Doorgaan naar hoofdcontent

Bloemkool-pastasalade

Een lekker makkelijk lentegerechtje, een beetje naar het idee van een goedgevulde vleessalade.

Wat heb je nodig (2 personen)?
 • 125 g kleine pasta, bv. penne, spirelli, farfalle
 • ½ bloemkool
 • 1 wortel
 • 2 lente-uitjes
 • 4 grote augurken
 • 2 eieren
 • 200 g hesp
 • Zout
Dressing
 • 1 ei
 • 1 el mosterd
 • 1 dl maïsolie
 • 2 el natuuryoghurt
 • Handvol verse of diepvriespeterselie
 • Peper & zout

Wat moet je doen?

1. Kook de pasta beetgaar in ruim gezouten water. Prik een gaatje in de twee eitjes en leg ze er tien minuten voor het einde van de kooktijd van de pasta bij. Verdeel de halve bloemkool in fijne roosjes en snijd de steel in kleine blokjes, en voeg die 5 minuten voor het einde van de kooktijd van de pasta toe. Giet de pasta, de eieren en de bloemkool af wanneer ze gaar zijn en koel ze onder stromend water.

2. Schil de wortel en rasp hem. Ik doe dat tegenwoordig altijd in de blender omdat ik een rasp een vrij gevaarlijk werktuig vind. Het zijn dan wel niet echt ‘geraspte worteltjes’, eerder kleine stukjes wortel, maar dat geeft niet echt, vind ik.

3. Snijd de lente-uitjes fijn. Doe hetzelfde met de augurken. Pel de eieren en plet ze met een vork. Snijd de hesp in stukjes.

4. Doe alles in een grote kom en maak de dressing: doe het ei en de mosterd in een smalle maatbeker en mix met de staafmixer. Voeg, terwijl je blijft mixen, in een dun straaltje de maïsolie toe tot wanneer je mayonaise voldoende dik is. Voeg dan de yoghurt toe en kruid de dressing met flink wat peper, zout en peterselie.

5. Meng de dressing onder de rest (niet alles in één keer, misschien is het wat te veel) en dien de pastasalade op.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Libelle Lekker! foodbloggers-wedstrijd: hapje in een glaasje

Ik ben bij de laatste tien in de wedstrijd!!! De laatste tien! 10! Zo, dat moest er even uit.
Oké, wacht, het is nog niet helemaal uit mijn systeem. Echt waar: er zijn nog maar tien bloggers die Libelle Lekker! ervan trachten te overtuigen dat zij de meest inspirerende en gepassioneerde foodblogger van Vlaanderen zijn, EN IK BEN ER EENTJE VAN!
Nu, ik doe ook effectief alles met passie, en ik ben heel blij dat ik dat blijkbaar ook zo kan overbrengen. Ik ben nooit zomaar enthousiast, ik ben jumping up and down-enthousiast. En vandaag sta ik te springen om je mijn derde gerechtje voor de wedstrijd te tonen: een hapje in een glaasje, want dat was de opdracht.
Zoals steeds, blijf ik trouw aan mijn eigen kookstijl: met een beperkt aantal ingrediënten die je makkelijk vindt een eenvoudige bereiding maken waar je zonder schuldgevoel van kan smullen. De verrassing zit hem bij mij vaak in de combinatie, en dat is hier niet anders. Verder is het hapje helemaal veggie, wat dan weer niet zo verrassen…