De
Pinterest-pizza was een groot succes. Helaas zijn recepten waarin bloem
verwerkt zit per definitie niet erg gezond. Maar als je bloem zonder problemen
kan vervangen door havermout in zoete baksels (klik, klik, klik en klik), zou
dat dan ook niet lukken in een hartig recept?
Ik schoof een experiment in de oven en haalde er een heerlijk geurende, knapperige en o zo vullende pizza weer uit. Hoera voor havermout!
Ik schoof een experiment in de oven en haalde er een heerlijk geurende, knapperige en o zo vullende pizza weer uit. Hoera voor havermout!
Pizzadeeg
- 300 g havermout
- 200 g Griekse yoghurt
Toppings
- 6 el tomatenpassata
- 2 tomaten
- 5-6 sneden gerookte ham
- 1 bol mozzarella
- 2 kl gedroogde oregano
- Peper & zout
- 50 g rucola
Wat moet je doen?
1.
Verwarm de oven voor op 220 °C, heteluchtstand. Let op dat er geen bakpapier
meer in de oven ligt. Dat waait omhoog door de hete lucht, waardoor er brand
kan ontstaan!
2.
Maal de havermout tot meel in de blender. Doe het samen met de Griekse yoghurt
in een mengkom en kneed met je handen tot een deeg.
3.
Rol het deeg met behulp van een deegroller uit. Omdat dit deeg wat ‘breekbaarder’
is dan deeg gemaakt met gewone bloem, is het handiger om een drietal kleinere deegballetjes
te maken, die afzonderlijk uit te rollen en de stukken deeg vervolgens terug
aan elkaar te ‘plakken’ door er met je vingers op te duwen. Op zich is dit deeg
dus een beetje lastig om mee te werken, maar dat vind ik een kleine prijs voor een
gezonde pizza.
4.
Leg het pizzadeeg op een vel bakpapier op een ovenplaat en bestrijk het met de
tomatenpassata. Strooi daarop de gedroogde oregano. Verdeel de plakken
gedroogde ham over de pizza. Ontvel de tomaten en snijd ze in plakjes. Snijd
ook de mozzarella in plakjes. Verdeel ook die over de pizza. Kruid met peper en
zout.
5.
Schuif de pizza gedurende 20 minuten in de heteluchtoven op 220 °C. Maar begin
hem na 15 minuten al in de gaten te houden zodat hij niet verbrandt. In sommige
ovens gaat dat sneller dan in andere.
6. Werk de pizza wanneer hij uit de oven komt af met wat rucola.
6. Werk de pizza wanneer hij uit de oven komt af met wat rucola.
Wauw! Dat vind ik interessant....Ga ik zéker eens uittesten! Goed gevonden zeg!! Havermout rules hé :-)
BeantwoordenVerwijderenDank je zeg! :-) Ook zo'n havermoutfan daar? :-)
VerwijderenJa, mega!! En écht deze pizza vond ik geweldig lekker!!! Gaan we hier zeker nog maken!!
Verwijderen