Doorgaan naar hoofdcontent

Vitamine B12-recept: bladerdeegpakketjes met zalm

Vitamine B12 is de enige vitamine die je niet uit plantaardige bronnen kan halen. Even werd gedacht dat zeewier B12 bevatte, maar dat blijkt een vorm van de vitamine te zijn waar ons lichaam niks mee kan. Voor wie vegetarisch of veganistisch eet, zijn B12-supplementen dan ook de enige oplossing.

De omnivoren onder ons kunnen vitamine B12 wel uit voeding halen, zoals uit dit lekkere gerechtje met zalm, een van de beste B12-bronnen.


Wat heb je nodig (2 personen)?
 • 1 pak (230 g) kant-en-klaar bladerdeeg
 • 2 zalmhaasjes (Bron van vitamine B12)
 • 2 tomaten
 • Enkele zongedroogde tomaten
 • 1 bolletje mozzarella
 • 1 eidooier (Bron van vitamine B12)
 • 50 g sla, vb. rucola
 • ½ citroen
 • 150 g ontpitte zwarte olijven
 • 1 bosje verse basilicum/2 el diepvriesbasilicum
 • 2 el olijfolie
 • Peper & zout
Wat moet je doen?

1. Verwarm de oven voor op 180°, heteluchtstand.

2. Blend de olijven samen met de basilicum en 2 el olijfolie tot een smeuïge tapenade. Ontvel de tomaten en snijd ze in plakjes. Snijd ook de mozzarella in plakjes. Klop de eidooier los in een kopje.

3. Rol het vel bladerdeeg uit op de ovenplaat. Snijd het doormidden. Leg op de onderste helft van elk stuk een zalmhaasje. Bestrijk dat met de olijventapenade. Leg er enkele plakjes tomaat, zongedroogde, mozzarella en zongedroogde tomaat op, en kruid met peper en zout.

4. Vouw het bladerdeeg dicht en druk het goed aan. Maak een kleine insnijding bovenaan voor de stoom. Bestrijk de bladerdeegpakketjes met het eigeel en zet ze in de oven gedurende 25-30 minuten, tot ze goudgeel zien.

5. Meng de rest van de tomaten, mozzarella en olijventapenade onder de sla. Kruid met peper en zout, en besprenkel vlak voor het opdienen met wat citroensap.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Libelle Lekker! foodbloggers-wedstrijd: hapje in een glaasje

Ik ben bij de laatste tien in de wedstrijd!!! De laatste tien! 10! Zo, dat moest er even uit.
Oké, wacht, het is nog niet helemaal uit mijn systeem. Echt waar: er zijn nog maar tien bloggers die Libelle Lekker! ervan trachten te overtuigen dat zij de meest inspirerende en gepassioneerde foodblogger van Vlaanderen zijn, EN IK BEN ER EENTJE VAN!
Nu, ik doe ook effectief alles met passie, en ik ben heel blij dat ik dat blijkbaar ook zo kan overbrengen. Ik ben nooit zomaar enthousiast, ik ben jumping up and down-enthousiast. En vandaag sta ik te springen om je mijn derde gerechtje voor de wedstrijd te tonen: een hapje in een glaasje, want dat was de opdracht.
Zoals steeds, blijf ik trouw aan mijn eigen kookstijl: met een beperkt aantal ingrediënten die je makkelijk vindt een eenvoudige bereiding maken waar je zonder schuldgevoel van kan smullen. De verrassing zit hem bij mij vaak in de combinatie, en dat is hier niet anders. Verder is het hapje helemaal veggie, wat dan weer niet zo verrassen…