Doorgaan naar hoofdcontent

PowerSlim

Disclaimer: in de eerste plaats wil ik zeggen dat het absoluut niet mijn bedoeling is om hier een dieet te gaan promoten. Maar het feit is dat ik – eigenlijk heel toevallig – de kans kreeg om een PowerSlim-opleiding te volgen. Tot mijn verbazing hoorde daar een examen bij (waarop ik 0 fouten had, ha!) en werd ik vervolgens plots gebombardeerd tot PowerSlim-consulente. Nu, ik doe daar niks mee, ik verdien daar geen geld aan. (Mijn schoonmoeder wel, maar ik niet.) Maar omdat mijn blog mijn online plekje is, wilde ik er hier toch eventjes wat aandacht aan geven.


Pakjes, zakjes, repen en shakes. Ja, laat het al maar. Geef mij maar gewoon gezonde voeding, da’s het enige dat werkt!’ Ik zei het tegen alle vriendinnen die weer eens aan het zoveelste (crash)dieet begonnen. En nu – een diploma afslankingsconsulente later – heb ik zelf (wel bijna per ongeluk) een opleiding tot PowerSlim-consulente gevolgd en behaalde ik ook daarvoor een certificaat. Wat is PowerSlim? Een dieet. Met pakjes, zakjes, repen en shakes, ja. Gooide ik al mijn vroegere overtuigingen overboord? Neen. Hoe valt ‘gewoon gezonde voeding’ dan te rijmen met het PowerSlim-dieet? Dat leg ik je in deze blogpost uit!

Er zijn drie voedingsstoffen waaruit het lichaam energie (= calorieën) haalt: koolhydraten, vetten en eiwitten. Echter, het lichaam gebruikt die energiebronnen niet allemaal door elkaar. Er bestaat een duidelijke hiërarchie. Koolhydraten zijn het makkelijkst voor ons lichaam om af te breken. Zij vormen dus de energiebron bij uitstek. Wanneer er voldoende koolhydraten beschikbaar zijn, verbrandt het lichaam geen vetten of eiwitten om aan energie te komen.

Vetten staan op de tweede plaats. Is de opgeslagen voorraad koolhydraten in het lichaam opgebruikt en komen er geen nieuwe meer binnen? Dan gaat het lichaam over op vetverbranding om aan energie te komen. Een vervelend neveneffect is dat er ketonen worden gevormd wanneer het lichaam vet verbrandt. Die zijn niet zo goed voor het lichaam, omdat die de pH-waarde van het bloed doen dalen. De vetverbranding mag met andere woorden nooit te lang duren.

Wanneer ook de vetten zijn opgebruikt, breekt het lichaam de eiwitten en desnoods zelfs het lichaamseiwit (= de spieren) af voor energie. In de praktijk komt dat enkel voor in geval van hongersnood. De eiwitten zijn voor ons lichaam veel belangrijker als bouwstof dan als brandstof (energiebron).

Om af te vallen, moeten we er dus voor zorgen dat het lichaam regelmatig vet gaat verbranden. Concreet betekent dat minder koolhydraten eten, zodat het lichaam af en toe zonder komt te zitten en moet overschakelen op vetverbranding. Dat kan je zeker bereiken door gewoon gezond te gaan eten. Maar dat gaat langzaam.

Aangezien ik begrijp dat sommige mensen de moed of motivatie verliezen als het te traag gaat (ik heb zelf zo ook enkele vriendinnen), is naar mijn mening een dieet the next best thing. Geen uithongerdieet, maar wel één waarbij je meer vet gaat verbranden dan normaal. Maar… hoe dan?

Bijvoorbeeld met de producten van PowerSlim. Daar zitten minder dan de helft koolhydraten in als je normaal zou eten. Om er toch voor te zorgen dat die koolhydraatarme producten je maag voldoende vullen, zitten ze vol eiwitten. Die zorgen voor een lang verzadigingsgevoel. Je gaat dus afwisselend koolhydraten en vet verbranden (maar meer vet dan koolhydraten omdat je gewoon minder koolhydraten eet dan normaal) zonder honger te lijden.


Koolhydraten
Eiwitten
Vetten
Gewoon gezond eetpatroon
50-55%
10-15%
30-40%
PowerSlim afslankprogramma
15%
45%
40%
 Tabel: verdeling energiebronnen


Wanneer je dan voldoende gewicht kwijt bent, werk je toe naar een gewoon gezond eetpatroon zonder PowerSlim-pakjes en –zakjes. En dat is hoe ik dit alles rijm met mijn eigen overtuigingen. PowerSlim is niet voor mij persoonlijk, maar ik vind het wel een oké alternatief voor mensen die sneller gewicht willen verliezen dan je met gewone gezonde voeding kan bereiken. Bovendien is een gezond eetpatroon het einddoel bij PowerSlim, want dat is de enige manier om op gewicht te blijven.

Om te weten hoe alles precies in z’n werk gaat wanneer je PowerSlim wil doen, verwijs ik je door naar Slim Concept. Hier op aMuse Rouge blijf je terecht kunnen voor gewone gezonde voeding. Behalve morgen dan, morgen post ik een (lekker!) dieetreceptje. Dat mag af en toe weleens, hé?

Reacties

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Libelle Lekker! foodbloggers-wedstrijd: hapje in een glaasje

Ik ben bij de laatste tien in de wedstrijd!!! De laatste tien! 10! Zo, dat moest er even uit.
Oké, wacht, het is nog niet helemaal uit mijn systeem. Echt waar: er zijn nog maar tien bloggers die Libelle Lekker! ervan trachten te overtuigen dat zij de meest inspirerende en gepassioneerde foodblogger van Vlaanderen zijn, EN IK BEN ER EENTJE VAN!
Nu, ik doe ook effectief alles met passie, en ik ben heel blij dat ik dat blijkbaar ook zo kan overbrengen. Ik ben nooit zomaar enthousiast, ik ben jumping up and down-enthousiast. En vandaag sta ik te springen om je mijn derde gerechtje voor de wedstrijd te tonen: een hapje in een glaasje, want dat was de opdracht.
Zoals steeds, blijf ik trouw aan mijn eigen kookstijl: met een beperkt aantal ingrediënten die je makkelijk vindt een eenvoudige bereiding maken waar je zonder schuldgevoel van kan smullen. De verrassing zit hem bij mij vaak in de combinatie, en dat is hier niet anders. Verder is het hapje helemaal veggie, wat dan weer niet zo verrassen…