Of hoe je een
rijst-groente-vleesgerecht plots veel interessanter maakt. Hartjes voor het
kruidige zoetige stoofvlees. Hartjes voor de rijst die naar kokos smaakt. En
hartjes voor alle vitamientjes in de broccoli.
Wat heb je nodig (2 personen)?
Aziatisch stoofvlees
- 400 g runderstoofvlees
- 2 teentjes knoflook
- 2 el zoute sojasaus
- 4 el zoete sojasaus (ketjap manis)
- 3 dl runderbouillon, bv. 3 dl water + 1 runderbouillonblokje
- 1 kl gemberpoeder
- 1 kl pili-pili
- 1 kl kurkuma
- Neutrale olie, bv. arachideolie
- Optioneel: geroosterde sesamzaadjes
Kokosrijst
- 125 g witte rijst
- 1,5 dl kokosmelk
- 1,5 dl water
- Lekker erbij: gestoomde broccoli
Wat moet je doen?
1.
Bak het runderstoofvlees aan in wat olie in een wok op een hoog vuur. Pel en
plet ondertussen de knoflook. Bestrooi het vlees wanneer het is gekorst met de
kruiden. Voeg de knoflook, twee soorten sojasaus en de bouillon toe. Zet een
deksel op de wok, draai het vuur laag en laat het vlees min. 45 min. garen.
2.
Ga na minstens 45 minuten verder met de rest van het gerecht. Haal het deksel
van de wok zodat de saus kan indikken. Doe de rijst in een antikleefpotje samen
met de kokosmelk en het water. Zet er een vuurtje onder. Wanneer al het vocht
is opgenomen, is de kokosrijst klaar.
3.
Verdeel de broccoli in roosjes van gelijke grootte. Kook of stoom die gaar in
zo’n 7-10 minuten (afhankelijk van de grootte van de roosjes). Bestrooi de
broccoli met wat zout.
4.
Dien het Aziatisch stoofvlees op met de kokosrijst en wat broccoli. Bestrooi
het gerecht met wat geroosterde sesamzaadjes.
Kijk, ik vind stoofvlees niet lekker maar dit lijkt me heerlijk!
BeantwoordenVerwijderenEens uitproberen!
Benieuwd naar wat je ervan vindt!
VerwijderenHmm, zou dat ook niet lekker zijn met quorn? Ik ga dat eens uittesten!
BeantwoordenVerwijderenIk zou dan seitan gebruiken als vervanger voor stoofvlees. :-)
Verwijderen