Doorgaan naar hoofdcontent

Havermoutpizza

De Pinterest-pizza was een groot succes. Helaas zijn recepten waarin bloem verwerkt zit per definitie niet erg gezond. Maar als je bloem zonder problemen kan vervangen door havermout in zoete baksels (klik, klik, klik en klik), zou dat dan ook niet lukken in een hartig recept?

Ik schoof een experiment in de oven en haalde er een heerlijk geurende, knapperige en o zo vullende pizza weer uit. Hoera voor havermout!


Wat heb je nodig (2 personen)?
Pizzadeeg
  • 300 g havermout
  • 200 g Griekse yoghurt
Toppings
  • 6 el tomatenpassata
  • 2 tomaten
  • 5-6 sneden gerookte ham
  • 1 bol mozzarella
  • 2 kl gedroogde oregano
  • Peper & zout
  • 50 g rucola
Wat moet je doen?

1. Verwarm de oven voor op 220 °C, heteluchtstand. Let op dat er geen bakpapier meer in de oven ligt. Dat waait omhoog door de hete lucht, waardoor er brand kan ontstaan!

2. Maal de havermout tot meel in de blender. Doe het samen met de Griekse yoghurt in een mengkom en kneed met je handen tot een deeg.

3. Rol het deeg met behulp van een deegroller uit. Omdat dit deeg wat ‘breekbaarder’ is dan deeg gemaakt met gewone bloem, is het handiger om een drietal kleinere deegballetjes te maken, die afzonderlijk uit te rollen en de stukken deeg vervolgens terug aan elkaar te ‘plakken’ door er met je vingers op te duwen. Op zich is dit deeg dus een beetje lastig om mee te werken, maar dat vind ik een kleine prijs voor een gezonde pizza.

4. Leg het pizzadeeg op een vel bakpapier op een ovenplaat en bestrijk het met de tomatenpassata. Strooi daarop de gedroogde oregano. Verdeel de plakken gedroogde ham over de pizza. Ontvel de tomaten en snijd ze in plakjes. Snijd ook de mozzarella in plakjes. Verdeel ook die over de pizza. Kruid met peper en zout.

5. Schuif de pizza gedurende 20 minuten in de heteluchtoven op 220 °C. Maar begin hem na 15 minuten al in de gaten te houden zodat hij niet verbrandt. In sommige ovens gaat dat sneller dan in andere.

6. Werk de pizza wanneer hij uit de oven komt af met wat rucola.

Reacties

  1. Wauw! Dat vind ik interessant....Ga ik zéker eens uittesten! Goed gevonden zeg!! Havermout rules hé :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je zeg! :-) Ook zo'n havermoutfan daar? :-)

      Verwijderen
    2. Ja, mega!! En écht deze pizza vond ik geweldig lekker!!! Gaan we hier zeker nog maken!!

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Recept Puur genieten: kip met appels en walnoten

Eentje van Pascale Naessens aangepast op z’n aMuse Rouges. Gewoonlijk deel ik het recept letterlijk zoals het in het kookboek staat en schrijf ik mijn aanpassingen er cursief bij, maar omdat ik nu best wel veel anders heb gedaan, zou dat een rommeltje worden. Je krijgt dus enkel mijn aangepaste versie (die trouwens super lekker is), en als je dat niet goed genoeg vindt, moet je het boek maar kopen, hé! Wat heb je nodig (2 personen)? 2 kipfilets 2 zoete appels, type Jonagold Handjevol gepelde walnoten 1 kl komijnpoeder 1 kl kaneelpoeder Peper & zout Olijfolie 2 stronkjes witloof 1 el mayonaise Citroensap Peper & zout 6-8 kleine (!) aardappeltjes Grof zeezout Olijfolie Wat moet je doen? 1. Verwarm de oven voor op 180 °C, hetelucht. Zorg er wel voor dat er geen los bakpapier in de oven ligt. Dat kan omhoog vliegen en vuur vatten. 2. Leg de kipfilets in een ovenschaal. Was de appels, snijd ze in kwarten en haal het klokhuis eruit. Sni

Hoe zou het nog met de nieuwe blog zijn?

Goed omdat: het thema in orde is (it's sooo pretty!) het logo is gemaakt de lettertypes- en groottes zijn gekozen de knopen over de kleuren zijn doorgehakt mijn ondertussen-meer-dan-500-blogposts mét commentaren succesvol zijn overgezet van Blogger naar Wordpress #vreugdedansje Niet goed omdat: ik mijn ondertussen-meer-dan-500-blogposts nog allemaal moet redirecten van Blogger naar Wordpress ik de SEO van mijn ondertussen-meer-dan-500-blogposts nog op punt moet stellen en vooral: omdat ik de lay-out van die ondertussen-meer-dan-500-blogposts ÉÉN VOOR ÉÉN  HANDMATIG moet aanpassen Met dat laatste ben ik de afgelopen week grotendeels bezig geweest. De status? 125 blogposts gedaan, 376 te gaan EN IK WORD GEK! Aan dit tempo zou ik klaar zijn binnen een drietal weken, wat nog enigszins oké lijkt, maar het ‘probleem’ is dat het schooljaar volgende week begint en ik mijn blog dus een aantal plekjes ga moeten laten zakken op de prioriteitenranglijst. Mijn

Oosterse bulgursalade met zalm

Na alle Berlijn-updates van de afgelopen week vond ik het hoog tijd om nog eens een receptje te delen. O, en wat voor eentje. Dit is zo’n heerlijk simpel maar toch apart gezond gerechtje voor een zomerse dag! Eentje waar je amper werk aan hebt dan nog! Deze salade is het lekkerst op kamertemperatuur. Begin dus enkele uren op voorhand aan de eerste stap, zodat het geheel tijd heeft om af te koelen. Wat heb je nodig (2 personen)? 125 g bulgur 250 g zalm 4 dl visbouillon, vb. 4 dl water met 1 visbouillonblokje 2 wortelen ½ komkommer ½ citroen Verse peterselie Peper & zout Oosterse dressing 1 potje (125-150 ml) Griekse yoghurt Mespuntje wasabi 2 el sojasaus (zoute) 1 el honing 2 el geroosterde sesamzaadjes Wat moet je doen? 1. Snijd de zalm in hapklare stukken. Doe de bulgur samen met de zalm en de bouillon in een pot. Zet er een deksel op en breng aan de kook. Wanneer de bouillon is opgenomen (na zo’n 10 minuten), zijn de bulgur en de zalm k