Ik was het ondertussen zo gewoon om
vegetariër te zijn dat ik afgelopen zaterdagavond (de laatste dag van DZV) zo’n
uur na het avondeten opeens besefte dat onze laatste ‘verplichte’ vegetarische
maaltijd er alweer op zat.
Ik heb geen enkele dag gezondigd en
bespaarde dus 506 m² op m’n ecologische voetafdruk. Dat komt overeen met 460
baden of 690 km autorijden. M’n vriend at 13 van de 46 dagen vlees (buiten de
deur). Hij bespaarde 363 m². Samen met de andere leden van m’n groepje spaarden
we een mooi rond getal bij elkaar: 2.222 m². Dankjewel Haaike, Renilde, Sabrina
en Sofie!
Ik kan in alle eerlijkheid zeggen dat ik
niets heb gemist. Ik heb ontzettend lekker gegeten en van gebrek aan inspiratie
had ik absoluut geen last. Fulltime vegetariër word ik niet. Ik vind dat lastig
met een foodblog… Bovendien is het
niet omdat ik in principe geen vlees of vis mis dat ik er niet af en toe van wil
kunnen genieten, vooral van kip en vis dan. Het blijft hier dus een mooie mix,
met de balans iets meer richting veggie.
Kijk mee naar mijn DZV!
Rigatoni met
mascarpone en walnoten
Spaghettifrittata
Lady-en-de-Vagebondspaghetti
met veggie ballen
Salade met avocado
Chinese tomatensoep
(zonder kip)
Nasi
Bruschettabroodjes
Champignonburgers met
broccolipuree
Pasta pesto
Chili sin carne met zoete aardappel
Omelet met
mascarpone
Snelle vega
spaghetti
Pizza met broccoli
en prei
Pizza met witloof
en mascarpone
GVP: groente (boontjes)
– vlees (veggie hamburger) – patatjes
Lasagne met
spinazie en ricotta
Champignonburgers
Gezonde(re)
chocomousse
Rijstwafels met
pindakaas
Harira
Quesidillas
Wauw, geweldig overzichtje! Het is nog maar ochtend, maar ik krijg nu al honger! :-)
BeantwoordenVerwijderenHihi, bedankt! Ook 's ochtends moet je eten, hé. ;-)
VerwijderenZo'n mooie foto's! En de prachtige kommetjes van met Kerst doen goed dienst hé! Ik krijg honger als ik naar je foto's kijk!
BeantwoordenVerwijderenThanks! Over m'n fotografie 'skills' voel ik me vaak nog heel onzeker, dus ik ben heel blij met je complimentje. En die kommetjes waren inderdaad echt een supercadeau!
VerwijderenNiet onzeker zijn. Absoluut niet nodig!
VerwijderenMmm, lekkere 40 dagen! De kokos-spinaziepasta staat vandaag op het menu, ik ben benieuwd :-)
BeantwoordenVerwijderenWat ligt er nog op die pizza met mascarpone en witloof? Klinkt namelijk superlekker (en vrij gelijkaardig aan een witlooftaart die ik regelmatig maak)!
Wel, je moet eerst het witloof stoven, eventueel laten karamelliseren met wat suiker (ik heb dat gedaan, maar ik weet dat niet iedereen fan is van zoetigheid in hoofdgerechten), en besprenkelen met wat citroensap.
VerwijderenDan neem je een kant-en-klare pizzaboden die je bestrijkt met mascarpone en kruidt met peper & zout. Daarop leg je 't gestoofd witloof en wat stukjes zongedroogde tomaat.
15-20 minuutjes in de heteluchtoven op 220°.
Gisteren al uitgeprobeerd en goedgekeurd! Johan ging voor een versie met witloof en gerookte zalm; ik hield het bij witloof met zongedroogde tomaat (die ik achteraf bekeken niet herkend had omdat ze door het opwarmen nog donker wordt :-)
VerwijderenBedankt!