Doorgaan naar hoofdcontent

Getest: PowerSlim-muffin en -muesli

Mijn schoonmoeder heeft mij gevraagd om enkele nieuwe producten van PowerSlim te testen voor m’n blog. Ik zeg het nogmaals: ik geef mijn eerlijke mening (beloofd!) en ik verdien hier niks aan. Oké, ik heb deze dingen wel gratis gekregen, maar dat kon eigenlijk even goed een straf zijn. Je weet immers maar nooit met dieetvoer…

PowerSlim veenbessenmuffin


Deze kant-en-klare (!) muffin zit verpakt in een zakje. Mijn eerste indruk was dat hij wat kleiner was dan ik had verwacht. Om je een idee te geven: het bordje waar hij op de foto op ligt, heeft een diameter van 9,5 cm. Maar goed, PowerSlim is en blijft een dieet, dus gigantische cakes mogen eten, zou wellicht wat te mooi zijn om waar te zijn.

Toen ik het zakje opendeed, kwam mij meteen een heerlijk zoete geur tegemoet. PowerSlim geeft als suggestie om de muffin doormidden te snijden en te bestrijken met wat plattekaas en light confituur, zo heb ik hem dan ook getest. En o, wat een heerlijkheid! Je zou zweren dat je een grote zonde begaat, maar het mag gewoon!


En dat formaat? Bij nader inzien, zeker groot genoeg. Doordat de muffin vol eiwitten zit, is hij ontzettend vullend. Perfect om het uit te houden van de lunch tot het avondeten.

Voedingswaarde:
energie: 145 kcal
eiwitten: 12,0 gram
koolhydraten: 2,2 gram
vet: 8,1 gram

PowerSlim muesli met chocolade en karamel


De muesli van PowerSlim zit verpakt in individuele zakjes van 20 g. Dat lijkt niet zo veel, maar wanneer je er zoals ik yoghurt bij eet, vult het verbazingwekkend goed. Natuurlijk is het niet te vergelijken met de 30 g havermout die ik normaal elke ochtend eet. Na mijn havermoutontbijt krijg ik pas na zes uur weer honger, met dit PowerSlim muesli-ontbijt liet m’n buik na zo’n vier uur alweer van zich horen. Maar toch een hele prestatie, vind ik, voor ‘maar’ 20 g.

Zeker wanneer je nog een gezonde (PowerSlim) ochtendsnack voorziet, is dit ontbijt een aanrader. Ook wat betreft de smaak. De ontbijtgranen zijn knapperig en smaken lekker zoet. De chocoladesmaak zit er zeker in, de karamel als je ’t weet, een beetje. Eigenlijk doen deze ontbijtgranen mij veel meer aan cruesli dan aan muesli denken.

Voedingswaarde:
energie: 81 kcal
eiwitten: 7,3 gram
koolhydraten: 7,8 gram
vet: 2,0 gram

Beide producten zijn verkrijgbaar bij Slim Concept. Ook voor prijsinfo moet je daar zijn.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen:

Reacties

Populaire posts van deze blog

Kalkoenstoofvlees met kriekbier

Dit maakte ik met kerst bij m’n mama, maar ik vergat het simpelweg te bloggen. Aangezien volgende week de Vasten beginnen (wat voor mij betekent: Dagen Zonder Vlees), krijg je het receptje nu nog van mij. Je hebt nog een week de tijd om dit te maken. Ren maar snel naar de winkel, want het is de moeite! Stoofvlees maak je meestal niet voor twee, hé. Dit recept is voor een hele pot, genoeg voor zes personen. Of voor meerdere dagen met minder personen. Wat heb je nodig (6 personen)? 1,2 kg kalkoenstoofvlees 6 rode uien 6 teentjes knoflook 3 el lichte cassonade ( Kinnekessuiker .) 6 el rode wijnazijn 4 el maïzena 2 x 25 cl kriekbier 500 ml kippenbouillon 3 sneetjes peperkoek Mosterd 3 takjes verse tijm 3 blaadjes verse of gedroogde laurier Stoofvleeskruiden Peper & zout Bakboter Wat moet je doen? 1. Smelt een klont bakboter in een stoofpot en bak er het kalkoenstoofvlees in aan. Zorg ervoor dat het vlees niet op elkaar ligt, anders stooft het in

Kerstrecept: Varkenshaasje met druivensaus

Koken in een andere keuken dan de mijne, ik doe dat niet zo graag. Je weet niets staan. Je kan je eigen vertrouwde gerief niet gebruiken. En het ergst van al: je moet koken op een vreemd vuur. Soms heb je echter geen keuze. Op kerstavond bij de familie van je lief bijvoorbeeld. Normaal ben ik zen in de keuken, maar het kerstmaal – nu ja, het kersthoofdgerecht – voor zeven man bereiden op een vreemd vuur, dat bezorgt mij toch een beetje zenuwen. Zeker als het zo’n vuur is zonder vuur, een inductiekookplaat. *insert evil music* Ik zie graag een vlam. Ik heb voeling met een vlam. Ik weet precies hoe groot mijn vlam moet zijn om witloof te stoven. Bijvoorbeeld. Wat ik echter niet weet, is welke nummer ik daarvoor moet kiezen. Het witloof dat mijn kerstgerecht vergezelde, was dan ook niet hoe ik het wilde hebben. Ik hou van stronkjes die intact blijven, mooi gekarameliseerd zijn en hier en daar een bruin kleurtje hebben. Zeker op kerstavond. Maar Merlot zegt dat ik moet stoppen

Review kookboek Gino’s Pasta – Gino D’Acampo

Wanneer deze review online komt, zit ik nog onder de zuiderse zon te genieten van het beste wat Italië te bieden heeft. Daarom vond ik het wel toepasselijk om deze keer mijn favoriete Italiaanse kookboek te reviewen. Een boek vol pasta’s, mijn nummer één favoriete gerecht! Ik kocht Gino’s Pasta in 2011 op de Boekenbeurs. Toen ik het toonde aan vrienden en familie dachten ze allemaal dat ik het voor de looks van de schrijver had gekocht. Heel eerlijk? Neen! Hij doet mij zelfs niets eens iets. Ik vermeld dit er maar bij zodat je weet dat mijn lovende woorden helemaal niets met den Gino te maken hebben. Dit is gewoon één van die zeldzame kookboeken waaruit je letterlijk àlles zou willen maken. Indeling & inhoud Zoals wel meer kookboeken, begint ook dit met een korte inleiding van de auteur. Daarna volgen enkele bladzijden geschreven door voedingsdeskundige Juliette Kellow. Zij legt uit waarom pasta best past binnen een evenwichtig eetpatroon. Veel mensen hebben schri