Doorgaan naar hoofdcontent

Project Pinterest {2}: chocomousse met koskosmelk

Op Pinterest kwam ik een plaatje tegen dat mij naar een recept leidde voor een superlekkere chocomousse zonder room, eieren of suiker! Een paar aanpassingen later vond ik de chocomousse perfect om te delen op m’n blog.

Deze chocomousse is ontzettend vullend. Wij aten hem als vieruurtje, en kregen pas zo’n vijf à zes uur later opnieuw honger. Misschien dat ik hem de volgende keer dus over drie of vier potjes ga verdelen…


Wat heb je nodig (2 personen)?
  • 100 g dadels, zonder pit
  • 1 blik kokosmelk
  • 2 el rauw cacaopoeder
  • Afwerking: pure chocolade
Wat moet je doen?

1. Kook wat water in de waterkoker. Doe de dadels in een kommetje en giet het kokende water erover. Laat twee minuutjes staan en giet de dadels dan af.

2. Terwijl de dadels weken, kan je al wat pure chocolade grof hakken, voor de afwerking.

3. Doe de dadels in de blender en schep er twee eetlepels kokosmelk bij. Blend de dadels zacht samen met de kokosmelk. Voeg nu de rest van de kokosmelk en het cacaopoeder toe. Blend tot een smeuïge mousse.

Let op: het is de bedoeling om enkel het vaste gedeelte van de kokosmelk te gebruiken. Het doorzichtige kokoswater dat onderaan in het blik zit, heb je niet nodig. Dat kan je eventueel in een soep, zoals linzensoep of wortelsoep, gieten voor een extra smaakje.

4. Verdeel de chocolademousse over twee (of drie of vier) kommetjes. Strooi er wat chocoladestukjes overheen en laat minstens twee uur opstijven in de koelkast.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Libelle Lekker! foodbloggers-wedstrijd: hapje in een glaasje

Ik ben bij de laatste tien in de wedstrijd!!! De laatste tien! 10! Zo, dat moest er even uit.
Oké, wacht, het is nog niet helemaal uit mijn systeem. Echt waar: er zijn nog maar tien bloggers die Libelle Lekker! ervan trachten te overtuigen dat zij de meest inspirerende en gepassioneerde foodblogger van Vlaanderen zijn, EN IK BEN ER EENTJE VAN!
Nu, ik doe ook effectief alles met passie, en ik ben heel blij dat ik dat blijkbaar ook zo kan overbrengen. Ik ben nooit zomaar enthousiast, ik ben jumping up and down-enthousiast. En vandaag sta ik te springen om je mijn derde gerechtje voor de wedstrijd te tonen: een hapje in een glaasje, want dat was de opdracht.
Zoals steeds, blijf ik trouw aan mijn eigen kookstijl: met een beperkt aantal ingrediënten die je makkelijk vindt een eenvoudige bereiding maken waar je zonder schuldgevoel van kan smullen. De verrassing zit hem bij mij vaak in de combinatie, en dat is hier niet anders. Verder is het hapje helemaal veggie, wat dan weer niet zo verrassen…