Doorgaan naar hoofdcontent

Weekmenu 16: aMuse Rouge en de rodekoolsoep voor de foto


Mijn rodekoolsoep is met stip op nummer één het best bezochte recept op m’n blog. Dagelijks komen mensen hier terecht door Google ‘rodekoolsoep’ of een variant daarvan te typen. Maar omdat het ook één van eerste recepten was die ik ooit uitschreef, was ik niet meer zo tevreden over de foto die erbij stond. Hóóg tijd dus om de soep nog eens te maken en een betere foto te nemen.

Op een zonnige dag zette ik dus een kommetje paarsrode soep neer tussen gifgroene blaadjes klimop en gewapend met m’n spiegelreflex legde ik het fantastische contrast vast.

Bloemkool-aardappelsla


Ik had nog eens zin in bloemkool, maar niet in een warm gerecht. Dan kom je al snel uit bij een salade.

Rodekoolsoep


Heel veel hartjes voor rodekoolsoep! <3 Al helemaal wanneer de kleur zo mooi overkomt op de foto.

Bloemkool-pastasalade


Omdat één bloemkool natuurlijk veel te groot is voor twee personen, moest ik er nog iets mee verzinnen. En o, dit was zo lekker, simpel en fris dat ik het recept wel moet uitschrijven. Eén van de dagen op m’n blog dus!

Ceasarsalade met gegrilde kip (no carbs)


Op de warmste dag tot nog toe stond er hier een Ceasarsalade op de planning. Ideaal. Wanneer het warm is, heb je immers minder calorietjes nodig omdat je lichaam er ook minder verbrandt. Bovendien bevat rauwkost veel water en vezels (die zorgen voor een vol gevoel).

GVP: rodekool met stoofvlees en puree


Alles zelfgemaakt! De rodekool maakte ik met cranberrycompote en kaneel, en het stoofvlees met rode wijn en peperkoek. Wonderfully weird and weirdly wonderful!

De beste veggie spaghetti bolognaise (veggie)


Heel het weekend moest m’n liefje werken in het restaurant. Ik haalde voor mezelf dus een grote pot van de beste vegetarische bolognaisesaus uit de diepvries en smulde er twee dagen van.

Linzenmousse (veggie)


Voor ’s middags maakte ik iets wat ik eigenlijk tijdens Dagen Zonder Vlees nog had willen maken: veggie beleg op basis van linzen. Dit pakte super lekker uit en mag volgende dus op m’n blog!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Wraps met aspergesla

Dit was voor ons het laatste aspergegerecht van dit seizoen. En weer eens eentje anders dan anders. Erg geschikt voor een warme zomerdag. Geniet er nog van!

Wat heb je nodig (2 personen)? 4 wraps½ pak (250 g) witte asperges½ komkommer200 g hesp3 eieren2 el mayonaise2 el Griekse yoghurtPeterselie, vers of diepvriesPeper & zoutWat moet je doen?
1. Kook de eieren hard in 10 minuten. Laat ze daarna afkoelen in koud water.
2. Schil de asperges en snijd ze in plakjes van ongeveer een centimeter dik. Kook de aspergeplakjes beetgaar in 2 minuten. Laat ze daarna afkoelen.
3. Pel de eieren en plet ze met een vork. Snijd de hesp in plakjes en de komkommer in kleine blokjes.
4. Meng de mayonaise en de Griekse yoghurt in een grote kom. Roer de asperges, komkommer, eieren en hesp eronder en werk af met (verse) peterselie, peper en zout.
5. Verwarm de wraps in een pan. Schep er wat van de aspergesla op. Rol de wraps op en snijd ze doormidden.