Doorgaan naar hoofdcontent

Veggie beleg: tofu curry #DZV2015

Een vegetarisch belegrecept geïnspireerd op eentje van Dorien van Jonge Sla.

We moeten daar eerlijk in zijn: op zich heeft tofu niet veel smaak. ‘t Zit hem dus allemaal in de saus. En dit sausje smaakt exact zoals de saus van de kip curry die je bij de beenhouwer of de supermarkt koopt. Zelfs nog ietsje beter, zoals altijd het geval is wanneer je iets zelf hebt gemaakt.


Wat heb je nodig?
  • 250 g tofu
  • 1 el (magere) natuuryoghurt
  • 1 el mayonaise
  • 1 kl mosterd
  • 1-2 kl currypoeder, naar smaak
  • 1-2 kl kurkumapoeder
  • 1 kl zoute sojasaus
  • Een beetje citroensap
  • Zout
Wat moet je doen?

1. Snijd de tofu in blokjes van 1x1 cm en bak die aan op een heet vuur, in een antikleefpan zonder vetstof. Laat de tofu daarna volledig afkoelen.

2. Maak de saus door alle andere ingredïenten te mengen. Curry zorgt voor de smaak, kurkuma voor de kleur. Het hangt dus van je persoonlijke voorkeur af of je daar één of twee koffielepeltjes van gebruikt. Ik gebruikte van beide twee lepeltjes.

3. Meng de afgekoelde tofublokjes onder de saus.

Klaar.

Reacties

  1. Gisteren gemaakt en jummie, dit komt zeker nog op tafel (zeker ook eens met kip)!
    Wat nog beter kan: de volgende keer niet per ongeluk veel te veel azijn gebruiken voor mijn verse mayonaise, waardoor ik moet aanvullen met veel meer ei en olie dan voorzien en dus eindig met een gigantische pot mayo... Maar aan die lompigheid van mij kan jij natuurlijk niet veel doen ;-)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Libelle Lekker! foodbloggers-wedstrijd: hapje in een glaasje

Ik ben bij de laatste tien in de wedstrijd!!! De laatste tien! 10! Zo, dat moest er even uit.
Oké, wacht, het is nog niet helemaal uit mijn systeem. Echt waar: er zijn nog maar tien bloggers die Libelle Lekker! ervan trachten te overtuigen dat zij de meest inspirerende en gepassioneerde foodblogger van Vlaanderen zijn, EN IK BEN ER EENTJE VAN!
Nu, ik doe ook effectief alles met passie, en ik ben heel blij dat ik dat blijkbaar ook zo kan overbrengen. Ik ben nooit zomaar enthousiast, ik ben jumping up and down-enthousiast. En vandaag sta ik te springen om je mijn derde gerechtje voor de wedstrijd te tonen: een hapje in een glaasje, want dat was de opdracht.
Zoals steeds, blijf ik trouw aan mijn eigen kookstijl: met een beperkt aantal ingrediënten die je makkelijk vindt een eenvoudige bereiding maken waar je zonder schuldgevoel van kan smullen. De verrassing zit hem bij mij vaak in de combinatie, en dat is hier niet anders. Verder is het hapje helemaal veggie, wat dan weer niet zo verrassen…

Pasta met kip in pittige tomatensaus

Dit gerecht is enkele weken geleden ontstaan, wanneer we voor onze reis nog enkele verdwaalde ingrediënten in onze ijskast hadden liggen. Ik zei toen dat ik die ingrediënten in het vervolg zeker opzettelijk zou meebrengen. Dit is echt zo’n gerechtje dat van mij permanent in het weekmenu zou mogen. Nu ja, als ik geen foodblog had en ‘verplicht’ was om steeds nieuwe dingen te maken dan.
Door de mascarpone in de saus is dit receptje iets calorierijker dan dat je van mij gewoon bent. In principe kan je die wel weglaten, maar hij maakt de saus eigenlijk echt lekkerder!
Wist je trouwens dat je mascarpone gewoon kan invriezen en daarna in bevroren vorm weer gebruiken? Dat gaat uiteraard niet in desserts, maar je kan hem bijvoorbeeld wel gewoon laten smelten in een saus.



Wat heb je nodig (2 personen)? 160-180 pasta, bv. spaghetti 1 kipfilet1 grote ui2 teentjes knoflook200 g verse spinazie2 tomaten1 klein potje tomatenpuree150 ml tomatenpassata, bv. Tomato Frito2 el mascarpone (of Griekse yoghurt)1…

Recept Puur genieten: kip met appels en walnoten

Eentje van Pascale Naessens aangepast op z’n aMuse Rouges. Gewoonlijk deel ik het recept letterlijk zoals het in het kookboek staat en schrijf ik mijn aanpassingen er cursief bij, maar omdat ik nu best wel veel anders heb gedaan, zou dat een rommeltje worden. Je krijgt dus enkel mijn aangepaste versie (die trouwens super lekker is), en als je dat niet goed genoeg vindt, moet je het boek maar kopen, hé!


Wat heb je nodig (2 personen)? 2 kipfilets2 zoete appels, type JonagoldHandjevol gepelde walnoten1 kl komijnpoeder1 kl kaneelpoederPeper & zoutOlijfolie 2 stronkjes witloof1 el mayonaiseCitroensapPeper & zout 6-8 kleine (!) aardappeltjesGrof zeezoutOlijfolieWat moet je doen?
1.Verwarm de oven voor op 180 °C, hetelucht. Zorg er wel voor dat er geen los bakpapier in de oven ligt. Dat kan omhoog vliegen en vuur vatten.
2.Leg de kipfilets in een ovenschaal. Was de appels, snijd ze in kwarten en haal het klokhuis eruit. Snijd elk kwartje nog eens doormidden. Leg de appelpartjes bij de kip.…