Doorgaan naar hoofdcontent

Daag jezelf uit en word lid van mijn Dagen Zonder Vlees-groep!

Even een korte oproep tussendoor, omdat samen meedoen altijd leuker is dan alleen: kom bij mij in de groep en kijk hoeveel vierkante meters we samen besparen tijdens deze editie van Dagen Zonder Vlees, van 8 februari tot en met 4 april 2015!

Wil je wel meedoen maar vind je 46 dagen te lang? Da’s niet erg, elke veggie dag telt!


Wat moet je concreet doen? Rechts bovenaan klikken op ‘Schrijf u in’, en daar een account aanmaken. Je ontvangt dan een bevestigingsmailtje waarin je een link moet aanklikken. Daarna kan je je aanmelden en lid worden van mijn groep ‘amuse-rouge.blogspot.be’.

Een paar minuutjes werk in ruil waarvoor je een veggie maaltijd in een Greenway-restaurant cadeau krijgt!

Reacties

  1. Ik was al ingeschreven, maar ben zojuist lid geworden van jouw groep :-) Op dit moment ben ik er nog niet helemaal uit of ik "gewoon" ga eten en dan zien waar ik uitkom of echt het maximum aantal dagen veggie ga proberen. De volle 46 is sowieso onmogelijk aangezien er een paar dagen bij mijn ouders zullen bijzitten en no way dat ik die overtuigd krijg om een paar dagen vegetarisch te eten (jammer genoeg).

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Jeuj, dat vind ik echt keileuk!

      De eerste keer dat ik meedeed (3 jaar geleden) waren de Dagen Zonder Vlees al één dag bezig toen ik er pas iets over hoorde. Ik had dus al meteen gezondigd. Toen heb ik voor mezelf maar als doel gesteld dat ik 40 van de 46 dagen veggie moest eten, ook met het oog op etentjes bij andere mensen.

      Maar vorig jaar ben ik dan wel voor de volle 46 dagen gegaan, en dat is eigenlijk prima gelukt. Nu ga ik dus hetzelfde doen. Ik heb iedereen ruim op tijd verwittigd, dus normaal komt dat wel goed. :-) En als mensen geen vegetarische optie willen voorzien, dan moeten ze mij maar niet uitnodigen, hé. ;-)

      Uiteindelijk als je 'echt' vegetariër bent, ga je toch ook geen uitzonderingen maken om mensen niet tot last te willen zijn, hé?

      Verwijderen
    2. Als ik/wij bij mijn moeder thuis gaan eten, moet ik trouwens altijd koken (omdat zij écht niet graag kookt), dus op dat vlak heb ik al geen problemen. :-)

      Verwijderen
    3. Je hebt absoluut gelijk en moest ik sowieso al niet tijdens het jaar rekening houden met mijn verhouding vlees/vegetarisch, dan zou ik er in die 46 dagen misschien ook strikter op letten. Mijn moeder zou er waarschijnlijk wel voor openstaan (zij het dan waarschijnlijk niet meerdere dagen aaneensluitend), maar mijn vader staat heel erg op zijn stuk vlees, dus die krijg ik echt niet overtuigd. Als ik in die paar dagen bij hen dus absoluut vegetarisch wil eten, moeten er al zeker twee gerechten op tafel komen. Ik zal waarschijnlijk zelf ook wel koken daar en dat dan misschien wel doen, maar aangezien ik mijzelf zo'n beetje bij hen heb uitgenodigd (als in: ik kom dan logeren :-)), wil ik hen dat ook niet opdringen wanneer zij koken. Moest ik een echte vegetariër zijn, zou dat waarschijnlijk anders liggen, maar aangezien ik er de rest van het jaar ook niet op sta dat het vegetarisch moet zijn (daar heb ik ook geen reden toe), ga ik dat nu ook niet doen. Nu ja, sowieso zal ik in die 46 dagen wel aan veel vegetarisch komen, dus die paar dagen maken niet zoveel uit en "compenseer" ik sowieso wel door de maanden ervoor en erna :-)

      Verwijderen
  2. Ik ben net lid geworden van je groep en ben er helemaal klaar voor!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Kalkoenstoofvlees met kriekbier

Dit maakte ik met kerst bij m’n mama, maar ik vergat het simpelweg te bloggen. Aangezien volgende week de Vasten beginnen (wat voor mij betekent: Dagen Zonder Vlees), krijg je het receptje nu nog van mij. Je hebt nog een week de tijd om dit te maken. Ren maar snel naar de winkel, want het is de moeite! Stoofvlees maak je meestal niet voor twee, hé. Dit recept is voor een hele pot, genoeg voor zes personen. Of voor meerdere dagen met minder personen. Wat heb je nodig (6 personen)? 1,2 kg kalkoenstoofvlees 6 rode uien 6 teentjes knoflook 3 el lichte cassonade ( Kinnekessuiker .) 6 el rode wijnazijn 4 el maïzena 2 x 25 cl kriekbier 500 ml kippenbouillon 3 sneetjes peperkoek Mosterd 3 takjes verse tijm 3 blaadjes verse of gedroogde laurier Stoofvleeskruiden Peper & zout Bakboter Wat moet je doen? 1. Smelt een klont bakboter in een stoofpot en bak er het kalkoenstoofvlees in aan. Zorg ervoor dat het vlees niet op elkaar ligt, anders stooft het in

Review kookboek Gino’s Pasta – Gino D’Acampo

Wanneer deze review online komt, zit ik nog onder de zuiderse zon te genieten van het beste wat Italië te bieden heeft. Daarom vond ik het wel toepasselijk om deze keer mijn favoriete Italiaanse kookboek te reviewen. Een boek vol pasta’s, mijn nummer één favoriete gerecht! Ik kocht Gino’s Pasta in 2011 op de Boekenbeurs. Toen ik het toonde aan vrienden en familie dachten ze allemaal dat ik het voor de looks van de schrijver had gekocht. Heel eerlijk? Neen! Hij doet mij zelfs niets eens iets. Ik vermeld dit er maar bij zodat je weet dat mijn lovende woorden helemaal niets met den Gino te maken hebben. Dit is gewoon één van die zeldzame kookboeken waaruit je letterlijk àlles zou willen maken. Indeling & inhoud Zoals wel meer kookboeken, begint ook dit met een korte inleiding van de auteur. Daarna volgen enkele bladzijden geschreven door voedingsdeskundige Juliette Kellow. Zij legt uit waarom pasta best past binnen een evenwichtig eetpatroon. Veel mensen hebben schri

Kerstrecept: Varkenshaasje met druivensaus

Koken in een andere keuken dan de mijne, ik doe dat niet zo graag. Je weet niets staan. Je kan je eigen vertrouwde gerief niet gebruiken. En het ergst van al: je moet koken op een vreemd vuur. Soms heb je echter geen keuze. Op kerstavond bij de familie van je lief bijvoorbeeld. Normaal ben ik zen in de keuken, maar het kerstmaal – nu ja, het kersthoofdgerecht – voor zeven man bereiden op een vreemd vuur, dat bezorgt mij toch een beetje zenuwen. Zeker als het zo’n vuur is zonder vuur, een inductiekookplaat. *insert evil music* Ik zie graag een vlam. Ik heb voeling met een vlam. Ik weet precies hoe groot mijn vlam moet zijn om witloof te stoven. Bijvoorbeeld. Wat ik echter niet weet, is welke nummer ik daarvoor moet kiezen. Het witloof dat mijn kerstgerecht vergezelde, was dan ook niet hoe ik het wilde hebben. Ik hou van stronkjes die intact blijven, mooi gekarameliseerd zijn en hier en daar een bruin kleurtje hebben. Zeker op kerstavond. Maar Merlot zegt dat ik moet stoppen