Ik houd van dikke soepen!
Tijdens de Dagen Zonder Vlees heb ik vaak rode linzensoep gegeten. Maar
aangezien ik voor rode linzen speciaal naar een andere winkel moet, een winkel
die momenteel bovendien moeilijk bereikbaar is nu de Ring in Lier gedeeltelijk
open ligt, heb ik met deze kikkererwtensoep een veel praktischer alternatief
gevonden!
Kruidig, vullend, gezond en
verwarmend! Meer heb ik niet nodig als lunch, hoor.
Wat heb je nodig?
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 bokalen (of blikken) kikkererwten
- 2 dikke wortelen
- 1,5 l groentebouillon, bv. 1,5 l water + 3 groentebouillonblokjes
- 1 blik kokosmelk
- 1 kl gemberpoeder
- 2 kl currypoeder
- 1 kl kurkuma
- Snuifje cayennepeper (pas op: heet!)
- Zout
- Olie
- Optioneel: verse tomatenblokjes
Wat moet je doen?
1.
Pel de ui en de knoflook. Snijd beide grof en stoof ze aan in wat olie. Schil
de wortelen, snijd ze in dikke plakken en doe ze bij de uien. Giet de
kikkererwten in een vergiet, spoel ze en laat ze uitlekken. Doe ze bij in de
pot.
2.
Voeg de verschillende kruiden toe. Roer alles even om en overgiet dan met de
bouillon. Breng de soep aan de kook en laat ze zo’n 45 minuten pruttelen. Mix
de soep dan en roer er de kokosmelk door.
Lekker met wat verse tomatenblokjes.
Reacties
Een reactie posten