Doorgaan naar hoofdcontent

Project Pinterest {1}: curryworstpasta

Zo’n twee jaar geleden maakte ik een Pinterest-account aan. Ik wilde het lang niet hebben, maar ondertussen kan ik me absoluut niet meer herinneren waarom niet. I’m hooked. Elke avond scroll ik door de Pinterestplaatjes. Ik stop een virtuele duimspijker door alle outfits die ik in m’n kast en alle gerechten die ik op m’n bord zou willen vinden, om vervolgens… niets te doen met al die (p)inspiratie. Zonde!

De outfits kan ik helaas niet in m’n kleerkast doen verschijnen, maar de gerechten kan ik natuurlijk wel op tafelen toveren. En dat ga ik vanaf nu dan ook doen. Als de recepten de moeite zijn, deel ik ze met jou.

Zoals deze ‘curryworstpasta’. Een pasta die smaakt zoals een curryworst spéciale, maar dan zonder de worst en zonder de spéciale-saus. Is het allemaal een beetje vaag? Lees dan verder. En maak het vooral eens. Het is een bizarre sensatie kan ik je vertellen!

Dit recept is trouwens ideaal voor een dag waarop je geen inspiratie hebt, er ook niets in huis is en je al helemaal geen zin hebt om naar de winkel te gaan. Ik durf wedden dat alle ingrediënten gewoon in je ijs- of voorraadkast staan!

O ja, ik zou vooraf wel wat soep eten om toch je portie groentjes binnen te krijgen.


Wat heb je nodig (2 personen)?
  • 2 rode uien
  • 1-2 tl currypoeder, naar smaak
  • ½ tl (gerookt) paprikapoeder
  • 1 tl tomatenpuree
  • 1 el honing
  • 2 el ketchup
  • 2 el balsamicoazijn
  • 2 el zoete sojasaus (ketjap manis)
  • Bakboter
  • 160-180 g spaghetti
  • Zout
Wat moet je doen?

1. Kook de pasta beetgaar in ruim gezouten water (bewaar wat van het kookvocht).

2. Pel de uien en snipper ze fijn. Houd wat van de uisnippers apart voor de afwerking. Bak de rest glazig in de bakboter.

3. Strooi het paprika- en het currypoeder over de glazige uien. Schep ook de tomatenpuree erbij en laat die 30 seconden mee ‘bakken’. Voeg dan de honing en de ketchup toe. Blus het potje af met de balsamicoazijn en de sojasaus.

4. Laat het geheel eventjes inkoken en voeg dan 1 pollepel (scheplepel, soeplepel, hoe je ’t ook wil noemen) van het kookvocht van de pasta toe.

5. Giet de pasta af en meng met de ‘saus’. Werk af met de apart gehouden rode uisnippers.

PS Om me te volgen op Pinterest: klik!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Wraps met aspergesla

Dit was voor ons het laatste aspergegerecht van dit seizoen. En weer eens eentje anders dan anders. Erg geschikt voor een warme zomerdag. Geniet er nog van!

Wat heb je nodig (2 personen)? 4 wraps½ pak (250 g) witte asperges½ komkommer200 g hesp3 eieren2 el mayonaise2 el Griekse yoghurtPeterselie, vers of diepvriesPeper & zoutWat moet je doen?
1. Kook de eieren hard in 10 minuten. Laat ze daarna afkoelen in koud water.
2. Schil de asperges en snijd ze in plakjes van ongeveer een centimeter dik. Kook de aspergeplakjes beetgaar in 2 minuten. Laat ze daarna afkoelen.
3. Pel de eieren en plet ze met een vork. Snijd de hesp in plakjes en de komkommer in kleine blokjes.
4. Meng de mayonaise en de Griekse yoghurt in een grote kom. Roer de asperges, komkommer, eieren en hesp eronder en werk af met (verse) peterselie, peper en zout.
5. Verwarm de wraps in een pan. Schep er wat van de aspergesla op. Rol de wraps op en snijd ze doormidden.