Wat ongeplande situaties op
vlak van avondeten zorgden ervoor dat we nog een hele aubergine en rode paprika
zonder bestemming in de ijskast hadden liggen.
Ik mikte ze van de ijskast
in de oven en toverde er een heerlijke basis voor een huisgemaakte tapenade
weer uit.
Lekker als onderdeel van een
hapjesbuffet, maar aangezien ik geen volk over de vloer kreeg en de Dagen
Zonder Vlees nog volop aan de gang zijn, heb ik er een aantal dagen mijn
middagbeleg voor op crackertjes van gemaakt.
Wat heb je nodig?
- 1 aubergine
- 1 rode paprika
- Peper & zout
- Olijfolie
- Optioneel: 3 zongedroogde tomaten
- Optioneel: teentje knoflook
Wat moet je doen?
Verwarm de oven voor op 200°,
heteluchtstand.
1.
Was de paprika en de aubergine en snijd die laatste in de lengte doormidden.
Leg beide groentjes in een ovenschaal, besprenkel ze met olijfolie, en kruid ze
met peper en zout. Leg ook het ongepeld teentje knoflook erbij, als je dat
gebruikt (dat heb ik deze keer niet gedaan).
2.
Zet de schaal gedurende 45 minuten in de oven. Wanneer de groentjes uit de oven
komen, zien ze er zo mooi geroosterd uit. Laat ze afkoelen tot je ze kan aanraken
zonder jezelf te verbranden.
3.
Haal met je handen de schil van de aubergine en de paprika, haal ook de zaadjes
uit die laatste. Dat gaat normaal heel makkelijk! Doe het vruchtvlees van beide
groentjes in de blender, samen met de geroosterde knoflook zonder pel en de zongedroogde
tomaatjes, als je die gebruikt.
4.
Laat de auberginetapenade helemaal afkoelen in de ijskast.
Reacties
Een reactie posten