Met
een dag vertraging omdat ik moest wachten op een avocado die zijn tijd nam om te
rijpen. Maar o zo het wachten waard, deze koekjes tjokvol choc! Of misschien zeg ik beter
cakejes? Ik bedoel maar: verwacht zeker koekje dat kruimelt of zo. Qua structuur én qua smaak doen ze nog het meest aan een
chocolademoelleux denken.
En voor de lege calorieënberg en het schuldgevoel die normaal met zo’n chocoladebom gepaard gaan, krijg je heel wat E-vitamientjes en gezonde vetten in de plaats. Yumzzz!
En voor de lege calorieënberg en het schuldgevoel die normaal met zo’n chocoladebom gepaard gaan, krijg je heel wat E-vitamientjes en gezonde vetten in de plaats. Yumzzz!
Wat heb je nodig (9 koekjes)?
- Bron van vitamine E: 1 avocado
- 1 ei
- 3 el honing
- 1 zakje vanillesuiker of 1 tl vanille-essence
- Bron van vitamine E: 3 el pindakaas
- 2 el ongezoet cacaopoeder
- 50 g pure chocola (min. 70% cacao)
- Bron van vitamine E: handvol amandelschilfers
- Grof zout
Wat moet je doen?
Verwarm de oven voor op 180°.
1.
Pel en ontpit de avocado en doe het vruchtvlees in de blender. Voeg de rest van
de ingrediënten toe – behalve de chocola, amandelschilfers en het zout – en mix
alles tot een smeuïg geheel.
2.
Hak de chocolade in stukken en roer die samen met de amandelschilfers door het
mengsel.
3.
Leg hoopjes van het mengsel op een met bakpapier beklede bakplaat. Strooi een
beetje grof zout over elk koekje. Schuif de bakplaat gedurende 20 minuten in
het midden van de oven.
4.
Verzamel al je wilskracht en laat de minimoeulleuxtjes volledig afkoelen
vooraleer je aanvalt.
Echt super super lekker! Ga ik zeker nog een keertje maken. :) x Evelien
BeantwoordenVerwijderen