Doorgaan naar hoofdcontent

My life in 20 questions tag

There’s a new tag in Blogtown! Ik las hem al op verschillende blogs, neem hem gerust van me over. Onderaan zet ik alles vragen op een rij.

En als je een vraag wilt beantwoorden in de commentaar: ik ben vooral benieuwd naar het antwoord op vraag 7, 10 en 20!

1. Favoriete kleur?
De kleur van mijn haar. #sorrynotsorry


2. Favoriet getal?
Geen idee waarom, maar: 2.

3. Droombaan?
Tot enkele maanden geleden zou ik hebben gezegd: fulltime blogger! Maar nu ik heb ontdekt dat ik ook ontzettend blij word van lesgeven, zeg ik: leerkracht die naast de 20 uren lesgeven ook nog blogt en mensen helpt een gezond eetpatroon aan te leren.

In mijn droom zou ik als blogger en als voedingsconsulente ook wel betaald worden natuurlijk.

4. Waar zie jij jezelf wonen in je eentje/op jezelf?
Ik woon op dit moment natuurlijk al enkele jaren samen met mijn vriend in het gezelligste stadje van België: Lier.


5. Favoriete manier om te reizen?
Met het vliegtuig omdat dat betekent dat we dan ver gaan, wat voorlopig maximaal eenmaal per jaar gebeurt hier bij ons.

Maar met de auto of de trein vind ik ook heel leuk omdat ik dan de hele rit kan lezen. In het vliegtuig leidt het lawaai me af. En ook wel het feit dat ik daar niet 100% op m’n gemak zit. Ik heb zeker geen vliegangst (denk ik), maar doordat ik het aantal keren dat ik heb gevlogen nog op één hand kan tellen, voelt het allemaal nog wat onwennig en wil ik tekst en uitleg bij de minste onverwachte beweging die het vliegtuig maakt.

Het prachtige Boedapest. De eerste reis van Merlot en mij en mijn eerste vliegreis ooit. 

6. Wat doe je graag in je vrije tijd?
Bloggen, lezen, series kijken, shoppen,…

7. Favoriete kledingwinkel?
Vero Moda, H&M, New Look,… Ik koop liever veel en goedkoop dan weinig en duur. Zo fout op veel vlakken, dat besef ik wel, maar ik kan er niets aan doen. Ik heb nood aan afwisseling!

Ik heb het weleens geprobeerd hoor, duurdere kleding kopen, maar toen ik die dan beu werd, vond ik dat zo’n zonde van het geld. Dat gevoel wil ik liever vermijden. Ik word kleding trouwens snel beu omdat mijn stijl ook nog zo vaak verandert. Ik heb voorlopig nog niet één bepaalde stijl, ik wil me elke dag kunnen kleden in de stijl waar ik zin in heb. Om dat te kunnen doen, heb ik dus veel kleding ‘nodig’.

Oké, ik stop nu met rationaliseren.

8. Van wie/welke band zou je graag een concert bijwonen?
Muziek is niet zo aanwezig in mijn leven. Ik vergeet op een of andere manier altijd om liedjes op te zetten. Maar als ik toch iemand moet noemen, is Robbie Williams de eerste die in me opkomt.

9. Favoriete thee?
Niets speciaals: Lady Grey (in dat blauwe zakje) van Twinings blijft m’n favoriet.

10. Verzamel je iets?
Niet bewust, maar onbewust heb ik wel al wat kookboeken en servies (borden, kommetjes, schaaltjes,…) bij elkaar gesprokkeld. Dat laatste heb ik vooral aan m’n liefje te danken. De meeste waren immers cadeautjes van hem.


11. Ik kan niet slapen zonder…
Een extra kussen! Om vast te houden…

12. Als je 1 miljoen euro helemaal voor jezelf kreeg, wat zou je er dan mee doen?
Een jaar reizen. Van de ene uithoek van de wereld naar de andere. De Verenigde Staten, Australië, Azië,…

13. Favoriete make-up merk?
Dat hangt ervan af. Nagellak mag van mij echt budget zijn. Merken als Catrice en NYC vind ik prima. Qua gezichts- en oogmake-up ben ik het meest fan van Bourjouis en l’Oréal. Iets duurder dus, maar zeker niet high-end. Al zijn mijn favoriete blush en highlighter wel van NARS bedenk ik me nu

14. Favoriete lekkernij?
Pure chocola.

15. Favoriete seizoen?
De zomer.

16. Slaap je met je deur open of dicht?
Dicht. Anders zou ik ’s morgens bij de eerste zonnestralen wakker worden. Qua geluid slaap ik door alles, maar mijn lichtsensoren zijn veel te gevoelig afgesteld.

17. Waarom ben je begonnen met bloggen?
Vooral om voor afleiding te zorgen na de dood van mijn hondje

18. Heb je een abonnement op (een) tijdschrift(en)?
Op het Vlaamse tijdschrift Libelle Lekker! en het Nederlandse Gezond eten.

19. Wat deed je afgelopen nacht om 00.00 uur?
Op het moment dat ik dit schrijf (zondagavond) is het antwoord naar de uitslagen van het Eurovisiesongfestival kijken. Wat heel vreemd is aangezien het Songfestival me nooit eerder heeft geboeid. Maar dit jaar heb ik onder lichte dwang meegekeken met m’n vriend naar de halve finales. Tegen al mijn verwachtingen in zaten er heel wat mooie liedjes tussen de talloze ballades (en Finland - what was up with Finland?) die er gelukkig uit zijn gebonjourd.

Hoewel ik op zaterdag alleen thuis was, heb ik dus toch het Songfestival opgezet én heb ik me geamuseerd, zeker met Twitter erbij! Mijn persoonlijke favoriet (na Loïc natuurlijk)? Noorwegen! #teamredheads

Vooral veel hartjes voor het stuk vanaf 2:27 trouwens!

20. Favoriete parfum?
Ik heb er een paar: Miss Dior Chérie (Dior) en Candy (Prada) zijn m’n vaste ‘zomergeuren’ en Eclat d’Arpège (Lanvin) en Mon Jasmin Noir (Bvlgari) draag ik meestal in de winter. Die wissel ik af met een paar goedkopere geuren van The Body Shop en Yves Rocher.

1. Favoriete kleur?
2. Favoriet getal?
3. Droombaan?
4. Waar zie jij jezelf wonen in je eentje/op jezelf?
5. Favoriete manier om te reizen?
6. Wat doe je graag in je vrije tijd?
7. Favoriete kledingwinkel?
8. Van wie/welke band zou je graag een concert bijwonen?
9. Favoriete thee?
10. Verzamel je iets?
11. Ik kan niet slapen zonder…
12. Als je 1 miljoen euro helemaal voor jezelf kreeg, wat zou je er dan mee doen?
13. Favoriete make-up merk?
14. Favoriete lekkernij?
15. Favoriete seizoen?
16. Slaap je met je deur open of dicht?
17. Waarom ben je begonnen met bloggen?
18. Heb je een abonnement op (een) tijdschrift(en)?
19. Wat deed je afgelopen nacht om 00.00 uur?
20. Favoriete parfum?

Reacties

  1. Leuke vraagjes en antwoorden!

    Ik reis ook graag met het vliegtuig, al probeer ik het niet te vaak te doen, omdat ik dat dan ecologisch weer niet zo verantwoord vind (boehoe soms om daar een goed evenwicht in te vinden). Bij onze eerste vliegreis samen, moesten we 's ochtends al om 4u30 in de luchthaven zijn. Ik was nogal hyperactief door de combinatie slaaptekort en "jeeeej, we gaan vliegen". Zeer vermoeiend voor Johan, vrees ik :-)

    Ik ga er eens over denken of ik de vraagjes niet gewoon eens overneem :-)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Libelle Lekker! foodbloggers-wedstrijd: hapje in een glaasje

Ik ben bij de laatste tien in de wedstrijd!!! De laatste tien! 10! Zo, dat moest er even uit.
Oké, wacht, het is nog niet helemaal uit mijn systeem. Echt waar: er zijn nog maar tien bloggers die Libelle Lekker! ervan trachten te overtuigen dat zij de meest inspirerende en gepassioneerde foodblogger van Vlaanderen zijn, EN IK BEN ER EENTJE VAN!
Nu, ik doe ook effectief alles met passie, en ik ben heel blij dat ik dat blijkbaar ook zo kan overbrengen. Ik ben nooit zomaar enthousiast, ik ben jumping up and down-enthousiast. En vandaag sta ik te springen om je mijn derde gerechtje voor de wedstrijd te tonen: een hapje in een glaasje, want dat was de opdracht.
Zoals steeds, blijf ik trouw aan mijn eigen kookstijl: met een beperkt aantal ingrediënten die je makkelijk vindt een eenvoudige bereiding maken waar je zonder schuldgevoel van kan smullen. De verrassing zit hem bij mij vaak in de combinatie, en dat is hier niet anders. Verder is het hapje helemaal veggie, wat dan weer niet zo verrassen…