Doorgaan naar hoofdcontent

Daag jezelf uit en word lid van mijn Dagen Zonder Vlees-groep!

Even een korte oproep tussendoor, omdat samen meedoen altijd leuker is dan alleen: kom bij mij in de groep en kijk hoeveel vierkante meters we samen besparen tijdens deze editie van Dagen Zonder Vlees, van 8 februari tot en met 4 april 2015!

Wil je wel meedoen maar vind je 46 dagen te lang? Da’s niet erg, elke veggie dag telt!


Wat moet je concreet doen? Rechts bovenaan klikken op ‘Schrijf u in’, en daar een account aanmaken. Je ontvangt dan een bevestigingsmailtje waarin je een link moet aanklikken. Daarna kan je je aanmelden en lid worden van mijn groep ‘amuse-rouge.blogspot.be’.

Een paar minuutjes werk in ruil waarvoor je een veggie maaltijd in een Greenway-restaurant cadeau krijgt!

Reacties

 1. Ik was al ingeschreven, maar ben zojuist lid geworden van jouw groep :-) Op dit moment ben ik er nog niet helemaal uit of ik "gewoon" ga eten en dan zien waar ik uitkom of echt het maximum aantal dagen veggie ga proberen. De volle 46 is sowieso onmogelijk aangezien er een paar dagen bij mijn ouders zullen bijzitten en no way dat ik die overtuigd krijg om een paar dagen vegetarisch te eten (jammer genoeg).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jeuj, dat vind ik echt keileuk!

   De eerste keer dat ik meedeed (3 jaar geleden) waren de Dagen Zonder Vlees al één dag bezig toen ik er pas iets over hoorde. Ik had dus al meteen gezondigd. Toen heb ik voor mezelf maar als doel gesteld dat ik 40 van de 46 dagen veggie moest eten, ook met het oog op etentjes bij andere mensen.

   Maar vorig jaar ben ik dan wel voor de volle 46 dagen gegaan, en dat is eigenlijk prima gelukt. Nu ga ik dus hetzelfde doen. Ik heb iedereen ruim op tijd verwittigd, dus normaal komt dat wel goed. :-) En als mensen geen vegetarische optie willen voorzien, dan moeten ze mij maar niet uitnodigen, hé. ;-)

   Uiteindelijk als je 'echt' vegetariër bent, ga je toch ook geen uitzonderingen maken om mensen niet tot last te willen zijn, hé?

   Verwijderen
  2. Als ik/wij bij mijn moeder thuis gaan eten, moet ik trouwens altijd koken (omdat zij écht niet graag kookt), dus op dat vlak heb ik al geen problemen. :-)

   Verwijderen
  3. Je hebt absoluut gelijk en moest ik sowieso al niet tijdens het jaar rekening houden met mijn verhouding vlees/vegetarisch, dan zou ik er in die 46 dagen misschien ook strikter op letten. Mijn moeder zou er waarschijnlijk wel voor openstaan (zij het dan waarschijnlijk niet meerdere dagen aaneensluitend), maar mijn vader staat heel erg op zijn stuk vlees, dus die krijg ik echt niet overtuigd. Als ik in die paar dagen bij hen dus absoluut vegetarisch wil eten, moeten er al zeker twee gerechten op tafel komen. Ik zal waarschijnlijk zelf ook wel koken daar en dat dan misschien wel doen, maar aangezien ik mijzelf zo'n beetje bij hen heb uitgenodigd (als in: ik kom dan logeren :-)), wil ik hen dat ook niet opdringen wanneer zij koken. Moest ik een echte vegetariër zijn, zou dat waarschijnlijk anders liggen, maar aangezien ik er de rest van het jaar ook niet op sta dat het vegetarisch moet zijn (daar heb ik ook geen reden toe), ga ik dat nu ook niet doen. Nu ja, sowieso zal ik in die 46 dagen wel aan veel vegetarisch komen, dus die paar dagen maken niet zoveel uit en "compenseer" ik sowieso wel door de maanden ervoor en erna :-)

   Verwijderen
 2. Ik ben net lid geworden van je groep en ben er helemaal klaar voor!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Libelle Lekker! foodbloggers-wedstrijd: hapje in een glaasje

Ik ben bij de laatste tien in de wedstrijd!!! De laatste tien! 10! Zo, dat moest er even uit.
Oké, wacht, het is nog niet helemaal uit mijn systeem. Echt waar: er zijn nog maar tien bloggers die Libelle Lekker! ervan trachten te overtuigen dat zij de meest inspirerende en gepassioneerde foodblogger van Vlaanderen zijn, EN IK BEN ER EENTJE VAN!
Nu, ik doe ook effectief alles met passie, en ik ben heel blij dat ik dat blijkbaar ook zo kan overbrengen. Ik ben nooit zomaar enthousiast, ik ben jumping up and down-enthousiast. En vandaag sta ik te springen om je mijn derde gerechtje voor de wedstrijd te tonen: een hapje in een glaasje, want dat was de opdracht.
Zoals steeds, blijf ik trouw aan mijn eigen kookstijl: met een beperkt aantal ingrediënten die je makkelijk vindt een eenvoudige bereiding maken waar je zonder schuldgevoel van kan smullen. De verrassing zit hem bij mij vaak in de combinatie, en dat is hier niet anders. Verder is het hapje helemaal veggie, wat dan weer niet zo verrassen…