Doorgaan naar hoofdcontent

Een weekmenu voor u {1}

Ik kom nooit ongewapend een supermarkt binnen… Ik maak àltijd een lijstje op basis van een weekmenu. Wanneer ik dat vertel aan vriendinnen, is hun eerste reactie altijd: ‘maar daar kruipt toch KEIveel tijd in?!’ Ja, maar die tijd levert dan ook wat op. Je spaart naar mijn idee heel wat centjes en stress uit wanneer je werkt met een weekmenu. Je moet je maar één keer per week de vraag stellen ‘wat eten we?’ En in je koelkast ligt niets wat uiteindelijk geen bestemming krijgt.

Nu, ikzelf doe niets liever dan bedenken wat we die week gaan eten, maar ik begrijp heel goed dat dat niet voor iedereen geldt. Daarom kwam ik op het idee om het werk voor jou te doen. Af en toe zal ik op aMuse Rouge een suggestie voor een weekmenu voor twee personen plaatsen, met linkjes naar de recepten én met kant-en-klare printbare boodschappenlijstjes. Leuk voor mij, handig voor jou!

Ik zorg ervoor dat je weekmenu gevarieerd is en past bij het seizoen. Enkel de boodschappen moet je nog zelf doen.

Omdat ik natuurlijk ook tijdens mijn lunches nog dingen opmaak, en ik hier enkel suggesties doe voor avondeten, zal je hier en daar wel iets van groentjes te veel hebben. Maar daar kan je natuurlijk altijd soep of een slaatje mee maken, hé. En als je echt ergens geen bestemming voor weet, mag je ’t me altijd vragen via de commentaar.

Dinsdag: Gado gado
Donderdag: Foe Yong Hai
Zaterdag: Colifloroni

Tip: bekijk eerst eens alle recepten. In het recept voor de mangosalsa zeg ik bijvoorbeeld dat je de andere helft van de mango zo kan opeten. Dat kan nu niet omdat je die andere helft twee dagen later nog nodig hebt.



Reacties

  1. Leuk! Ik denk dat ik niet per se het hele weekmenu ga overnemen, maar ik haal er sowieso heel veel inspiratie uit (alleen al omdat het deels recepten zijn van voor ik je volgde)!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. :-)

      Fijn dat je 't leuk vindt. Ik moet nog een beetje bekijken of het een blijvertje is. Er kruipt echt veel meer tijd in dan je zou denken, dus het kan helaas sowieso niets wekelijks worden.

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Libelle Lekker! foodbloggers-wedstrijd: hapje in een glaasje

Ik ben bij de laatste tien in de wedstrijd!!! De laatste tien! 10! Zo, dat moest er even uit.
Oké, wacht, het is nog niet helemaal uit mijn systeem. Echt waar: er zijn nog maar tien bloggers die Libelle Lekker! ervan trachten te overtuigen dat zij de meest inspirerende en gepassioneerde foodblogger van Vlaanderen zijn, EN IK BEN ER EENTJE VAN!
Nu, ik doe ook effectief alles met passie, en ik ben heel blij dat ik dat blijkbaar ook zo kan overbrengen. Ik ben nooit zomaar enthousiast, ik ben jumping up and down-enthousiast. En vandaag sta ik te springen om je mijn derde gerechtje voor de wedstrijd te tonen: een hapje in een glaasje, want dat was de opdracht.
Zoals steeds, blijf ik trouw aan mijn eigen kookstijl: met een beperkt aantal ingrediënten die je makkelijk vindt een eenvoudige bereiding maken waar je zonder schuldgevoel van kan smullen. De verrassing zit hem bij mij vaak in de combinatie, en dat is hier niet anders. Verder is het hapje helemaal veggie, wat dan weer niet zo verrassen…