Doorgaan naar hoofdcontent

Ik ben interimleerkracht Engels


Even een kort berichtje om je te laten weten dat ik afgelopen vrijdag werd gebeld voor een interimopdracht als leerkracht Engels, een aanbod dat ik niet kon afslaan (ervaring! centjes!), maar ook wel eentje dat heel wat extra werk met zich meebrengt. Vanaf vandaag tot het einde van het schooljaar geef ik 15 uur Engels per week aan de tweede graad van het Van Roey-Instituut in Vorselaar.

Aangezien ik die drie vierde van een fulltime moet zien te combineren met het afronden van m’n eigen opleiding (nog enkele stagelessen, taken en een examen), vrees ik dat ik de komende maand wat minder blogposts dan normaal zal kunnen schrijven. De blogposts die nog gepland zijn (nog enkele lekkere receptjes), komen sowieso en ik hoop er af en toe nog eentje extra te kunnen schrijven. Je zal het samen met mij zien…

Op 10 juni starten ‘mijn’ leerlingen met hun proefwerken (hihi, hoe lang is het geleden dat je dat woord nog hebt gehoord?), dus ik moet gewoon een maand spartelen om daarna te kunnen genieten van een welverdiende vakantie.

Reacties

  1. Proficiat! Je hebt groot gelijk dat je deze ervaring laat voorgaan.
    Sta zelf in het onderwijs (als secretaresse) en weet hoe moeilijk het is om een leuke job te vinden als (student) leerkracht. Dus mijn tip: ervaring opbouwen! Je belandt bovenaan een stapeltje van honderdduizend sollicitanten als je veel ervaring opbouwt.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel! Op welke school werk jij?

      Het 'probleem' is wel dat ik mijn cv al naar alle scholen in de buurt had gestuurd voor ik deze interimopdracht te pakken had. Deze ervaring staat er dus nog niet bij op. Zou jij in mijn plaats mijn cv eind juni dan nog eens sturen of zo?

      Verwijderen
  2. Proficiat! CV idd aanpassen en opnieuw doorsturen. Het kan geen kwaad dat ze hem twee keer te zien krijgen!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Oh, maar zo super nieuws! Fantastisch dat je die ervaring (nu al) kan opdoen! Benieuwd hoe het verloopt! (en dat zijn wel veel zinnen met uitroeptekens na elkaar, maar bon, dit soort bericht verdient dat ook wel :-)

    CV aanpassen en opnieuw versturen is ook hoe ik het zou doen. In het allerslechtste geval denkt er eentje "ze is daar weer" (en wat maakt dat uit), in het beste geval "ah super, die extra ervaring, die moeten we hebben". Sowieso niets te verliezen daarmee dus! :-)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Wraps met aspergesla

Dit was voor ons het laatste aspergegerecht van dit seizoen. En weer eens eentje anders dan anders. Erg geschikt voor een warme zomerdag. Geniet er nog van!

Wat heb je nodig (2 personen)? 4 wraps½ pak (250 g) witte asperges½ komkommer200 g hesp3 eieren2 el mayonaise2 el Griekse yoghurtPeterselie, vers of diepvriesPeper & zoutWat moet je doen?
1. Kook de eieren hard in 10 minuten. Laat ze daarna afkoelen in koud water.
2. Schil de asperges en snijd ze in plakjes van ongeveer een centimeter dik. Kook de aspergeplakjes beetgaar in 2 minuten. Laat ze daarna afkoelen.
3. Pel de eieren en plet ze met een vork. Snijd de hesp in plakjes en de komkommer in kleine blokjes.
4. Meng de mayonaise en de Griekse yoghurt in een grote kom. Roer de asperges, komkommer, eieren en hesp eronder en werk af met (verse) peterselie, peper en zout.
5. Verwarm de wraps in een pan. Schep er wat van de aspergesla op. Rol de wraps op en snijd ze doormidden.