Doorgaan naar hoofdcontent

Aziatisch stoofvlees met kokosrijst

Of hoe je een rijst-groente-vleesgerecht plots veel interessanter maakt. Hartjes voor het kruidige zoetige stoofvlees. Hartjes voor de rijst die naar kokos smaakt. En hartjes voor alle vitamientjes in de broccoli.


Wat heb je nodig (2 personen)?

Aziatisch stoofvlees
 • 400 g runderstoofvlees
 • 2 teentjes knoflook
 • 2 el zoute sojasaus
 • 4 el zoete sojasaus (ketjap manis)
 • 3 dl runderbouillon, bv. 3 dl water + 1 runderbouillonblokje
 • 1 kl gemberpoeder
 • 1 kl pili-pili
 • 1 kl kurkuma
 • Neutrale olie, bv. arachideolie
 • Optioneel: geroosterde sesamzaadjes
Kokosrijst
 • 125 g witte rijst
 • 1,5 dl kokosmelk
 • 1,5 dl water
 • Lekker erbij: gestoomde broccoli
Wat moet je doen?

1. Bak het runderstoofvlees aan in wat olie in een wok op een hoog vuur. Pel en plet ondertussen de knoflook. Bestrooi het vlees wanneer het is gekorst met de kruiden. Voeg de knoflook, twee soorten sojasaus en de bouillon toe. Zet een deksel op de wok, draai het vuur laag en laat het vlees min. 45 min. garen.

2. Ga na minstens 45 minuten verder met de rest van het gerecht. Haal het deksel van de wok zodat de saus kan indikken. Doe de rijst in een antikleefpotje samen met de kokosmelk en het water. Zet er een vuurtje onder. Wanneer al het vocht is opgenomen, is de kokosrijst klaar.

3. Verdeel de broccoli in roosjes van gelijke grootte. Kook of stoom die gaar in zo’n 7-10 minuten (afhankelijk van de grootte van de roosjes). Bestrooi de broccoli met wat zout.

4. Dien het Aziatisch stoofvlees op met de kokosrijst en wat broccoli. Bestrooi het gerecht met wat geroosterde sesamzaadjes.

Reacties

 1. Kijk, ik vind stoofvlees niet lekker maar dit lijkt me heerlijk!
  Eens uitproberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hmm, zou dat ook niet lekker zijn met quorn? Ik ga dat eens uittesten!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zou dan seitan gebruiken als vervanger voor stoofvlees. :-)

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Libelle Lekker! foodbloggers-wedstrijd: hapje in een glaasje

Ik ben bij de laatste tien in de wedstrijd!!! De laatste tien! 10! Zo, dat moest er even uit.
Oké, wacht, het is nog niet helemaal uit mijn systeem. Echt waar: er zijn nog maar tien bloggers die Libelle Lekker! ervan trachten te overtuigen dat zij de meest inspirerende en gepassioneerde foodblogger van Vlaanderen zijn, EN IK BEN ER EENTJE VAN!
Nu, ik doe ook effectief alles met passie, en ik ben heel blij dat ik dat blijkbaar ook zo kan overbrengen. Ik ben nooit zomaar enthousiast, ik ben jumping up and down-enthousiast. En vandaag sta ik te springen om je mijn derde gerechtje voor de wedstrijd te tonen: een hapje in een glaasje, want dat was de opdracht.
Zoals steeds, blijf ik trouw aan mijn eigen kookstijl: met een beperkt aantal ingrediënten die je makkelijk vindt een eenvoudige bereiding maken waar je zonder schuldgevoel van kan smullen. De verrassing zit hem bij mij vaak in de combinatie, en dat is hier niet anders. Verder is het hapje helemaal veggie, wat dan weer niet zo verrassen…