Een remake van dit gerecht
uit februari. Nog sneller, nog makkelijker en zo mogelijk nog zaliger!
Niet zo caloriearm als je van mij gewoon bent, maar na dat slaatje van eergisteren – of na eender welk ander koolhydraatarm gerecht – mag dat weleens, hé.
Niet zo caloriearm als je van mij gewoon bent, maar na dat slaatje van eergisteren – of na eender welk ander koolhydraatarm gerecht – mag dat weleens, hé.
Dit gerecht is echt gigantisch veel minder fotogeniek dan het lekker is!
Wat heb je nodig (2 personen)?
- 1 kipfilet
- 4 stronkjes witloof
- 200 g pitloze druiven, groene, rode of een mengeling
- 3-4 el mascarpone
- Handvol gemalen Grana Padano of Parmezaan
- 1 el (riet)suiker
- ½ citroen
- 1 kippenbouillonblokje
- 1 kl gedroogde tijm
- Peper & zout
- Bakboter
Wat moet je doen?
1.
Breng wat water samen met het kippenbouillonblokje aan de kook. Leg de kipfilet
erin zodra het water kookt en laat hem 10 minuten koken.
2.
Maak het witloof schoon en snipper het grof. Bak het in wat bakboter aan in een
antikleefpan. Bestrooi het witloof met wat suiker wanneer het een kleurtje
heeft en laat het karamelliseren. Blus de pan af met het sap van de halve
citroen.
3.
Haal de gare kipfilet uit het water en ‘pluis’ hem met behulp van twee vorken.
Doe die bij het witloof, samen met de pitloze druiven. Kruid het geheel met de
tijm, peper en zout, en laat alles op een zacht vuurtje verder sudderen terwijl
je de pasta gaarkookt in het kookwater van de kip.
4.
Giet de pasta af en meng hem onder de rest. Roer de mascarpone en gemalen Grana
Padano of Parmezaan eronder en dien het gerecht op.
Pure zaligheid, seriously!
Reacties
Een reactie posten