Doorgaan naar hoofdcontent

Veggie preparé/martino #DZV2015

Dit is een deel van de reden waarom ik deelneem aan DZV: veggie pareltjes ontdekken. En het hoeft zeker niet altijd spectaculair te zijn. Neem nu deze veggie preparé. Door enkele alledaagse ingrediënten samen te voegen, bekom je iets heel nieuws. Iets wat je redt van het eeuwige bo’ke-met-choco-of-confituur.


Wat heb je nodig?
  • 1 blik kikkererwten
  • 3 grote wortels
  • 1 kl harissa
  • 1 el mosterd
  • 2 el ketchup
  • 1 (rode) ui
  • Enkele augurken, naar smaak
  • ½ citroen
  • 2 el olijfolie
  • Zout
Wat moet je doen?

1. Schil de wortels, snijd ze in stukken en kook ze gaar. Giet ze daarna af en koel ze onder de koude kraan.

2. Spoel de kikkererwten af onder de kraan en laat ze uitlekken.

3. Doe de kikkererwten en de wortels in de blender. Voeg de olijfolie, harissa, mosterd, ketchup en het citroensap toe. Maal het geheel fijn. Kruid de veggie preparé af met zout.

4. Pel de ui en snipper hem fijn. Snijd de augurken in blokjes. Meng die onder de preparé.

Klaar!

Wat eet jij meestal ’s middags wanneer het veggie moet zijn?

Reacties

  1. Hmm, dit ga ik eens uitproberen. Smaakt het eerder naar préparé of eerder naar martino? Dat laatste eet ik minder graag, maar misschien kan ik in dit recept dan gewoon minder augurken en evt. maar een beetje ketchup en moster doen?

    Als ik veggie eet 's middags, eet ik eigenlijk veel vaker een slaatje ofzo. Als broodbeleg kies ik meestal voor humus en kaas (jarenlang lustte ik enkel jonge kaas, dus er gaat nu wel een wereld open).

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het smaakt echt wel eerder naar martino, maar dat ligt aan de ui, augurk, ketchup en mosterd. Je kan die vier ingrediënten gewoon weglaten, maar zelf vond ik het dan wat saai/eentonig smaken. :-)

      Verwijderen
  2. Woehoe! Kan niet wachten om dat eens uit te proberen. Ik vind het broodbeleg het lastigste aan dagen zonder vlees, dus dit zou echt een winner kunnen zijn!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat vind ik zelf ook! Zeker aangezien ik geen kaas lust en eigenlijk ook nooit confituur of choco eet op brood/crackers. :-)

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Wraps met aspergesla

Dit was voor ons het laatste aspergegerecht van dit seizoen. En weer eens eentje anders dan anders. Erg geschikt voor een warme zomerdag. Geniet er nog van!

Wat heb je nodig (2 personen)? 4 wraps½ pak (250 g) witte asperges½ komkommer200 g hesp3 eieren2 el mayonaise2 el Griekse yoghurtPeterselie, vers of diepvriesPeper & zoutWat moet je doen?
1. Kook de eieren hard in 10 minuten. Laat ze daarna afkoelen in koud water.
2. Schil de asperges en snijd ze in plakjes van ongeveer een centimeter dik. Kook de aspergeplakjes beetgaar in 2 minuten. Laat ze daarna afkoelen.
3. Pel de eieren en plet ze met een vork. Snijd de hesp in plakjes en de komkommer in kleine blokjes.
4. Meng de mayonaise en de Griekse yoghurt in een grote kom. Roer de asperges, komkommer, eieren en hesp eronder en werk af met (verse) peterselie, peper en zout.
5. Verwarm de wraps in een pan. Schep er wat van de aspergesla op. Rol de wraps op en snijd ze doormidden.