Nogal
wat mensen hebben een tekort aan vitamine D. En eigenlijk is hét ‘recept’ om
dat op te lossen heel simpel: maak elke dag een wandeling. De zon is in
principe het enige wat je nodig hebt voor voldoende D-vitamientjes.
Maar ook sommige voedingsmiddelen kunnen helpen. Voornamelijk vette vis, maar gelukkig voor de DZV'ers en fulltime vegetariërs onder ons kunnen ook groentjes die zonnestralen hebben opgenomen hun steentje bijdragen. Omdat champignons als kleine sponsjes werken, zijn zij misschien wel het beste idee.
Maar ook sommige voedingsmiddelen kunnen helpen. Voornamelijk vette vis, maar gelukkig voor de DZV'ers en fulltime vegetariërs onder ons kunnen ook groentjes die zonnestralen hebben opgenomen hun steentje bijdragen. Omdat champignons als kleine sponsjes werken, zijn zij misschien wel het beste idee.
Dit is een recept voor een
bijgerecht. Wij aten het met ovenkroketjes en Quorn. Al zouden deze champignons
ook heel lekker zijn gewoon met pasta.
Wat heb je nodig (bijgerecht voor 2 personen)?
- Bron van vitamine D: 500 g champignons
- 1 teentje knoflook
- 1 el tomatenpuree
- 1 potje (2,5 dl) zure room
- Verse peterselie
- ½ kl gerookt paprikapoeder (Pimentón de la Vera)
- Peper & zout
- Bakboter
- Optioneel: scheutje cognac
Wat moet je doen?
1.
Maak de champignons proper met wat keukenpapier. Snijd de hele grote exemplaren
in vier, de kleinere in twee en laat de hele kleine heel. Bak ze bruin in wat
bakboter.
2.
Pel de knoflook en snijd het teentje heel fijn of plet het. Doe het bij de
champignons.
3.
Blus de pan af met een scheutje cognac als je dat gebruikt. Laat de pan droog koken
en voeg dan het gerookt paprikapoeder en de tomatenpuree toe.
4.
Roer de zure room eronder en kruid het geheel met peper, zout en flink wat
verse peterselie.
Serveer als bijgerecht of met pasta.
Reacties
Een reactie posten