Doorgaan naar hoofdcontent

Veggie beleg: linzenmousse

Een gezond smaakbommetje dat super lekker is op een cracker!


Wat heb je nodig?
  • 100 g rode linzen
  • 5 halfzongedroogde tomaten + wat van de olie
  • 3 dl water
  • 2 kl kurkuma
  • 2 kl currypoeder
  • Snuifje cayennepeper
  • Zout
Wat moet je doen?

1. Doe de rode linzen samen met het water in een potje en laat ze zo’n 20-25 minuten op een zacht vuurtje koken tot al het water is opgenomen. De linzen verliezen hun kleur, dat is normaal.

2. Doe de halfzongedroogde tomaatjes samen met wat olie ervan in de blender. Doe de linzen erbij en blend tot een smeuïge mousse. Voeg eventueel nog wat extra olie toe.

3. Doe alle kruiden erbij en mix nog een laatste keer.

4. Laat de linzenmousse volledig afkoelen in de ijskast.

Reacties

  1. Dit ga ik zeker eens uitproberen! Heel leuk trouwens, die recepten voor veggie beleg, want hoewel ik bij warme maaltijden al een uitgebreid repertoire aan vegetarische maaltijden heb, is dat bij (boterham)beleg echt nog niet het geval.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hier hetzelfde. Ik zou daar ook nog wat meer variatie in willen brengen. Wanneer je zo wat veggie belegrecepten hebt, kan de lunch eigenlijk perfect altijd veggie, hé? Ik smeer in ieder geval toch enkel 'normaal beleg' als vleessla, kip curry etc. omdat het zo makkelijk is, niet omdat ik het zo lekker vind.

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Kalkoenstoofvlees met kriekbier

Dit maakte ik met kerst bij m’n mama, maar ik vergat het simpelweg te bloggen. Aangezien volgende week de Vasten beginnen (wat voor mij betekent: Dagen Zonder Vlees), krijg je het receptje nu nog van mij. Je hebt nog een week de tijd om dit te maken. Ren maar snel naar de winkel, want het is de moeite! Stoofvlees maak je meestal niet voor twee, hé. Dit recept is voor een hele pot, genoeg voor zes personen. Of voor meerdere dagen met minder personen. Wat heb je nodig (6 personen)? 1,2 kg kalkoenstoofvlees 6 rode uien 6 teentjes knoflook 3 el lichte cassonade ( Kinnekessuiker .) 6 el rode wijnazijn 4 el maïzena 2 x 25 cl kriekbier 500 ml kippenbouillon 3 sneetjes peperkoek Mosterd 3 takjes verse tijm 3 blaadjes verse of gedroogde laurier Stoofvleeskruiden Peper & zout Bakboter Wat moet je doen? 1. Smelt een klont bakboter in een stoofpot en bak er het kalkoenstoofvlees in aan. Zorg ervoor dat het vlees niet op elkaar ligt, anders stooft het in ...

Review kookboek Gino’s Pasta – Gino D’Acampo

Wanneer deze review online komt, zit ik nog onder de zuiderse zon te genieten van het beste wat Italië te bieden heeft. Daarom vond ik het wel toepasselijk om deze keer mijn favoriete Italiaanse kookboek te reviewen. Een boek vol pasta’s, mijn nummer één favoriete gerecht! Ik kocht Gino’s Pasta in 2011 op de Boekenbeurs. Toen ik het toonde aan vrienden en familie dachten ze allemaal dat ik het voor de looks van de schrijver had gekocht. Heel eerlijk? Neen! Hij doet mij zelfs niets eens iets. Ik vermeld dit er maar bij zodat je weet dat mijn lovende woorden helemaal niets met den Gino te maken hebben. Dit is gewoon één van die zeldzame kookboeken waaruit je letterlijk àlles zou willen maken. Indeling & inhoud Zoals wel meer kookboeken, begint ook dit met een korte inleiding van de auteur. Daarna volgen enkele bladzijden geschreven door voedingsdeskundige Juliette Kellow. Zij legt uit waarom pasta best past binnen een evenwichtig eetpatroon. Veel mensen hebben schri...

Gezond bananenbrood (Geen vetstof! Geen suiker! Geen bloem!)

Een cake zonder vetstof, zonder suiker, zonder bloem, zonder schuldgevoelens, maar o zo mmmmm! Ik belóóf het. Wat heb je nodig? 4 (over)rijpe bananen (Hoe rijper, hoe zoeter, hoe beter!) 75 g dadels 3 eieren 75 g havermout 75 g amandelpoeder 1 zakje (16 g) bakpoeder Zout Optioneel 50 g (gebroken) lijnzaad/chiazaadjes/hennepzaad 50 rozijntjes 100 g chocoladestukjes 100 g noten 2 zoete appels, in stukjes 1-2 el kaneelpoeder/speculaaskruiden 2 el rauw cacaopoeder … Wat moet je doen? 1. Verwarm de oven voor op 175°. 2. Doe de havermout in een blender en mix tot je havermeel krijgt. Doe dat in een mengkom. 3. Doe nu de dadels in je blender en mix tot zoete ‘puree’. Doe dan de bananen erbij en mix tot je een homogene plakkerige massa verkrijgt. Doe die bij de havermout. Voeg ook de eitjes, het amandelpoeder, bakpoeder en een snuifje zout toe en meng alles met een garde onder elkaar. 4. Dit is de basis en kan zo al de oven in. Maar je kan nu ...