Doorgaan naar hoofdcontent

Pasta met kip en druiven

Normaal zou er vandaag een andere blogpost online komen, maar o my, ik heb gisteren zó lekker gekookt dat het een misdaad zou zijn om het recept niet zo snel mogelijk te delen! Bovendien starten morgen de Dagen Zonder Vlees, en ik wil tijdens die periode geen gerechten met vlees, vis of gevogelte bloggen. Het moest dus nu!

Als jij ook meedoet met DZV – bijvoorbeeld in mijn groep – laat dan NU alles vallen, ren naar de winkel, haal onderstaande ingrediënten in huis en neem vanavond voor 46 dagen in stijl afscheid van kip (en vlees en vis).

Met de eerste stap moet je trouwens minstens enkele uren op voorhand beginnen. Je moet dus echt wel nu (iemand) naar de supermarkt (sturen), ja!


Wat heb je nodig (2 personen)?
 • 250 g pitloze druiven, groene, rode of een mengeling
 • 2 dl droge witte wijn
 • 2 el witte balsamicoazijn
 • 1 el (riet)suiker
 • 1 kl gedroogde tijm
 • ½ kl gedroogde rozemarijn
 • 160-180 g pasta, vb. mafaldine of linguine
 • 1 rode ui
 • 2 kipfilets
 • 1 kippenbouillonblokje
 • 3-4 el mascarpone
 • Peper & zout
 • Bakboter
Wat moet je doen?

Begin minimum enkele uren en maximum twee dagen op voorhand aan deze eerste stap.

1. Breng de wijn samen met de balsamicoazijn, suiker, en de gedroogde tijm en rozemarijn aan de kook. Doe ondertussen de druiven in een kom. Giet het kokende wijnmengsel over de druiven. Laat afkoelen en zet daarna weg in de ijskast.

Vanaf de tweede stap duurt het nog een klein halfuurtje tot je aan tafel kan. Begin daar dus aan wanneer je honger begint te krijgen.

2. Breng wat water samen met het kippenbouillonblokje aan de kook. Leg de twee kipfilets erin zodra het water kookt. Laat ze 10 minuten koken en draai daarna het vuur uit. Laat de kipfilets dan nog 10 minuten in het warme water liggen. Ondertussen kan je de rode ui pellen en in halve ringen snijden.

3. Neem er een antikleefpan bij en bak daarin de rode uiringen aan in wat bakboter. Trek ondertussen de kip uit elkaar met behulp van twee vorken. Voeg de kip toe aan de uien.

4. Breng het water van de kip opnieuw aan de kook en kook daarin de pasta beetgaar.

5. Schep de druiven uit de marinade in een ovenschotel. Zet ze voor 5-10 minuten onder de grill. Ze moeten een beetje bruin worden en beginnen ‘knappen’. In de ene oven gaat dat al wat sneller dan in de andere.

6. Blus de pan met de uien en de kip – terwijl de druiven in de oven staan – af met de marinade van de druiven (het wijnmengsel dus). Laat dat grotendeels inkoken en voeg dan de mascarpone toe.

7. Haal de druiven uit de oven en doe ze bij de kip. Ook het vocht dat uit de druiven is gekomen, mag erbij. Kruid het geheel met peper en zout, en laat nog eventjes inkoken tot je saus de gewenste dikte heeft.

8. Meng de saus met de gare pasta en GENIET!


Reacties

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Libelle Lekker! foodbloggers-wedstrijd: hapje in een glaasje

Ik ben bij de laatste tien in de wedstrijd!!! De laatste tien! 10! Zo, dat moest er even uit.
Oké, wacht, het is nog niet helemaal uit mijn systeem. Echt waar: er zijn nog maar tien bloggers die Libelle Lekker! ervan trachten te overtuigen dat zij de meest inspirerende en gepassioneerde foodblogger van Vlaanderen zijn, EN IK BEN ER EENTJE VAN!
Nu, ik doe ook effectief alles met passie, en ik ben heel blij dat ik dat blijkbaar ook zo kan overbrengen. Ik ben nooit zomaar enthousiast, ik ben jumping up and down-enthousiast. En vandaag sta ik te springen om je mijn derde gerechtje voor de wedstrijd te tonen: een hapje in een glaasje, want dat was de opdracht.
Zoals steeds, blijf ik trouw aan mijn eigen kookstijl: met een beperkt aantal ingrediënten die je makkelijk vindt een eenvoudige bereiding maken waar je zonder schuldgevoel van kan smullen. De verrassing zit hem bij mij vaak in de combinatie, en dat is hier niet anders. Verder is het hapje helemaal veggie, wat dan weer niet zo verrassen…