Een gezond smaakbommetje dat
super lekker is op een cracker!
Wat heb je nodig?
- 100 g rode linzen
- 5 halfzongedroogde tomaten + wat van de olie
- 3 dl water
- 2 kl kurkuma
- 2 kl currypoeder
- Snuifje cayennepeper
- Zout
Wat moet je doen?
1.
Doe de rode linzen samen met het water in een potje en laat ze zo’n 20-25
minuten op een zacht vuurtje koken tot al het water is opgenomen. De linzen
verliezen hun kleur, dat is normaal.
2.
Doe de halfzongedroogde tomaatjes samen met wat olie ervan in de blender. Doe
de linzen erbij en blend tot een smeuïge mousse. Voeg eventueel nog wat extra
olie toe.
3.
Doe alle kruiden erbij en mix nog een laatste keer.
4.
Laat de linzenmousse volledig afkoelen in de ijskast.
Dit ga ik zeker eens uitproberen! Heel leuk trouwens, die recepten voor veggie beleg, want hoewel ik bij warme maaltijden al een uitgebreid repertoire aan vegetarische maaltijden heb, is dat bij (boterham)beleg echt nog niet het geval.
BeantwoordenVerwijderenHier hetzelfde. Ik zou daar ook nog wat meer variatie in willen brengen. Wanneer je zo wat veggie belegrecepten hebt, kan de lunch eigenlijk perfect altijd veggie, hé? Ik smeer in ieder geval toch enkel 'normaal beleg' als vleessla, kip curry etc. omdat het zo makkelijk is, niet omdat ik het zo lekker vind.
Verwijderen