Doorgaan naar hoofdcontent

Veggie beleg: tofu curry #DZV2015

Een vegetarisch belegrecept geïnspireerd op eentje van Dorien van Jonge Sla.

We moeten daar eerlijk in zijn: op zich heeft tofu niet veel smaak. ‘t Zit hem dus allemaal in de saus. En dit sausje smaakt exact zoals de saus van de kip curry die je bij de beenhouwer of de supermarkt koopt. Zelfs nog ietsje beter, zoals altijd het geval is wanneer je iets zelf hebt gemaakt.


Wat heb je nodig?
  • 250 g tofu
  • 1 el (magere) natuuryoghurt
  • 1 el mayonaise
  • 1 kl mosterd
  • 1-2 kl currypoeder, naar smaak
  • 1-2 kl kurkumapoeder
  • 1 kl zoute sojasaus
  • Een beetje citroensap
  • Zout
Wat moet je doen?

1. Snijd de tofu in blokjes van 1x1 cm en bak die aan op een heet vuur, in een antikleefpan zonder vetstof. Laat de tofu daarna volledig afkoelen.

2. Maak de saus door alle andere ingredïenten te mengen. Curry zorgt voor de smaak, kurkuma voor de kleur. Het hangt dus van je persoonlijke voorkeur af of je daar één of twee koffielepeltjes van gebruikt. Ik gebruikte van beide twee lepeltjes.

3. Meng de afgekoelde tofublokjes onder de saus.

Klaar.

Reacties

  1. Gisteren gemaakt en jummie, dit komt zeker nog op tafel (zeker ook eens met kip)!
    Wat nog beter kan: de volgende keer niet per ongeluk veel te veel azijn gebruiken voor mijn verse mayonaise, waardoor ik moet aanvullen met veel meer ei en olie dan voorzien en dus eindig met een gigantische pot mayo... Maar aan die lompigheid van mij kan jij natuurlijk niet veel doen ;-)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Libelle Lekker! foodbloggers-wedstrijd: hapje in een glaasje

Ik ben bij de laatste tien in de wedstrijd!!! De laatste tien! 10! Zo, dat moest er even uit.
Oké, wacht, het is nog niet helemaal uit mijn systeem. Echt waar: er zijn nog maar tien bloggers die Libelle Lekker! ervan trachten te overtuigen dat zij de meest inspirerende en gepassioneerde foodblogger van Vlaanderen zijn, EN IK BEN ER EENTJE VAN!
Nu, ik doe ook effectief alles met passie, en ik ben heel blij dat ik dat blijkbaar ook zo kan overbrengen. Ik ben nooit zomaar enthousiast, ik ben jumping up and down-enthousiast. En vandaag sta ik te springen om je mijn derde gerechtje voor de wedstrijd te tonen: een hapje in een glaasje, want dat was de opdracht.
Zoals steeds, blijf ik trouw aan mijn eigen kookstijl: met een beperkt aantal ingrediënten die je makkelijk vindt een eenvoudige bereiding maken waar je zonder schuldgevoel van kan smullen. De verrassing zit hem bij mij vaak in de combinatie, en dat is hier niet anders. Verder is het hapje helemaal veggie, wat dan weer niet zo verrassen…

Vitamine K-recept: asperges met peterseliepasta

Toen ik een recept voor de vitamine K ging bedenken, wist ik algauw dat ik iets met peterselie wilde doen. De andere vitamine K-bronnen had ik immers al in andere vitaminerecepten gebruikt. Wanneer je in de lente met peterselie in je hoofd zit, is de gedachtesprong naar asperges nog maar heel klein. We kunnen er immers maar zo kort van genieten!
Haal nog maar snel een pak asperges in huis. Je wil toch niet tot volgend jaar moeten wachten om dit recept te kunnen uitproberen?
Wacht, hier is wat lopend eigeel om je helemaal over de streep te trekken!

Wat heb je nodig (2 personen)? 500 g witte asperges200 g gepelde garnalen½ citroen2 eierenScheut natuurazijnPeper & zout 160-180 g kleine pastasoortPeterseliepesto Bron van vitamine K: 1 bosje verse peterselieBron van vitamine K: handvol verse spinazie50 g Grana Padano (of Parmezaan)125 g Griekse yoghurtPeper & zoutBron van vitamine K: olijfolieWat moet je doen?
1. Begin met de peterseliesaus. Doe daarvoor alle ingrediënten in een blender e…

Bloemkoolrijst met zalm en yoghurtsaus (no carbs)

O, wat wou ik dat ik een bloemkoolhater kende!
Dit gerecht is eigenlijk niet veel meer dan een opgeleukte bloemkoolberg, maar toch is het o zo smakelijk en vullend. En van de bloemkoolsmaak blijft raar maar waar niks over. Vandaar: kende ik maar iemand die geen bloemkool lust, dan kon ik hem het tegendeel bewijzen!

Wat heb je nodig (2 personen)? 2 zalmfilets400 g bloemkool250 g champignons½ citroen2 el verse peterselie, fijngesnipperdPeper & zoutBakboterYoghurtsaus 150 ml Griekse yoghurt1 el mosterd½ el honing1 kleine sjalot2 eieren2 grote zoetzure augurken1 el kappertjes1 el verse dragon, fijngesnipperd1 el verse peterselie, fijngesnipperdPeper & zoutWat moet je doen?
1. Prik een gaatje in de eieren en kook ze hard in 10 minuten.
2. Roer de mosterd los met de honing en voeg de Griekse yoghurt toe. Pel de sjalot en snipper hem zo fijn mogelijk. Snijd de augurken in kleine blokjes. Pel de eieren en prak ze fijn met een vork. Roer het ei, de sjalot, augurken, kappertjes, dragon en pet…