Doorgaan naar hoofdcontent

Project Pinterest {2}: chocomousse met koskosmelk

Op Pinterest kwam ik een plaatje tegen dat mij naar een recept leidde voor een superlekkere chocomousse zonder room, eieren of suiker! Een paar aanpassingen later vond ik de chocomousse perfect om te delen op m’n blog.

Deze chocomousse is ontzettend vullend. Wij aten hem als vieruurtje, en kregen pas zo’n vijf à zes uur later opnieuw honger. Misschien dat ik hem de volgende keer dus over drie of vier potjes ga verdelen…


Wat heb je nodig (2 personen)?
  • 100 g dadels, zonder pit
  • 1 blik kokosmelk
  • 2 el rauw cacaopoeder
  • Afwerking: pure chocolade
Wat moet je doen?

1. Kook wat water in de waterkoker. Doe de dadels in een kommetje en giet het kokende water erover. Laat twee minuutjes staan en giet de dadels dan af.

2. Terwijl de dadels weken, kan je al wat pure chocolade grof hakken, voor de afwerking.

3. Doe de dadels in de blender en schep er twee eetlepels kokosmelk bij. Blend de dadels zacht samen met de kokosmelk. Voeg nu de rest van de kokosmelk en het cacaopoeder toe. Blend tot een smeuïge mousse.

Let op: het is de bedoeling om enkel het vaste gedeelte van de kokosmelk te gebruiken. Het doorzichtige kokoswater dat onderaan in het blik zit, heb je niet nodig. Dat kan je eventueel in een soep, zoals linzensoep of wortelsoep, gieten voor een extra smaakje.

4. Verdeel de chocolademousse over twee (of drie of vier) kommetjes. Strooi er wat chocoladestukjes overheen en laat minstens twee uur opstijven in de koelkast.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Kalkoenstoofvlees met kriekbier

Dit maakte ik met kerst bij m’n mama, maar ik vergat het simpelweg te bloggen. Aangezien volgende week de Vasten beginnen (wat voor mij betekent: Dagen Zonder Vlees), krijg je het receptje nu nog van mij. Je hebt nog een week de tijd om dit te maken. Ren maar snel naar de winkel, want het is de moeite! Stoofvlees maak je meestal niet voor twee, hé. Dit recept is voor een hele pot, genoeg voor zes personen. Of voor meerdere dagen met minder personen. Wat heb je nodig (6 personen)? 1,2 kg kalkoenstoofvlees 6 rode uien 6 teentjes knoflook 3 el lichte cassonade ( Kinnekessuiker .) 6 el rode wijnazijn 4 el maïzena 2 x 25 cl kriekbier 500 ml kippenbouillon 3 sneetjes peperkoek Mosterd 3 takjes verse tijm 3 blaadjes verse of gedroogde laurier Stoofvleeskruiden Peper & zout Bakboter Wat moet je doen? 1. Smelt een klont bakboter in een stoofpot en bak er het kalkoenstoofvlees in aan. Zorg ervoor dat het vlees niet op elkaar ligt, anders stooft het in

Kerstrecept: Varkenshaasje met druivensaus

Koken in een andere keuken dan de mijne, ik doe dat niet zo graag. Je weet niets staan. Je kan je eigen vertrouwde gerief niet gebruiken. En het ergst van al: je moet koken op een vreemd vuur. Soms heb je echter geen keuze. Op kerstavond bij de familie van je lief bijvoorbeeld. Normaal ben ik zen in de keuken, maar het kerstmaal – nu ja, het kersthoofdgerecht – voor zeven man bereiden op een vreemd vuur, dat bezorgt mij toch een beetje zenuwen. Zeker als het zo’n vuur is zonder vuur, een inductiekookplaat. *insert evil music* Ik zie graag een vlam. Ik heb voeling met een vlam. Ik weet precies hoe groot mijn vlam moet zijn om witloof te stoven. Bijvoorbeeld. Wat ik echter niet weet, is welke nummer ik daarvoor moet kiezen. Het witloof dat mijn kerstgerecht vergezelde, was dan ook niet hoe ik het wilde hebben. Ik hou van stronkjes die intact blijven, mooi gekarameliseerd zijn en hier en daar een bruin kleurtje hebben. Zeker op kerstavond. Maar Merlot zegt dat ik moet stoppen

Review kookboek Gino’s Pasta – Gino D’Acampo

Wanneer deze review online komt, zit ik nog onder de zuiderse zon te genieten van het beste wat Italië te bieden heeft. Daarom vond ik het wel toepasselijk om deze keer mijn favoriete Italiaanse kookboek te reviewen. Een boek vol pasta’s, mijn nummer één favoriete gerecht! Ik kocht Gino’s Pasta in 2011 op de Boekenbeurs. Toen ik het toonde aan vrienden en familie dachten ze allemaal dat ik het voor de looks van de schrijver had gekocht. Heel eerlijk? Neen! Hij doet mij zelfs niets eens iets. Ik vermeld dit er maar bij zodat je weet dat mijn lovende woorden helemaal niets met den Gino te maken hebben. Dit is gewoon één van die zeldzame kookboeken waaruit je letterlijk àlles zou willen maken. Indeling & inhoud Zoals wel meer kookboeken, begint ook dit met een korte inleiding van de auteur. Daarna volgen enkele bladzijden geschreven door voedingsdeskundige Juliette Kellow. Zij legt uit waarom pasta best past binnen een evenwichtig eetpatroon. Veel mensen hebben schri