Een vegetarisch belegrecept
geïnspireerd op eentje van Dorien van Jonge Sla.
We moeten daar eerlijk in
zijn: op zich heeft tofu niet veel smaak. ‘t Zit hem dus allemaal in de saus.
En dit sausje smaakt exact zoals de saus van de kip curry die je bij de
beenhouwer of de supermarkt koopt. Zelfs nog ietsje beter, zoals altijd het
geval is wanneer je iets zelf hebt gemaakt.
Wat heb je nodig?
- 250 g tofu
- 1 el (magere) natuuryoghurt
- 1 el mayonaise
- 1 kl mosterd
- 1-2 kl currypoeder, naar smaak
- 1-2 kl kurkumapoeder
- 1 kl zoute sojasaus
- Een beetje citroensap
- Zout
Wat moet je doen?
1.
Snijd de tofu in blokjes van 1x1 cm en bak die aan op een heet vuur, in een
antikleefpan zonder vetstof. Laat de tofu daarna volledig afkoelen.
2.
Maak de saus door alle andere ingredïenten te mengen. Curry zorgt voor de
smaak, kurkuma voor de kleur. Het hangt dus van je persoonlijke voorkeur af of
je daar één of twee koffielepeltjes van gebruikt. Ik gebruikte van beide twee
lepeltjes.
3.
Meng de afgekoelde tofublokjes onder de saus.
Klaar.
Gisteren gemaakt en jummie, dit komt zeker nog op tafel (zeker ook eens met kip)!
BeantwoordenVerwijderenWat nog beter kan: de volgende keer niet per ongeluk veel te veel azijn gebruiken voor mijn verse mayonaise, waardoor ik moet aanvullen met veel meer ei en olie dan voorzien en dus eindig met een gigantische pot mayo... Maar aan die lompigheid van mij kan jij natuurlijk niet veel doen ;-)