Doorgaan naar hoofdcontent

40 Foto’s Zonder Vlees #DZV2015

Ik was het ondertussen zo gewoon om vegetariër te zijn dat ik afgelopen zaterdagavond (de laatste dag van DZV) zo’n uur na het avondeten opeens besefte dat onze laatste ‘verplichte’ vegetarische maaltijd er alweer op zat.

Ik heb geen enkele dag gezondigd en bespaarde dus 506 m² op m’n ecologische voetafdruk. Dat komt overeen met 460 baden of 690 km autorijden. M’n vriend at 13 van de 46 dagen vlees (buiten de deur). Hij bespaarde 363 m². Samen met de andere leden van m’n groepje spaarden we een mooi rond getal bij elkaar: 2.222 m². Dankjewel Haaike, Renilde, Sabrina en Sofie!

Ik kan in alle eerlijkheid zeggen dat ik niets heb gemist. Ik heb ontzettend lekker gegeten en van gebrek aan inspiratie had ik absoluut geen last. Fulltime vegetariër word ik niet. Ik vind dat lastig met een foodblog… Bovendien is het niet omdat ik in principe geen vlees of vis mis dat ik er niet af en toe van wil kunnen genieten, vooral van kip en vis dan. Het blijft hier dus een mooie mix, met de balans iets meer richting veggie.

Kijk mee naar mijn DZV!



 Linzensoep


 De beste veggie spaghetti bolognaise


Rigatoni met mascarpone en walnoten


Tarte tatin van sjalot en tomaat




Spaghettifrittata


Lady-en-de-Vagebondspaghetti met veggie ballen


Salade met avocado




Chinese tomatensoep (zonder kip)


Nasi








Bruschettabroodjes




 Noedels met aubergine en mango




Champignonburgers met broccolipuree


Pasta pesto 


Chili sin carne met zoete aardappel


Omelet met mascarpone


Snelle vega spaghetti






Pizza met broccoli en prei


Pizza met witloof en mascarpone






GVP: groente (boontjes) – vlees (veggie hamburger) – patatjes 






Lasagne met spinazie en ricotta




Champignonburgers


Gezonde(re) chocomousse


Rijstwafels met pindakaas


Harira


Quesidillas

Reacties

  1. Wauw, geweldig overzichtje! Het is nog maar ochtend, maar ik krijg nu al honger! :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hihi, bedankt! Ook 's ochtends moet je eten, hé. ;-)

      Verwijderen
  2. Zo'n mooie foto's! En de prachtige kommetjes van met Kerst doen goed dienst hé! Ik krijg honger als ik naar je foto's kijk!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Thanks! Over m'n fotografie 'skills' voel ik me vaak nog heel onzeker, dus ik ben heel blij met je complimentje. En die kommetjes waren inderdaad echt een supercadeau!

      Verwijderen
    2. Niet onzeker zijn. Absoluut niet nodig!

      Verwijderen
  3. Mmm, lekkere 40 dagen! De kokos-spinaziepasta staat vandaag op het menu, ik ben benieuwd :-)
    Wat ligt er nog op die pizza met mascarpone en witloof? Klinkt namelijk superlekker (en vrij gelijkaardig aan een witlooftaart die ik regelmatig maak)!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wel, je moet eerst het witloof stoven, eventueel laten karamelliseren met wat suiker (ik heb dat gedaan, maar ik weet dat niet iedereen fan is van zoetigheid in hoofdgerechten), en besprenkelen met wat citroensap.

      Dan neem je een kant-en-klare pizzaboden die je bestrijkt met mascarpone en kruidt met peper & zout. Daarop leg je 't gestoofd witloof en wat stukjes zongedroogde tomaat.

      15-20 minuutjes in de heteluchtoven op 220°.

      Verwijderen
    2. Gisteren al uitgeprobeerd en goedgekeurd! Johan ging voor een versie met witloof en gerookte zalm; ik hield het bij witloof met zongedroogde tomaat (die ik achteraf bekeken niet herkend had omdat ze door het opwarmen nog donker wordt :-)
      Bedankt!

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Wraps met aspergesla

Dit was voor ons het laatste aspergegerecht van dit seizoen. En weer eens eentje anders dan anders. Erg geschikt voor een warme zomerdag. Geniet er nog van!

Wat heb je nodig (2 personen)? 4 wraps½ pak (250 g) witte asperges½ komkommer200 g hesp3 eieren2 el mayonaise2 el Griekse yoghurtPeterselie, vers of diepvriesPeper & zoutWat moet je doen?
1. Kook de eieren hard in 10 minuten. Laat ze daarna afkoelen in koud water.
2. Schil de asperges en snijd ze in plakjes van ongeveer een centimeter dik. Kook de aspergeplakjes beetgaar in 2 minuten. Laat ze daarna afkoelen.
3. Pel de eieren en plet ze met een vork. Snijd de hesp in plakjes en de komkommer in kleine blokjes.
4. Meng de mayonaise en de Griekse yoghurt in een grote kom. Roer de asperges, komkommer, eieren en hesp eronder en werk af met (verse) peterselie, peper en zout.
5. Verwarm de wraps in een pan. Schep er wat van de aspergesla op. Rol de wraps op en snijd ze doormidden.