Doorgaan naar hoofdcontent

Veggie beleg: tofu curry #DZV2015

Een vegetarisch belegrecept geïnspireerd op eentje van Dorien van Jonge Sla.

We moeten daar eerlijk in zijn: op zich heeft tofu niet veel smaak. ‘t Zit hem dus allemaal in de saus. En dit sausje smaakt exact zoals de saus van de kip curry die je bij de beenhouwer of de supermarkt koopt. Zelfs nog ietsje beter, zoals altijd het geval is wanneer je iets zelf hebt gemaakt.


Wat heb je nodig?
  • 250 g tofu
  • 1 el (magere) natuuryoghurt
  • 1 el mayonaise
  • 1 kl mosterd
  • 1-2 kl currypoeder, naar smaak
  • 1-2 kl kurkumapoeder
  • 1 kl zoute sojasaus
  • Een beetje citroensap
  • Zout
Wat moet je doen?

1. Snijd de tofu in blokjes van 1x1 cm en bak die aan op een heet vuur, in een antikleefpan zonder vetstof. Laat de tofu daarna volledig afkoelen.

2. Maak de saus door alle andere ingredïenten te mengen. Curry zorgt voor de smaak, kurkuma voor de kleur. Het hangt dus van je persoonlijke voorkeur af of je daar één of twee koffielepeltjes van gebruikt. Ik gebruikte van beide twee lepeltjes.

3. Meng de afgekoelde tofublokjes onder de saus.

Klaar.

Reacties

  1. Gisteren gemaakt en jummie, dit komt zeker nog op tafel (zeker ook eens met kip)!
    Wat nog beter kan: de volgende keer niet per ongeluk veel te veel azijn gebruiken voor mijn verse mayonaise, waardoor ik moet aanvullen met veel meer ei en olie dan voorzien en dus eindig met een gigantische pot mayo... Maar aan die lompigheid van mij kan jij natuurlijk niet veel doen ;-)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Slim Concept-recept: courgetti bolognaise met balletjes

Ik postte al eens een recept voor een koude courgettisalade. Vandaag schotel ik je een warme variant voor. Eigenlijk is dit een spaghetti met balletjes voor wie op dieet is. Want iedereen verdient af en toe een Lady-en-de-Vagebond-moment.
Dit recept is geschikt tijdens fase 2 van het Slim Concept-dieet.

Wat heb je nodig (2 personen)? 1 ui2 teentjes knoflook1 rode paprika4 tomaten250 g champignons1 kl tijm1 kl oreganoPeper & zout2 courgettes200 g kippengehakt1 el (diepvries)basilicum (Of verse. Van gedroogde ben ik geen fan.)Wat moet je doen?

1. Was en schil de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd hem in zo fijn mogelijke reepjes. Bak de paprikareepjes aan in een antikleefpotje zonder vetstof. Schil en versnipper de ui en doe hem bij de paprika.
2. Ontvel de tomaten en snijd ze in blokjes. Doe die bij de paprika en ui. Snijd de champignons in schijfjes of kwartjes en doe ze bij in het potje. Pel en plet de teentjes knoflook doe ook die erbij.

3. Kruid alles met peper, zout, tijm en…