Op Pinterest kwam ik een
plaatje tegen dat mij naar een recept leidde voor een superlekkere chocomousse
zonder room, eieren of suiker! Een paar aanpassingen later vond ik de
chocomousse perfect om te delen op m’n blog.
Deze chocomousse is
ontzettend vullend. Wij aten hem als vieruurtje, en kregen pas zo’n vijf à zes uur
later opnieuw honger. Misschien dat ik hem de volgende keer dus over drie of vier
potjes ga verdelen…
Wat heb je nodig (2 personen)?
- 100 g dadels, zonder pit
- 1 blik kokosmelk
- 2 el rauw cacaopoeder
- Afwerking: pure chocolade
Wat moet je doen?
1.
Kook wat water in de waterkoker. Doe de dadels in een kommetje en giet het
kokende water erover. Laat twee minuutjes staan en giet de dadels dan af.
2.
Terwijl de dadels weken, kan je al wat pure chocolade grof hakken, voor de
afwerking.
3.
Doe de dadels in de blender en schep er twee eetlepels kokosmelk bij. Blend de
dadels zacht samen met de kokosmelk. Voeg nu de rest van de kokosmelk en het
cacaopoeder toe. Blend tot een smeuïge mousse.
Let
op: het is de bedoeling
om enkel het vaste gedeelte van de kokosmelk te gebruiken. Het doorzichtige
kokoswater dat onderaan in het blik zit, heb je niet nodig. Dat kan je
eventueel in een soep, zoals linzensoep of wortelsoep, gieten voor een extra
smaakje.
4.
Verdeel de chocolademousse over twee (of drie of vier) kommetjes. Strooi er wat
chocoladestukjes overheen en laat minstens twee uur opstijven in de koelkast.
Reacties
Een reactie posten