Doorgaan naar hoofdcontent

Slim Concept-recept: lasagne

Gisteren vertelde ik je al over PowerSlim, het nieuwe dieet dat je kan volgen bij Slim Concept, het afslankingscenter van mijn schoonmoeder. Om verwarring te vermijden, zet ik nog eventjes op een rij waarvoor je bij Slim Concept terecht kan:
 • iLipo: een laser die je vetcellen leegmaakt
 • LipoFREEZE: een toestel dat vetcellen verwijdert door ze te bevriezen
 • Slim Concept-dieet
 • PowerSlim-dieet
Om het terug een beetje ingewikkelder te maken: de PowerSlim-producten passen ook perfect binnen het Slim Concept-dieet. En vandaag krijg je van mij een recept om dat te illustreren.

In deze lasagne maakte ik gebruik van PowerSlim-lasagnebladen. Maar wat is nu precies het verschil tussen deze lasagnebladen en gewone lasagnebladen? In de PowerSlim-versie zitten 47% meer eiwitten, 59% minder koolhydraten (!) en 0,3% minder vet.

En hoe is de smaak? Eerlijk, wanneer je de bladen zonder saus proeft, merk je aan de smaak en de textuur dat het geen gewone pasta is. Niet dat deze pasta vies smaakt, zeker niet, maar hij is wel ànders. Wanneer je de lasagnebladen echter in combinatie met de saus proeft, merk je geen verschil. Als dit dieetkost is, doe mij dan ook maar zo’n dieet.

Dit recept is geschikt tijdens fase 1 van het Slim Concept-dieet.Wat heb je nodig (4 personen)?
 • 1 pak PowerSlim-lasagnebladen (te verkrijgen bij Slim Concept)
 • 400 g rundergehakt
 • 2 uien
 • 2 teentjes knoflook
 • 6-8 tomaten, afhankelijk van de grootte
 • 1 potje tomatenpuree
 • 3 dl vetarme bouillon, gemaakt van 1 vetarm bouillonblokje en 3 dl water
 • 4 el light kruidenkaas, type Boursin of Philadelphia
 • 1 bosje verse basilicum
 • 1 el Provençaalse kruiden 
Wat moet je doen?

1. Verwarm de oven voor op 220°.

2. Kook de PowerSlim-lasagnebladen gedurende 15 minuten in een ruime hoeveelheid water. Laat ze daarna uitlekken op een propere keukenhanddoek.

3. Bak het rundergehakt aan in een antikleefpan. Pel de uien en de knoflook en snipper ze fijn. Doe ze bij het gehakt.

4. Pel de tomaten, snijd ze in stukken en doe ze in een kom. Voeg de tomatenpuree, Provençaalse kruiden, verse basilicum en bouillon toe. Mix het geheel tot een tomatensaus. Doe die bij het gehakt. Laat de saus nog zo’n 5 minuten pruttelen.

5. Bouw de lasagne op. Begin met een dun laagje saus. Leg daarop een laag lasagnebladen en weer wat saus. Ga zo door tot alles is opgebruikt. Eindig met een laag saus. Verdeel daarover de light kruidenkaas. Zet de lasagne gedurende 20 minuten in de oven.

Dit recept is geschikt tijdens fase 1 van het Slim Concept-dieet.

Meer info over Slim Concept? Klik!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Libelle Lekker! foodbloggers-wedstrijd: hapje in een glaasje

Ik ben bij de laatste tien in de wedstrijd!!! De laatste tien! 10! Zo, dat moest er even uit.
Oké, wacht, het is nog niet helemaal uit mijn systeem. Echt waar: er zijn nog maar tien bloggers die Libelle Lekker! ervan trachten te overtuigen dat zij de meest inspirerende en gepassioneerde foodblogger van Vlaanderen zijn, EN IK BEN ER EENTJE VAN!
Nu, ik doe ook effectief alles met passie, en ik ben heel blij dat ik dat blijkbaar ook zo kan overbrengen. Ik ben nooit zomaar enthousiast, ik ben jumping up and down-enthousiast. En vandaag sta ik te springen om je mijn derde gerechtje voor de wedstrijd te tonen: een hapje in een glaasje, want dat was de opdracht.
Zoals steeds, blijf ik trouw aan mijn eigen kookstijl: met een beperkt aantal ingrediënten die je makkelijk vindt een eenvoudige bereiding maken waar je zonder schuldgevoel van kan smullen. De verrassing zit hem bij mij vaak in de combinatie, en dat is hier niet anders. Verder is het hapje helemaal veggie, wat dan weer niet zo verrassen…