieuwe blogs leren kennen. Merci!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hihi, die "a Muse" had ik er inderdaad nog niet in gezien. Ik las het enkel als een woordspeling op Amuse Bouche, zijnde dus lekkere receptjes van een roodharige :-)
  Bedankt voor de nominatie, ik ga de vragen zeker invullen (al zal het misschien niet heel snel zijn, want er staat nog een ander stokje te wachten). Je hebt het mij wel moeilijk gemaakt om nog origineel te antwoorden, want tijdens het lezen heb ik echt vaak gedacht "als ik dit zou moeten beantwoorden, ik zou krak hetzelfde antwoord geven". En toen zag ik plots dat ik effectief alles moet beantwoorden ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die woordspeling is inderdaad de tweede betekenis. Of nu ja, dat was oorspronkelijk de enige bedoeling, maar ik bedacht me dat ik er door 'aMuse' op die manier te schrijven nog een tweede betekenis aan kon geven. :-)

   Sorry dat ik het je moeilijk heb gemaakt! Maar ik weet zeker dat jij je eigen leuke manier zal vinden om deze tag in te vullen. :-)

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Libelle Lekker! foodbloggers-wedstrijd: hapje in een glaasje

Ik ben bij de laatste tien in de wedstrijd!!! De laatste tien! 10! Zo, dat moest er even uit.
Oké, wacht, het is nog niet helemaal uit mijn systeem. Echt waar: er zijn nog maar tien bloggers die Libelle Lekker! ervan trachten te overtuigen dat zij de meest inspirerende en gepassioneerde foodblogger van Vlaanderen zijn, EN IK BEN ER EENTJE VAN!
Nu, ik doe ook effectief alles met passie, en ik ben heel blij dat ik dat blijkbaar ook zo kan overbrengen. Ik ben nooit zomaar enthousiast, ik ben jumping up and down-enthousiast. En vandaag sta ik te springen om je mijn derde gerechtje voor de wedstrijd te tonen: een hapje in een glaasje, want dat was de opdracht.
Zoals steeds, blijf ik trouw aan mijn eigen kookstijl: met een beperkt aantal ingrediënten die je makkelijk vindt een eenvoudige bereiding maken waar je zonder schuldgevoel van kan smullen. De verrassing zit hem bij mij vaak in de combinatie, en dat is hier niet anders. Verder is het hapje helemaal veggie, wat dan weer niet zo verrassen…