Doorgaan naar hoofdcontent

Weekmenu 12-13: aMuse Rouge maakte de lekkerste woksaus #DZV


Vorige week deelde ik geen weekmenu omdat ik toen niet zo heel veel had gekookt. Vandaag dus weer wat extra fotootjes in een overzicht van twee weken. Nog steeds helemaal veggie natuurlijk. Cheat-dagjes heb ik nog niet nodig gehad tijdens DZV? Doe jij ook nog mee?

Auberginetapenade


Tapenade in de maak! Het resultaat zag je al voorbijkomen.

Champignons Stroganoff


Ook het recept voor deze heerlijke champignonnetjes kreeg je al. En de D-vitamientjes zaten er gratis bij. Wij aten ze met ovenkroketjes en een ‘steak’ van Quorn (verkrijgbaar bij Carrefour). Aanrader!

Veggie pizza’s



Ik maakte twee anders-dan-anders pizza’s met wat nog in de ijskast lag. Soms zijn restjesdagen favoriet! De pizza’s waren trouwens zo vullend dat er genoeg over was voor een luxelunch de volgende dag.

Gratin van zoete aardappel


Tijd om nog eens uit een kookboek te koken. Ik word steeds meer fan van zoete aardappel. Ga jij ’t gerechtje ook eens proberen?

De beste veggie spaghetti bolognaise


Ik kon het niet laten en maakte nog eens een pot van de beste veggiespaghettisaus. Deze keer liet ik de prei weg en voegde ik wat selder en paprika toe. Nommm!

Patatjes met boontjes en veggie burger


Het verhaal achter deze foto deelde ik vorige week al. Ik vond het namelijk wel eenhele eigen blogpost waard…

Wok met mangosaus


O! Het beste (nieuwe) gerecht dat ik deze week maakte! Het recept komt er deze week nog aan.

Project Pinterest…


Eindigen doe ik deze keer met een minimysterie. Wat dit precies is, ontdek je vrijdag in een nieuw rubriekje op aMuse Rouge: Project Pinterest.

Wat is het lekkerste dat jij de afgelopen week at?

Reacties

Populaire posts van deze blog

Kalkoenstoofvlees met kriekbier

Dit maakte ik met kerst bij m’n mama, maar ik vergat het simpelweg te bloggen. Aangezien volgende week de Vasten beginnen (wat voor mij betekent: Dagen Zonder Vlees), krijg je het receptje nu nog van mij. Je hebt nog een week de tijd om dit te maken. Ren maar snel naar de winkel, want het is de moeite! Stoofvlees maak je meestal niet voor twee, hé. Dit recept is voor een hele pot, genoeg voor zes personen. Of voor meerdere dagen met minder personen. Wat heb je nodig (6 personen)? 1,2 kg kalkoenstoofvlees 6 rode uien 6 teentjes knoflook 3 el lichte cassonade ( Kinnekessuiker .) 6 el rode wijnazijn 4 el maïzena 2 x 25 cl kriekbier 500 ml kippenbouillon 3 sneetjes peperkoek Mosterd 3 takjes verse tijm 3 blaadjes verse of gedroogde laurier Stoofvleeskruiden Peper & zout Bakboter Wat moet je doen? 1. Smelt een klont bakboter in een stoofpot en bak er het kalkoenstoofvlees in aan. Zorg ervoor dat het vlees niet op elkaar ligt, anders stooft het in

Kerstrecept: Varkenshaasje met druivensaus

Koken in een andere keuken dan de mijne, ik doe dat niet zo graag. Je weet niets staan. Je kan je eigen vertrouwde gerief niet gebruiken. En het ergst van al: je moet koken op een vreemd vuur. Soms heb je echter geen keuze. Op kerstavond bij de familie van je lief bijvoorbeeld. Normaal ben ik zen in de keuken, maar het kerstmaal – nu ja, het kersthoofdgerecht – voor zeven man bereiden op een vreemd vuur, dat bezorgt mij toch een beetje zenuwen. Zeker als het zo’n vuur is zonder vuur, een inductiekookplaat. *insert evil music* Ik zie graag een vlam. Ik heb voeling met een vlam. Ik weet precies hoe groot mijn vlam moet zijn om witloof te stoven. Bijvoorbeeld. Wat ik echter niet weet, is welke nummer ik daarvoor moet kiezen. Het witloof dat mijn kerstgerecht vergezelde, was dan ook niet hoe ik het wilde hebben. Ik hou van stronkjes die intact blijven, mooi gekarameliseerd zijn en hier en daar een bruin kleurtje hebben. Zeker op kerstavond. Maar Merlot zegt dat ik moet stoppen

Review kookboek Gino’s Pasta – Gino D’Acampo

Wanneer deze review online komt, zit ik nog onder de zuiderse zon te genieten van het beste wat Italië te bieden heeft. Daarom vond ik het wel toepasselijk om deze keer mijn favoriete Italiaanse kookboek te reviewen. Een boek vol pasta’s, mijn nummer één favoriete gerecht! Ik kocht Gino’s Pasta in 2011 op de Boekenbeurs. Toen ik het toonde aan vrienden en familie dachten ze allemaal dat ik het voor de looks van de schrijver had gekocht. Heel eerlijk? Neen! Hij doet mij zelfs niets eens iets. Ik vermeld dit er maar bij zodat je weet dat mijn lovende woorden helemaal niets met den Gino te maken hebben. Dit is gewoon één van die zeldzame kookboeken waaruit je letterlijk àlles zou willen maken. Indeling & inhoud Zoals wel meer kookboeken, begint ook dit met een korte inleiding van de auteur. Daarna volgen enkele bladzijden geschreven door voedingsdeskundige Juliette Kellow. Zij legt uit waarom pasta best past binnen een evenwichtig eetpatroon. Veel mensen hebben schri