Zoals zo vaak gebeurt bij
mij, was het uitgangspunt van dit gerecht een bepaalde groente. Witloof in dit
geval. Ik wilde onze typisch Belgische pijltjes eens op een hele atypische manier
combineren. En o, wat draaide dat lekker uit!
O ja, dit is trouwens ook
weer zo’n gerecht dat in nog geen 10 minuten op tafel staat.
Wat heb je nodig (2 personen)?
- Scampi voor 2 personen
- 2 stronkjes witloof
- 200 g sojascheuten
- ½ mango
- 200 ml kokosmelk
- ½ citroen
- 2 kl currypoeder
- 1 kl pili-pili
- Zout
- Neutrale olie, bv. arachideolie
- Voor erbij: woknoedels of rijst
Wat moet je doen?
(Wanneer je rijst gebruikt, bereid die dan
volgens de aanwijzingen op de verpakkingen.)
1.
Bak de scampi’s aan in een hete wok in wat olie. Haal ze uit de wok wanneer ze
een korstje hebben.
2.
Snipper het witloof grof en bak het aan in dezelfde wok. Schil de halve mango
en snijd hem in fijne blokjes. Voeg die toe aan het witloof. Kruid het geheel
met het currypoeder, wat pili-pili (of chili) en zout. Besprenkel met het sap
van een halve citroen.
3.
Wanneer de witloofsnipper gaar zijn, mogen de sojascheuten erbij. Doe ook de
scampi’s opnieuw in de wok en overgiet het geheel met het halve blik kokosmelk
toe. In plaats van rijst, gebruikte ik speciale woknoedels die maar 1 minuut
moeten koken. Die voegde ik op dit moment dus ook toe.
4.
Nog 1 minuutje wachten ennn klaar!
Reacties
Een reactie posten