Doorgaan naar hoofdcontent

Getest: PowerSlim-muffin en -muesli

Mijn schoonmoeder heeft mij gevraagd om enkele nieuwe producten van PowerSlim te testen voor m’n blog. Ik zeg het nogmaals: ik geef mijn eerlijke mening (beloofd!) en ik verdien hier niks aan. Oké, ik heb deze dingen wel gratis gekregen, maar dat kon eigenlijk even goed een straf zijn. Je weet immers maar nooit met dieetvoer…

PowerSlim veenbessenmuffin


Deze kant-en-klare (!) muffin zit verpakt in een zakje. Mijn eerste indruk was dat hij wat kleiner was dan ik had verwacht. Om je een idee te geven: het bordje waar hij op de foto op ligt, heeft een diameter van 9,5 cm. Maar goed, PowerSlim is en blijft een dieet, dus gigantische cakes mogen eten, zou wellicht wat te mooi zijn om waar te zijn.

Toen ik het zakje opendeed, kwam mij meteen een heerlijk zoete geur tegemoet. PowerSlim geeft als suggestie om de muffin doormidden te snijden en te bestrijken met wat plattekaas en light confituur, zo heb ik hem dan ook getest. En o, wat een heerlijkheid! Je zou zweren dat je een grote zonde begaat, maar het mag gewoon!


En dat formaat? Bij nader inzien, zeker groot genoeg. Doordat de muffin vol eiwitten zit, is hij ontzettend vullend. Perfect om het uit te houden van de lunch tot het avondeten.

Voedingswaarde:
energie: 145 kcal
eiwitten: 12,0 gram
koolhydraten: 2,2 gram
vet: 8,1 gram

PowerSlim muesli met chocolade en karamel


De muesli van PowerSlim zit verpakt in individuele zakjes van 20 g. Dat lijkt niet zo veel, maar wanneer je er zoals ik yoghurt bij eet, vult het verbazingwekkend goed. Natuurlijk is het niet te vergelijken met de 30 g havermout die ik normaal elke ochtend eet. Na mijn havermoutontbijt krijg ik pas na zes uur weer honger, met dit PowerSlim muesli-ontbijt liet m’n buik na zo’n vier uur alweer van zich horen. Maar toch een hele prestatie, vind ik, voor ‘maar’ 20 g.

Zeker wanneer je nog een gezonde (PowerSlim) ochtendsnack voorziet, is dit ontbijt een aanrader. Ook wat betreft de smaak. De ontbijtgranen zijn knapperig en smaken lekker zoet. De chocoladesmaak zit er zeker in, de karamel als je ’t weet, een beetje. Eigenlijk doen deze ontbijtgranen mij veel meer aan cruesli dan aan muesli denken.

Voedingswaarde:
energie: 81 kcal
eiwitten: 7,3 gram
koolhydraten: 7,8 gram
vet: 2,0 gram

Beide producten zijn verkrijgbaar bij Slim Concept. Ook voor prijsinfo moet je daar zijn.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen:

Reacties

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Wraps met aspergesla

Dit was voor ons het laatste aspergegerecht van dit seizoen. En weer eens eentje anders dan anders. Erg geschikt voor een warme zomerdag. Geniet er nog van!

Wat heb je nodig (2 personen)? 4 wraps½ pak (250 g) witte asperges½ komkommer200 g hesp3 eieren2 el mayonaise2 el Griekse yoghurtPeterselie, vers of diepvriesPeper & zoutWat moet je doen?
1. Kook de eieren hard in 10 minuten. Laat ze daarna afkoelen in koud water.
2. Schil de asperges en snijd ze in plakjes van ongeveer een centimeter dik. Kook de aspergeplakjes beetgaar in 2 minuten. Laat ze daarna afkoelen.
3. Pel de eieren en plet ze met een vork. Snijd de hesp in plakjes en de komkommer in kleine blokjes.
4. Meng de mayonaise en de Griekse yoghurt in een grote kom. Roer de asperges, komkommer, eieren en hesp eronder en werk af met (verse) peterselie, peper en zout.
5. Verwarm de wraps in een pan. Schep er wat van de aspergesla op. Rol de wraps op en snijd ze doormidden.