Doorgaan naar hoofdcontent

Een weekmenu voor u {1}

Ik kom nooit ongewapend een supermarkt binnen… Ik maak àltijd een lijstje op basis van een weekmenu. Wanneer ik dat vertel aan vriendinnen, is hun eerste reactie altijd: ‘maar daar kruipt toch KEIveel tijd in?!’ Ja, maar die tijd levert dan ook wat op. Je spaart naar mijn idee heel wat centjes en stress uit wanneer je werkt met een weekmenu. Je moet je maar één keer per week de vraag stellen ‘wat eten we?’ En in je koelkast ligt niets wat uiteindelijk geen bestemming krijgt.

Nu, ikzelf doe niets liever dan bedenken wat we die week gaan eten, maar ik begrijp heel goed dat dat niet voor iedereen geldt. Daarom kwam ik op het idee om het werk voor jou te doen. Af en toe zal ik op aMuse Rouge een suggestie voor een weekmenu voor twee personen plaatsen, met linkjes naar de recepten én met kant-en-klare printbare boodschappenlijstjes. Leuk voor mij, handig voor jou!

Ik zorg ervoor dat je weekmenu gevarieerd is en past bij het seizoen. Enkel de boodschappen moet je nog zelf doen.

Omdat ik natuurlijk ook tijdens mijn lunches nog dingen opmaak, en ik hier enkel suggesties doe voor avondeten, zal je hier en daar wel iets van groentjes te veel hebben. Maar daar kan je natuurlijk altijd soep of een slaatje mee maken, hé. En als je echt ergens geen bestemming voor weet, mag je ’t me altijd vragen via de commentaar.

Dinsdag: Gado gado
Donderdag: Foe Yong Hai
Zaterdag: Colifloroni

Tip: bekijk eerst eens alle recepten. In het recept voor de mangosalsa zeg ik bijvoorbeeld dat je de andere helft van de mango zo kan opeten. Dat kan nu niet omdat je die andere helft twee dagen later nog nodig hebt.



Reacties

  1. Leuk! Ik denk dat ik niet per se het hele weekmenu ga overnemen, maar ik haal er sowieso heel veel inspiratie uit (alleen al omdat het deels recepten zijn van voor ik je volgde)!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. :-)

      Fijn dat je 't leuk vindt. Ik moet nog een beetje bekijken of het een blijvertje is. Er kruipt echt veel meer tijd in dan je zou denken, dus het kan helaas sowieso niets wekelijks worden.

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Wraps met aspergesla

Dit was voor ons het laatste aspergegerecht van dit seizoen. En weer eens eentje anders dan anders. Erg geschikt voor een warme zomerdag. Geniet er nog van!

Wat heb je nodig (2 personen)? 4 wraps½ pak (250 g) witte asperges½ komkommer200 g hesp3 eieren2 el mayonaise2 el Griekse yoghurtPeterselie, vers of diepvriesPeper & zoutWat moet je doen?
1. Kook de eieren hard in 10 minuten. Laat ze daarna afkoelen in koud water.
2. Schil de asperges en snijd ze in plakjes van ongeveer een centimeter dik. Kook de aspergeplakjes beetgaar in 2 minuten. Laat ze daarna afkoelen.
3. Pel de eieren en plet ze met een vork. Snijd de hesp in plakjes en de komkommer in kleine blokjes.
4. Meng de mayonaise en de Griekse yoghurt in een grote kom. Roer de asperges, komkommer, eieren en hesp eronder en werk af met (verse) peterselie, peper en zout.
5. Verwarm de wraps in een pan. Schep er wat van de aspergesla op. Rol de wraps op en snijd ze doormidden.