Een
receptje met verborgen groentjes, ik houd ervan. En bloemkool leent zich hier
perfect toe. Je kan er rijst mee nabootsen (klik en klik), maar je kan er ook
een romige saus mee maken, zoals in dit recept.
Macaroni
met kaas en hesp is de favoriet van velen. Helaas is het door de boter en de
bloem niet zo licht, en doordat er geen groentjes inzitten ook niet zo gezond. Twee
problemen die kunnen worden opgelost met 1 bloemkool. Lees mee!
Let
op: dit gerecht is voor zes personen, omdat een bloemkool nu eenmaal zo groot
is als ze is.
- 500 g pasta, vb. macaroni
- 1 bloemkool
- 0,5 l kippenbouillon, vb. 0,5 l water met 1 kippenbouillonblokje
- 2 dl melk
- 200 g gemalen kaas
- 250 g hesp, in blokjes of plakjes gesneden
- Nootmuskaat
- Peper & zout
Wat moet je doen?
1.
Snijd de hele bloemkool fijn en doe ze samen met de kippenbouillon in een pot.
Zet er een deksel op en breng aan de kook. Kook de bloemkool overgaar in zo’n
10-15 minuten, afhankelijk van hoe groot je ze hebt gesneden. Uiteraard staat
niet alle bloemkool onder water, maar alles gaart wel dankzij de stoom.
2.
Mix de bloemkool samen met de kippenbouillon. Voeg de melk toe, en kruid de
saus met peper, zout en nootmuskaat. Laat de kaas erin smelten en voeg tot slot
de hesp toe.
3.
Kook de pasta beetgaar in ruim gezouten water. Meng de pasta onder de saus.
4.
Klaar!
Owkay, dit komt sowieso eens op het menu hier!
BeantwoordenVerwijderenJep, 't ziet er wel niet uit, maar 't is echt lekker! :-)
Verwijderen