Doorgaan naar hoofdcontent

Instagram Instants januari 2015

Januari stond voor mij grotendeels in het teken van mijn lerarenopleiding. Er waren mijn observatiestage, een examen en een heleboel deadlines van taken die dichterbij kwamen. Ondertussen heb ik dat alles tot een goed einde gebracht en krijg ik het nu ongeveer een maand rustiger tot mijn doestage in maart begint. Al hoop ik stiekem dat ik in de loop van februari al te horen krijg wat ik precies moet geven zodat ik aan de slag kan met mijn lesvoorbereidingen!

Op mijn Instagram-account was het dan ook een beetje rustiger aangezien foto’s van leerstof en taken mij niet zo interessant leken. Gelukkig heb ik naast school toch ook nog wat andere leuke dingen gedaan en meegemaakt in januari. Kijk mee!

De eerste januari begon op de enige manier waarop een eerste januari kan beginnen: met koffie! Op Oudjaar lagen we zo rond 4:00 uur in bed, dus die eerste koffie dronken we zo pas rond de middag op nieuwjaarsdag.

 Een mailtje vol archaïsche woorden, daar gaat m’n haar recht van overeind staan. Waarom schrijven mensen niet gewoon zoals ze spreken? Of zou die man in een gewoon gesprek echt de woorden ‘mijnentwege’, ‘verkeerdelijk’, ‘euvel’ en ‘vooralsnog’ in de mond nemen? Gewoon omdat dit mailtje me zo ergerde, heb ik de vragenlijst trouwens lekker niet ingevuld!

In januari begonnen mijn lief en ik dan eindelijk aan Breaking Bad. We hadden de hele box hier al meer dan een jaar liggen, maar toch kwam het er nooit van. Nu begrijpen we niet waarom we er zo lang mee hebben gewacht, het is zó goed! Ondertussen zitten we ruim in seizoen 2 en ben ik een crush aan het ontwikken op Aaron Paul (Jesse Pinkman).

Vriendinnetje Ecarlate organiseerde een solo-huiskamerconcert. De muzikant&zanger was Geert Dehertefelt, die optreedt onder de naam LUDWIG. De naam van het concert: ‘De steenwegen verlangen naar David Bowie’. Het feit dat het in een huiskamer was, voelde een beetje onwennig in het begin, want je zit letterlijk vlak naast degene die optreedt. Maar die onwennigheid sloeg al snel om in gemoedelijkheid. Weer een ervaring rijker!

Midden januari was het tijd voor een uitstap met school. Onze klas moest in groepjes verschillende korte uitstappen organiseren. Bij één van de uitstappen speelde Pim, de (blinde) Border Collie van één van m’n klasgenootjes, een rol. Uitleggen hoe dat allemaal in elkaar zat, zou me te ver leiden, maar het belangrijkste is: ik heb nog eens met een hondje kunnen knuffelen!

Diezelfde avond kwamen we in het kader van een andere uitstap in de moskee in onze stad (Lier) terecht. Aangezien de feiten bij Charlie Hebdo in Parijs net hadden plaatsgevonden, werd dat een heel interessant en heel open gesprek dat nog lang in m’n hoofd is blijven nazinderen. Ik raad iedereen met extreme meningen aan om eens in dialoog te gaan met moslims. Volgens mij ontstaan veel problemen immers uit onbegrip en onwetendheid.

Een dt-fout in een magzine… Hashtag gruwel! 

Mijn vriend en ik waren uitgenodigd op een feest met als thema ‘reis rond de wereld’. Omdat ik niets speciaals wilde gaan kopen of huren, besloot ik als Parisienne te gaan. Iets met streepjes, een baret en rode lipstick had ik immers zo wel in m’n kast liggen. M’n vriend leende een Tirolerpak van een van zijn vrienden.

Een historisch moment: voor het eerst ooit had ik een lege inbox! Eén van mijn doelen voor januari was immers om orde scheppen in de mailtjeschaos. Wat een zalig gevoel dit! Morgen lees je hoe het met de rest van m’n doelen voor januari is gegaan en wat m’n nieuwe doelen zijn. 

M’n vriend was ziek en kan dan geen haar in z’n gezicht verdragen. Daarom kwam ik met dit lumineuze idee! Hij kijkt bedenkelijk, maar heeft er toch mooi twee dagen mee rondgelopen (wel enkel thuis, hoor). 

Ik modderde al tijden een beetje aan op vlak van lezen. Ik was in enkele boeken begonnen waarin ik maar niet verder kwam. Zo was ik al weken bezig in What a Carve Up! van Jonathan Coe, een boek dat mijn vriend mij had aangeraden. Toen ik na 200 bladzijden nog steeds niet echt in het boek zat, vroeg ik aan mijn vriend wanneer het spannend zou beginnen worden. Hij bladerde verder en verder, tot na blz. 400. Op dat moment besliste ik dat het genoeg was. Wanneer een boek meer dan 400 bladzijden nodig heeft om goed te worden, hoeft het voor mij niet meer. Ik wil gegrepen worden op blz. 1, niet op blz. 401. Ik ging naar de winkel voor vers leesvoer en kwam terug met deze twee boeken. Ondertussen heb ik The Silkworm bijna uit. Wat een verademing om eindelijk nog eens een boek te lezen waarin je amper kan stoppen! 

Op 28 januari plaatste ik deze foto omdat mijn vriend en ik die dag vijf jaar samen waren. Het verhaal van onze eerste date door de ogen van mijn vriend, vijf jaar geleden door hem geschreven, deelde ik die dag op mijn blog.

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Kalkoenstoofvlees met kriekbier

Dit maakte ik met kerst bij m’n mama, maar ik vergat het simpelweg te bloggen. Aangezien volgende week de Vasten beginnen (wat voor mij betekent: Dagen Zonder Vlees), krijg je het receptje nu nog van mij. Je hebt nog een week de tijd om dit te maken. Ren maar snel naar de winkel, want het is de moeite! Stoofvlees maak je meestal niet voor twee, hé. Dit recept is voor een hele pot, genoeg voor zes personen. Of voor meerdere dagen met minder personen. Wat heb je nodig (6 personen)? 1,2 kg kalkoenstoofvlees 6 rode uien 6 teentjes knoflook 3 el lichte cassonade ( Kinnekessuiker .) 6 el rode wijnazijn 4 el maïzena 2 x 25 cl kriekbier 500 ml kippenbouillon 3 sneetjes peperkoek Mosterd 3 takjes verse tijm 3 blaadjes verse of gedroogde laurier Stoofvleeskruiden Peper & zout Bakboter Wat moet je doen? 1. Smelt een klont bakboter in een stoofpot en bak er het kalkoenstoofvlees in aan. Zorg ervoor dat het vlees niet op elkaar ligt, anders stooft het in

Kerstrecept: Varkenshaasje met druivensaus

Koken in een andere keuken dan de mijne, ik doe dat niet zo graag. Je weet niets staan. Je kan je eigen vertrouwde gerief niet gebruiken. En het ergst van al: je moet koken op een vreemd vuur. Soms heb je echter geen keuze. Op kerstavond bij de familie van je lief bijvoorbeeld. Normaal ben ik zen in de keuken, maar het kerstmaal – nu ja, het kersthoofdgerecht – voor zeven man bereiden op een vreemd vuur, dat bezorgt mij toch een beetje zenuwen. Zeker als het zo’n vuur is zonder vuur, een inductiekookplaat. *insert evil music* Ik zie graag een vlam. Ik heb voeling met een vlam. Ik weet precies hoe groot mijn vlam moet zijn om witloof te stoven. Bijvoorbeeld. Wat ik echter niet weet, is welke nummer ik daarvoor moet kiezen. Het witloof dat mijn kerstgerecht vergezelde, was dan ook niet hoe ik het wilde hebben. Ik hou van stronkjes die intact blijven, mooi gekarameliseerd zijn en hier en daar een bruin kleurtje hebben. Zeker op kerstavond. Maar Merlot zegt dat ik moet stoppen

Review kookboek Gino’s Pasta – Gino D’Acampo

Wanneer deze review online komt, zit ik nog onder de zuiderse zon te genieten van het beste wat Italië te bieden heeft. Daarom vond ik het wel toepasselijk om deze keer mijn favoriete Italiaanse kookboek te reviewen. Een boek vol pasta’s, mijn nummer één favoriete gerecht! Ik kocht Gino’s Pasta in 2011 op de Boekenbeurs. Toen ik het toonde aan vrienden en familie dachten ze allemaal dat ik het voor de looks van de schrijver had gekocht. Heel eerlijk? Neen! Hij doet mij zelfs niets eens iets. Ik vermeld dit er maar bij zodat je weet dat mijn lovende woorden helemaal niets met den Gino te maken hebben. Dit is gewoon één van die zeldzame kookboeken waaruit je letterlijk àlles zou willen maken. Indeling & inhoud Zoals wel meer kookboeken, begint ook dit met een korte inleiding van de auteur. Daarna volgen enkele bladzijden geschreven door voedingsdeskundige Juliette Kellow. Zij legt uit waarom pasta best past binnen een evenwichtig eetpatroon. Veel mensen hebben schri