Doorgaan naar hoofdcontent

Weekmenu 17: aMuse Rouge en de stage

Voor de verandering stond deze week veel minder in het teken van het koken, en veel meer in het teken van mijn stage. Ik heb minder tijd en energie in de eetplanning gestoken, wat resulteert in een hoop ‘bwa-gerechtjes’. Een week zonder uitschieters.

Maar ik heb ook goed nieuws. M’n stage gaat zó goed dat mijn stress voor het lesgeven ondertussen zo ongeveer verwaarloosbaar is geworden. En daardoor is er opnieuw ruimte in mijn hoofd voor andere dingen, zoals de eetplanning en mijn blog. Snel op naar een volgende eetweek dus, wat mij betreft. Maar ik zal eerst nog laten zien wat we deze week naar binnen werkten.

Quiche met tonijn


Ik wilde al een tijdje eens proberen of tonijn lekker zou zijn in een quiche. Dat was het, maar niet uitzonderlijk.

Kokospasta met asperges en vis

Dit maakte ik bij m’n schoonmoeder thuis met wat er nog in haar ijskast lag. Ik heb er helaas geen foto van.

Courgettepizza (veggie, no carbs)


Dit zou m’n nieuwe Project Pinterest-post worden. Helaas vond ik het niet blogwaardig. Lekker was het absoluut. Krokant echter helemaal niet. In de plaats van een pizza werd het een brij op je bord. Niet echt aangenaam om te eten dus.

Wok met tofu en pindasaus (veggie)


Liefde voor pindakaas hier hoor. Met deze saus is àlles lekker. ‘Helaas’ pindakaas deelde ik ze al, in dit overheerlijke recept voor gado gado.

Spaghetti

Toen ik alleen thuis was, wat elke week minstens één keer gebeurt, flanste ik een snelle spaghetti in elkaar waarvan ik helaas vergat een foto te nemen.

Penne met kruidenkaas en zalm


De week eindigen deden we met een pasta-in-één-pot die op 10 minuten klaar is.

Reacties

 1. Yum, mijn ook valt direct op die wok met pindasaus. Ik ben een enorme fan van pindakaas!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Super dat je stage zo goed gaat! De foto van de wok trekt inderdaad het meeste aandacht, dat ziet er echt heel lekker uit :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt!

   Het was gewoon gewokte tofu (die ik eens had gekruid met kippenkruiden), broccoli, wortel en rijst, met ook nog een eitje onder. En dan met die pindasaus uit het gado gado-recept. En afgewerkt met geroosterde cashewnoten.

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Libelle Lekker! foodbloggers-wedstrijd: hapje in een glaasje

Ik ben bij de laatste tien in de wedstrijd!!! De laatste tien! 10! Zo, dat moest er even uit.
Oké, wacht, het is nog niet helemaal uit mijn systeem. Echt waar: er zijn nog maar tien bloggers die Libelle Lekker! ervan trachten te overtuigen dat zij de meest inspirerende en gepassioneerde foodblogger van Vlaanderen zijn, EN IK BEN ER EENTJE VAN!
Nu, ik doe ook effectief alles met passie, en ik ben heel blij dat ik dat blijkbaar ook zo kan overbrengen. Ik ben nooit zomaar enthousiast, ik ben jumping up and down-enthousiast. En vandaag sta ik te springen om je mijn derde gerechtje voor de wedstrijd te tonen: een hapje in een glaasje, want dat was de opdracht.
Zoals steeds, blijf ik trouw aan mijn eigen kookstijl: met een beperkt aantal ingrediënten die je makkelijk vindt een eenvoudige bereiding maken waar je zonder schuldgevoel van kan smullen. De verrassing zit hem bij mij vaak in de combinatie, en dat is hier niet anders. Verder is het hapje helemaal veggie, wat dan weer niet zo verrassen…