Doorgaan naar hoofdcontent

Weekmenu 12-13: aMuse Rouge maakte de lekkerste woksaus #DZV


Vorige week deelde ik geen weekmenu omdat ik toen niet zo heel veel had gekookt. Vandaag dus weer wat extra fotootjes in een overzicht van twee weken. Nog steeds helemaal veggie natuurlijk. Cheat-dagjes heb ik nog niet nodig gehad tijdens DZV? Doe jij ook nog mee?

Auberginetapenade


Tapenade in de maak! Het resultaat zag je al voorbijkomen.

Champignons Stroganoff


Ook het recept voor deze heerlijke champignonnetjes kreeg je al. En de D-vitamientjes zaten er gratis bij. Wij aten ze met ovenkroketjes en een ‘steak’ van Quorn (verkrijgbaar bij Carrefour). Aanrader!

Veggie pizza’sIk maakte twee anders-dan-anders pizza’s met wat nog in de ijskast lag. Soms zijn restjesdagen favoriet! De pizza’s waren trouwens zo vullend dat er genoeg over was voor een luxelunch de volgende dag.

Gratin van zoete aardappel


Tijd om nog eens uit een kookboek te koken. Ik word steeds meer fan van zoete aardappel. Ga jij ’t gerechtje ook eens proberen?

De beste veggie spaghetti bolognaise


Ik kon het niet laten en maakte nog eens een pot van de beste veggiespaghettisaus. Deze keer liet ik de prei weg en voegde ik wat selder en paprika toe. Nommm!

Patatjes met boontjes en veggie burger


Het verhaal achter deze foto deelde ik vorige week al. Ik vond het namelijk wel eenhele eigen blogpost waard…

Wok met mangosaus


O! Het beste (nieuwe) gerecht dat ik deze week maakte! Het recept komt er deze week nog aan.

Project Pinterest…


Eindigen doe ik deze keer met een minimysterie. Wat dit precies is, ontdek je vrijdag in een nieuw rubriekje op aMuse Rouge: Project Pinterest.

Wat is het lekkerste dat jij de afgelopen week at?

Reacties

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Libelle Lekker! foodbloggers-wedstrijd: hapje in een glaasje

Ik ben bij de laatste tien in de wedstrijd!!! De laatste tien! 10! Zo, dat moest er even uit.
Oké, wacht, het is nog niet helemaal uit mijn systeem. Echt waar: er zijn nog maar tien bloggers die Libelle Lekker! ervan trachten te overtuigen dat zij de meest inspirerende en gepassioneerde foodblogger van Vlaanderen zijn, EN IK BEN ER EENTJE VAN!
Nu, ik doe ook effectief alles met passie, en ik ben heel blij dat ik dat blijkbaar ook zo kan overbrengen. Ik ben nooit zomaar enthousiast, ik ben jumping up and down-enthousiast. En vandaag sta ik te springen om je mijn derde gerechtje voor de wedstrijd te tonen: een hapje in een glaasje, want dat was de opdracht.
Zoals steeds, blijf ik trouw aan mijn eigen kookstijl: met een beperkt aantal ingrediënten die je makkelijk vindt een eenvoudige bereiding maken waar je zonder schuldgevoel van kan smullen. De verrassing zit hem bij mij vaak in de combinatie, en dat is hier niet anders. Verder is het hapje helemaal veggie, wat dan weer niet zo verrassen…