Mijn rodekoolsoep is
met stip op nummer één het best bezochte recept op m’n blog. Dagelijks komen
mensen hier terecht door Google ‘rodekoolsoep’ of een variant daarvan te typen.
Maar omdat het ook één van eerste recepten was die ik ooit uitschreef, was ik
niet meer zo tevreden over de foto die erbij stond. Hóóg tijd dus om de soep
nog eens te maken en een betere foto te nemen.
Op een
zonnige dag zette ik dus een kommetje paarsrode soep neer tussen gifgroene
blaadjes klimop en gewapend met m’n spiegelreflex legde ik het fantastische
contrast vast.
Ik had nog eens zin in bloemkool, maar niet in een warm gerecht. Dan kom je al snel uit bij een salade.
Rodekoolsoep
Bloemkool-pastasalade
Omdat
één bloemkool natuurlijk veel te groot is voor twee personen, moest ik er nog iets mee
verzinnen. En o, dit was zo lekker, simpel en fris dat ik het recept wel moet
uitschrijven. Eén van de dagen op m’n blog dus!
Ceasarsalade met
gegrilde kip (no carbs)
Op
de warmste dag tot nog toe stond er hier een Ceasarsalade op de planning.
Ideaal. Wanneer het warm is, heb je immers minder calorietjes nodig omdat je lichaam
er ook minder verbrandt. Bovendien bevat rauwkost veel water en vezels (die zorgen
voor een vol gevoel).
GVP: rodekool met
stoofvlees en puree
Alles
zelfgemaakt! De rodekool maakte ik met cranberrycompote en kaneel, en het
stoofvlees met rode wijn en peperkoek. Wonderfully
weird and weirdly wonderful!
De beste veggie
spaghetti bolognaise (veggie)
Heel
het weekend moest m’n liefje werken in het restaurant. Ik haalde voor mezelf
dus een grote pot van de beste vegetarische bolognaisesaus uit de diepvries
en smulde er twee dagen van.
Linzenmousse (veggie)
Voor ’s middags maakte ik iets wat ik eigenlijk tijdens Dagen Zonder Vlees nog had willen maken: veggie beleg op basis van linzen. Dit pakte super lekker uit en mag volgende dus op m’n blog!
Reacties
Een reactie posten