Doorgaan naar hoofdcontent

Doelen mei

Terugblik doelen april

1. Minstens vier blogposts per week
Met vijftien blogposts op vier weken tijd, heb ik dit voornemen nét niet gehaald. Ik heb wel een beetje een excuus: de laatste week van april had ik een serieuze keelontsteking, compleet met hoofdpijn en gebrek aan eetlust erbij. Ik had al mijn energie dan ook nodig voor mijn stagelessen.

Nieuwe doelen mei


1. Meer foto’s maken
Ik maak doorgaans enkel foto’s van mijn gerechtjes. Zonde! Er is zoveel moois dat kan worden vastgelegd. Zeker wanneer je elke dag naar buiten gaat…

2. Elke dag dat het mooi weer is naar buiten gaan
En dat is meteen mijn tweede voornemen. Ik heb de neiging om me hele dagen binnen op te sluiten en voor school te werken, anders voel ik me schuldig. Maar omdat ik ondertussen echt zó goed op schema lig dat het ondenkbaar is geworden dat ik niet alles op tijd afkrijg, heb ik besloten dat ik van mezelf naar buiten MOET wanneer het goed weer is. Zonnevitamientjes zijn immers ook belangrijk!

3. Solliciteren, solliciteren, solliciteren
Hopelijk vind ik in de loop van mei, juni nog een interim als leerkracht om wat extra ervaring op te doen. En anders is ’t al voor september, hé. In ieder geval: deze maand is het de bedoeling dat alle scholen in de buurt mijn cv in hun postvak vinden.

Zo, ik denk dat drie voornemens wel volstaan voor deze maand. Zeker als je je bedenkt dat ik ook nog wel wat schooltaken af te maken heb. Hoe ziet jouw meimaand eruit?

Reacties

 1. In middelbare scholen mogen er in juni normaal gezien geen interimleerkrachten meer aangenomen worden. (voor het geval je dit niet wist en je in juni van niemand iets moest horen)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat weet ik. Maar je mag toch wel in juni lesgeven als interim als je in mei al wordt aangenomen, hé? Achja, het is sowieso afwachten... :-)

   Verwijderen
  2. Jaja dat mag. Je moet gewoon in mei aangenomen worden. Is idd afwachten en soms gewoon een beetje geluk hebben.

   Verwijderen
 2. 1 & 2 zijn leuke voornemens! Drie ook wel, maar dat is vooral spannend, denk ik :-) Veel succes ermee alleszins, ik duim dat het vlot gaat!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb het gejinxt, denk ik... Gietende regen vandaag. :-( Maar ik ben zelfs toch al naar buiten geweest! (Omdat ik naar de winkel moest.)

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Libelle Lekker! foodbloggers-wedstrijd: hapje in een glaasje

Ik ben bij de laatste tien in de wedstrijd!!! De laatste tien! 10! Zo, dat moest er even uit.
Oké, wacht, het is nog niet helemaal uit mijn systeem. Echt waar: er zijn nog maar tien bloggers die Libelle Lekker! ervan trachten te overtuigen dat zij de meest inspirerende en gepassioneerde foodblogger van Vlaanderen zijn, EN IK BEN ER EENTJE VAN!
Nu, ik doe ook effectief alles met passie, en ik ben heel blij dat ik dat blijkbaar ook zo kan overbrengen. Ik ben nooit zomaar enthousiast, ik ben jumping up and down-enthousiast. En vandaag sta ik te springen om je mijn derde gerechtje voor de wedstrijd te tonen: een hapje in een glaasje, want dat was de opdracht.
Zoals steeds, blijf ik trouw aan mijn eigen kookstijl: met een beperkt aantal ingrediënten die je makkelijk vindt een eenvoudige bereiding maken waar je zonder schuldgevoel van kan smullen. De verrassing zit hem bij mij vaak in de combinatie, en dat is hier niet anders. Verder is het hapje helemaal veggie, wat dan weer niet zo verrassen…