Doorgaan naar hoofdcontent

Bloemkool mac & cheese

Een receptje met verborgen groentjes, ik houd ervan. En bloemkool leent zich hier perfect toe. Je kan er rijst mee nabootsen (klik en klik), maar je kan er ook een romige saus mee maken, zoals in dit recept.

Macaroni met kaas en hesp is de favoriet van velen. Helaas is het door de boter en de bloem niet zo licht, en doordat er geen groentjes inzitten ook niet zo gezond. Twee problemen die kunnen worden opgelost met 1 bloemkool. Lees mee!

Let op: dit gerecht is voor zes personen, omdat een bloemkool nu eenmaal zo groot is als ze is.


Wat heb je nodig (6 personen)?
  • 500 g pasta, vb. macaroni
  • 1 bloemkool
  • 0,5 l kippenbouillon, vb. 0,5 l water met 1 kippenbouillonblokje
  • 2 dl melk
  • 200 g gemalen kaas
  • 250 g hesp, in blokjes of plakjes gesneden
  • Nootmuskaat
  • Peper & zout
Wat moet je doen?

1. Snijd de hele bloemkool fijn en doe ze samen met de kippenbouillon in een pot. Zet er een deksel op en breng aan de kook. Kook de bloemkool overgaar in zo’n 10-15 minuten, afhankelijk van hoe groot je ze hebt gesneden. Uiteraard staat niet alle bloemkool onder water, maar alles gaart wel dankzij de stoom.

2. Mix de bloemkool samen met de kippenbouillon. Voeg de melk toe, en kruid de saus met peper, zout en nootmuskaat. Laat de kaas erin smelten en voeg tot slot de hesp toe.

3. Kook de pasta beetgaar in ruim gezouten water. Meng de pasta onder de saus.

4. Klaar!

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Wraps met aspergesla

Dit was voor ons het laatste aspergegerecht van dit seizoen. En weer eens eentje anders dan anders. Erg geschikt voor een warme zomerdag. Geniet er nog van!

Wat heb je nodig (2 personen)? 4 wraps½ pak (250 g) witte asperges½ komkommer200 g hesp3 eieren2 el mayonaise2 el Griekse yoghurtPeterselie, vers of diepvriesPeper & zoutWat moet je doen?
1. Kook de eieren hard in 10 minuten. Laat ze daarna afkoelen in koud water.
2. Schil de asperges en snijd ze in plakjes van ongeveer een centimeter dik. Kook de aspergeplakjes beetgaar in 2 minuten. Laat ze daarna afkoelen.
3. Pel de eieren en plet ze met een vork. Snijd de hesp in plakjes en de komkommer in kleine blokjes.
4. Meng de mayonaise en de Griekse yoghurt in een grote kom. Roer de asperges, komkommer, eieren en hesp eronder en werk af met (verse) peterselie, peper en zout.
5. Verwarm de wraps in een pan. Schep er wat van de aspergesla op. Rol de wraps op en snijd ze doormidden.