Een lekker makkelijk
lentegerechtje, een beetje naar het idee van een goedgevulde vleessalade.
Wat heb je nodig (2 personen)?
- 125 g kleine pasta, bv. penne, spirelli, farfalle
- ½ bloemkool
- 1 wortel
- 2 lente-uitjes
- 4 grote augurken
- 2 eieren
- 200 g hesp
- Zout
Dressing
- 1 ei
- 1 el mosterd
- 1 dl maïsolie
- 2 el natuuryoghurt
- Handvol verse of diepvriespeterselie
- Peper & zout
Wat moet je doen?
1.
Kook de pasta beetgaar in ruim gezouten water. Prik een gaatje in de twee
eitjes en leg ze er tien minuten voor het einde van de kooktijd van de pasta
bij. Verdeel de halve bloemkool in fijne roosjes en snijd de steel in kleine
blokjes, en voeg die 5 minuten voor het einde van de kooktijd van de pasta toe.
Giet de pasta, de eieren en de bloemkool af wanneer ze gaar zijn en koel ze
onder stromend water.
2.
Schil de wortel en rasp hem. Ik doe dat tegenwoordig altijd in de blender omdat
ik een rasp een vrij gevaarlijk werktuig vind. Het zijn dan wel niet echt
‘geraspte worteltjes’, eerder kleine stukjes wortel, maar dat geeft niet echt,
vind ik.
3.
Snijd de lente-uitjes fijn. Doe hetzelfde met de augurken. Pel de eieren en
plet ze met een vork. Snijd de hesp in stukjes.
4.
Doe alles in een grote kom en maak de dressing: doe het ei en de mosterd in een
smalle maatbeker en mix met de staafmixer. Voeg, terwijl je blijft mixen, in
een dun straaltje de maïsolie toe tot wanneer je mayonaise voldoende dik is.
Voeg dan de yoghurt toe en kruid de dressing met flink wat peper, zout en
peterselie.
5.
Meng de dressing onder de rest (niet alles in één keer, misschien is het wat te
veel) en dien de pastasalade op.
Reacties
Een reactie posten