Doorgaan naar hoofdcontent

Project Pinterest {1}: curryworstpasta

Zo’n twee jaar geleden maakte ik een Pinterest-account aan. Ik wilde het lang niet hebben, maar ondertussen kan ik me absoluut niet meer herinneren waarom niet. I’m hooked. Elke avond scroll ik door de Pinterestplaatjes. Ik stop een virtuele duimspijker door alle outfits die ik in m’n kast en alle gerechten die ik op m’n bord zou willen vinden, om vervolgens… niets te doen met al die (p)inspiratie. Zonde!

De outfits kan ik helaas niet in m’n kleerkast doen verschijnen, maar de gerechten kan ik natuurlijk wel op tafelen toveren. En dat ga ik vanaf nu dan ook doen. Als de recepten de moeite zijn, deel ik ze met jou.

Zoals deze ‘curryworstpasta’. Een pasta die smaakt zoals een curryworst spéciale, maar dan zonder de worst en zonder de spéciale-saus. Is het allemaal een beetje vaag? Lees dan verder. En maak het vooral eens. Het is een bizarre sensatie kan ik je vertellen!

Dit recept is trouwens ideaal voor een dag waarop je geen inspiratie hebt, er ook niets in huis is en je al helemaal geen zin hebt om naar de winkel te gaan. Ik durf wedden dat alle ingrediënten gewoon in je ijs- of voorraadkast staan!

O ja, ik zou vooraf wel wat soep eten om toch je portie groentjes binnen te krijgen.


Wat heb je nodig (2 personen)?
  • 2 rode uien
  • 1-2 tl currypoeder, naar smaak
  • ½ tl (gerookt) paprikapoeder
  • 1 tl tomatenpuree
  • 1 el honing
  • 2 el ketchup
  • 2 el balsamicoazijn
  • 2 el zoete sojasaus (ketjap manis)
  • Bakboter
  • 160-180 g spaghetti
  • Zout
Wat moet je doen?

1. Kook de pasta beetgaar in ruim gezouten water (bewaar wat van het kookvocht).

2. Pel de uien en snipper ze fijn. Houd wat van de uisnippers apart voor de afwerking. Bak de rest glazig in de bakboter.

3. Strooi het paprika- en het currypoeder over de glazige uien. Schep ook de tomatenpuree erbij en laat die 30 seconden mee ‘bakken’. Voeg dan de honing en de ketchup toe. Blus het potje af met de balsamicoazijn en de sojasaus.

4. Laat het geheel eventjes inkoken en voeg dan 1 pollepel (scheplepel, soeplepel, hoe je ’t ook wil noemen) van het kookvocht van de pasta toe.

5. Giet de pasta af en meng met de ‘saus’. Werk af met de apart gehouden rode uisnippers.

PS Om me te volgen op Pinterest: klik!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Kalkoenstoofvlees met kriekbier

Dit maakte ik met kerst bij m’n mama, maar ik vergat het simpelweg te bloggen. Aangezien volgende week de Vasten beginnen (wat voor mij betekent: Dagen Zonder Vlees), krijg je het receptje nu nog van mij. Je hebt nog een week de tijd om dit te maken. Ren maar snel naar de winkel, want het is de moeite! Stoofvlees maak je meestal niet voor twee, hé. Dit recept is voor een hele pot, genoeg voor zes personen. Of voor meerdere dagen met minder personen. Wat heb je nodig (6 personen)? 1,2 kg kalkoenstoofvlees 6 rode uien 6 teentjes knoflook 3 el lichte cassonade ( Kinnekessuiker .) 6 el rode wijnazijn 4 el maïzena 2 x 25 cl kriekbier 500 ml kippenbouillon 3 sneetjes peperkoek Mosterd 3 takjes verse tijm 3 blaadjes verse of gedroogde laurier Stoofvleeskruiden Peper & zout Bakboter Wat moet je doen? 1. Smelt een klont bakboter in een stoofpot en bak er het kalkoenstoofvlees in aan. Zorg ervoor dat het vlees niet op elkaar ligt, anders stooft het in

Kerstrecept: Varkenshaasje met druivensaus

Koken in een andere keuken dan de mijne, ik doe dat niet zo graag. Je weet niets staan. Je kan je eigen vertrouwde gerief niet gebruiken. En het ergst van al: je moet koken op een vreemd vuur. Soms heb je echter geen keuze. Op kerstavond bij de familie van je lief bijvoorbeeld. Normaal ben ik zen in de keuken, maar het kerstmaal – nu ja, het kersthoofdgerecht – voor zeven man bereiden op een vreemd vuur, dat bezorgt mij toch een beetje zenuwen. Zeker als het zo’n vuur is zonder vuur, een inductiekookplaat. *insert evil music* Ik zie graag een vlam. Ik heb voeling met een vlam. Ik weet precies hoe groot mijn vlam moet zijn om witloof te stoven. Bijvoorbeeld. Wat ik echter niet weet, is welke nummer ik daarvoor moet kiezen. Het witloof dat mijn kerstgerecht vergezelde, was dan ook niet hoe ik het wilde hebben. Ik hou van stronkjes die intact blijven, mooi gekarameliseerd zijn en hier en daar een bruin kleurtje hebben. Zeker op kerstavond. Maar Merlot zegt dat ik moet stoppen

Review kookboek Gino’s Pasta – Gino D’Acampo

Wanneer deze review online komt, zit ik nog onder de zuiderse zon te genieten van het beste wat Italië te bieden heeft. Daarom vond ik het wel toepasselijk om deze keer mijn favoriete Italiaanse kookboek te reviewen. Een boek vol pasta’s, mijn nummer één favoriete gerecht! Ik kocht Gino’s Pasta in 2011 op de Boekenbeurs. Toen ik het toonde aan vrienden en familie dachten ze allemaal dat ik het voor de looks van de schrijver had gekocht. Heel eerlijk? Neen! Hij doet mij zelfs niets eens iets. Ik vermeld dit er maar bij zodat je weet dat mijn lovende woorden helemaal niets met den Gino te maken hebben. Dit is gewoon één van die zeldzame kookboeken waaruit je letterlijk àlles zou willen maken. Indeling & inhoud Zoals wel meer kookboeken, begint ook dit met een korte inleiding van de auteur. Daarna volgen enkele bladzijden geschreven door voedingsdeskundige Juliette Kellow. Zij legt uit waarom pasta best past binnen een evenwichtig eetpatroon. Veel mensen hebben schri