Doorgaan naar hoofdcontent

PowerSlim

Disclaimer: in de eerste plaats wil ik zeggen dat het absoluut niet mijn bedoeling is om hier een dieet te gaan promoten. Maar het feit is dat ik – eigenlijk heel toevallig – de kans kreeg om een PowerSlim-opleiding te volgen. Tot mijn verbazing hoorde daar een examen bij (waarop ik 0 fouten had, ha!) en werd ik vervolgens plots gebombardeerd tot PowerSlim-consulente. Nu, ik doe daar niks mee, ik verdien daar geen geld aan. (Mijn schoonmoeder wel, maar ik niet.) Maar omdat mijn blog mijn online plekje is, wilde ik er hier toch eventjes wat aandacht aan geven.


Pakjes, zakjes, repen en shakes. Ja, laat het al maar. Geef mij maar gewoon gezonde voeding, da’s het enige dat werkt!’ Ik zei het tegen alle vriendinnen die weer eens aan het zoveelste (crash)dieet begonnen. En nu – een diploma afslankingsconsulente later – heb ik zelf (wel bijna per ongeluk) een opleiding tot PowerSlim-consulente gevolgd en behaalde ik ook daarvoor een certificaat. Wat is PowerSlim? Een dieet. Met pakjes, zakjes, repen en shakes, ja. Gooide ik al mijn vroegere overtuigingen overboord? Neen. Hoe valt ‘gewoon gezonde voeding’ dan te rijmen met het PowerSlim-dieet? Dat leg ik je in deze blogpost uit!

Er zijn drie voedingsstoffen waaruit het lichaam energie (= calorieën) haalt: koolhydraten, vetten en eiwitten. Echter, het lichaam gebruikt die energiebronnen niet allemaal door elkaar. Er bestaat een duidelijke hiërarchie. Koolhydraten zijn het makkelijkst voor ons lichaam om af te breken. Zij vormen dus de energiebron bij uitstek. Wanneer er voldoende koolhydraten beschikbaar zijn, verbrandt het lichaam geen vetten of eiwitten om aan energie te komen.

Vetten staan op de tweede plaats. Is de opgeslagen voorraad koolhydraten in het lichaam opgebruikt en komen er geen nieuwe meer binnen? Dan gaat het lichaam over op vetverbranding om aan energie te komen. Een vervelend neveneffect is dat er ketonen worden gevormd wanneer het lichaam vet verbrandt. Die zijn niet zo goed voor het lichaam, omdat die de pH-waarde van het bloed doen dalen. De vetverbranding mag met andere woorden nooit te lang duren.

Wanneer ook de vetten zijn opgebruikt, breekt het lichaam de eiwitten en desnoods zelfs het lichaamseiwit (= de spieren) af voor energie. In de praktijk komt dat enkel voor in geval van hongersnood. De eiwitten zijn voor ons lichaam veel belangrijker als bouwstof dan als brandstof (energiebron).

Om af te vallen, moeten we er dus voor zorgen dat het lichaam regelmatig vet gaat verbranden. Concreet betekent dat minder koolhydraten eten, zodat het lichaam af en toe zonder komt te zitten en moet overschakelen op vetverbranding. Dat kan je zeker bereiken door gewoon gezond te gaan eten. Maar dat gaat langzaam.

Aangezien ik begrijp dat sommige mensen de moed of motivatie verliezen als het te traag gaat (ik heb zelf zo ook enkele vriendinnen), is naar mijn mening een dieet the next best thing. Geen uithongerdieet, maar wel één waarbij je meer vet gaat verbranden dan normaal. Maar… hoe dan?

Bijvoorbeeld met de producten van PowerSlim. Daar zitten minder dan de helft koolhydraten in als je normaal zou eten. Om er toch voor te zorgen dat die koolhydraatarme producten je maag voldoende vullen, zitten ze vol eiwitten. Die zorgen voor een lang verzadigingsgevoel. Je gaat dus afwisselend koolhydraten en vet verbranden (maar meer vet dan koolhydraten omdat je gewoon minder koolhydraten eet dan normaal) zonder honger te lijden.


Koolhydraten
Eiwitten
Vetten
Gewoon gezond eetpatroon
50-55%
10-15%
30-40%
PowerSlim afslankprogramma
15%
45%
40%
 Tabel: verdeling energiebronnen


Wanneer je dan voldoende gewicht kwijt bent, werk je toe naar een gewoon gezond eetpatroon zonder PowerSlim-pakjes en –zakjes. En dat is hoe ik dit alles rijm met mijn eigen overtuigingen. PowerSlim is niet voor mij persoonlijk, maar ik vind het wel een oké alternatief voor mensen die sneller gewicht willen verliezen dan je met gewone gezonde voeding kan bereiken. Bovendien is een gezond eetpatroon het einddoel bij PowerSlim, want dat is de enige manier om op gewicht te blijven.

Om te weten hoe alles precies in z’n werk gaat wanneer je PowerSlim wil doen, verwijs ik je door naar Slim Concept. Hier op aMuse Rouge blijf je terecht kunnen voor gewone gezonde voeding. Behalve morgen dan, morgen post ik een (lekker!) dieetreceptje. Dat mag af en toe weleens, hé?

Reacties

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Wraps met aspergesla

Dit was voor ons het laatste aspergegerecht van dit seizoen. En weer eens eentje anders dan anders. Erg geschikt voor een warme zomerdag. Geniet er nog van!

Wat heb je nodig (2 personen)? 4 wraps½ pak (250 g) witte asperges½ komkommer200 g hesp3 eieren2 el mayonaise2 el Griekse yoghurtPeterselie, vers of diepvriesPeper & zoutWat moet je doen?
1. Kook de eieren hard in 10 minuten. Laat ze daarna afkoelen in koud water.
2. Schil de asperges en snijd ze in plakjes van ongeveer een centimeter dik. Kook de aspergeplakjes beetgaar in 2 minuten. Laat ze daarna afkoelen.
3. Pel de eieren en plet ze met een vork. Snijd de hesp in plakjes en de komkommer in kleine blokjes.
4. Meng de mayonaise en de Griekse yoghurt in een grote kom. Roer de asperges, komkommer, eieren en hesp eronder en werk af met (verse) peterselie, peper en zout.
5. Verwarm de wraps in een pan. Schep er wat van de aspergesla op. Rol de wraps op en snijd ze doormidden.